Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Anda 11:52, 18 sie 2019

U nas dęby Green Dwarf szczepione na 2,20 z cienkim pieńkiem kosztują 140 euro. Z grubszym kosztują 300 euro. Podaje, żeby Was pocieszyć One należą do jednych z najdroższych drzew.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
UrsaMaior 11:59, 18 sie 2019

inka74 napisał(a)
liczę na ten kolor bo umbra mi się tam zlewała z tłem. Za drobne listki. Za środkową chcę wsadzić za płotem wiąza wredei (bo żyje o dziwo) lub klona. Coś co tło da lepsze niż czeremchy i grusze.

Zadrzewiasz się Ja też lubię drzewa, tylko miejsca na nie coraz mniej. Teraz mam zgryz co zrobić z cudownie zmartwychwstałym strzępkiem...
inka74 12:32, 18 sie 2019

Ewcia, pocieszyłaś choć i tak przy stosunku naszych pensji do zachodnich to ceny porównywalnie duże. Ale ładne jest drzewo. Warte swojej ceny.

Iza a ty widziałaś dorosłego strzępka? Ja zobaczyłam u Schmitów i szczęka mi opadła.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/188/1882897/original.jpg
Gosiek33 12:35, 18 sie 2019

UrsaMaior napisał(a)

Zadrzewiasz się Ja też lubię drzewa, tylko miejsca na nie coraz mniej. Teraz mam zgryz co zrobić z cudownie zmartwychwstałym strzępkiem...

Cieszyć się

A gdzie rośnie?
Anda 12:38, 18 sie 2019

No ja mam wrażenie że w PL wiele pensji już jest porównywalnych do tutejszych. Mieszkam w małym mieście i ludzie tu nie zarabiają kroci
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sarenka 12:49, 18 sie 2019

W M. widziałam taki na około 180-200 cm szczepione. Może cenę podnieśli bo kosztowały jakieś 120, ale chudzinki.jedbak droższych nie kupię drzewek niż te 120. No zobaczymy w tygodniu.
Dziękuję Ci za info
mrokasia 12:53, 18 sie 2019

Aaaa, też widziałam tego strzępka u Szmitów . Piękny ale spooory.
Mnie w drzewach straszny kłopot sprawiają właśnie rozmiary - kupujesz małe, robisz z niego jakiś element rabaty a docelowo na tej rabacie będzie tylko to drzewo... warunki świetlne też się zmienią i to istotnie...wieczne przeróbki... Dlatego tak cenne są dorosłe drzewa w ogrodzie - dopasowujesz do nich nasadzenia i już.
UrsaMaior 14:52, 18 sie 2019

inka74 napisał(a)
Ewcia, pocieszyłaś choć i tak przy stosunku naszych pensji do zachodnich to ceny porównywalnie duże. Ale ładne jest drzewo. Warte swojej ceny.

Iza a ty widziałaś dorosłego strzępka? Ja zobaczyłam u Schmitów i szczęka mi opadła.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/188/1882897/original.jpg

Taaa widziałam, niedaleko moja babcia mieszkała, więc bywam tam Ciekawe ile ma lat... Mój aktualny ma wystarczająco miejsca, problem ze zmartwychwstałym... Jolanka proponowała skasować Pilgrimy i na ich miejsce go posadzić.
UrsaMaior 14:54, 18 sie 2019

Gosiek33 napisał(a)

Cieszyć się

A gdzie rośnie?

No cieszę się, bo strasznie płakałam tnąc prawie 3 metrowe drzewo do wysokości kolan. Żal mi było wywalić żywej resztki, więc posadziłam na tyłach, tam gdzie Memory. W tym sezonie jest mojego wzrostu, także przyrost szalony!
Gosiek33 15:12, 18 sie 2019

UrsaMaior napisał(a)

No cieszę się, bo strasznie płakałam tnąc prawie 3 metrowe drzewo do wysokości kolan. Żal mi było wywalić żywej resztki, więc posadziłam na tyłach, tam gdzie Memory. W tym sezonie jest mojego wzrostu, także przyrost szalony!

To znakomite doświadczenie - warto ratować nawet prawie umarłe drzewka