stanowczo mówię nie )) swoich jeszcze mi 3 kartony zostały, już nawet nie wiem ile tam tego wszystkiego jest... ale swoją drogą rządek fajnie na zdjęciu wygląda ))) ciekawe jak z kwitnieniem będzie
Ja dzisiaj jeszcze paczuszkę 30 sztuk czosnków Ostrowskiego w jakimś bezwiednym geście przytuliłam, hi, hi. Oj się w tym roku ciężko będzie wyrobić z sadzeniem, choć już prawie 200 sztuk do ziemi poszło.
Aniu - 200 to już niezły wynik. Ja dziś po ciemku z włączonym światłem pod wiatą następne 60 wsadziłam. Tak powoli może mi się uda do listopada wyrobić. Teraz znów kreta ganiam po rabacie...
Kreta już od wiosny ganiam sprytny dziad jest. A ja jeszcze teraz sobie wymyśliłam przy rabacie mini łączkę krokusową. Nie wiem jeszcze jak do końca ten temat ogarnąć. Czy zrobić w trawniku tak porozsiewane czy przesunąć opaskę o te kilka cm i zrobić taką równą linijkę. 200 cebulek krokusów mam takich tych dużych.
U mnie jakoś kretów (odpukać!!!) mało ale za to nornice mam. I zastanawiam się czy doczekam wiosennego kwitnienia Exotic Emperorów, bo posadziłam bez koszyczków na rabacie gdzie od czasu do czasu mam tunele...
Krokusy w trawniku zawsze mi się podobały ale u siebie wolę na rabatach. A może porozsiewane takimi luźnymi grupami na rabacie???