Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 23:05, 24 kwi 2025

Magara napisał(a)

No kara jakaś musi być za to kusicielstwo
Moje jutro powinny być u mnie Zastanawiam się czy sadzić do gruntu czy nie. Mają być przymrozki. Jak nie sadzić - to jakie inne wyjście???

Asia, skarpa obrośnięta super fajnie wygląda Miejsce trudne, a zielone, nie wymagające pielęgnacji - tak trzymać

Moje dziś wysłali. Jak je początkowo wsadzę chyba do doniczek, żeby się nimi ciut bardziej zaopiekować. Wsadzę do ziemi, jak już będę widzieć, że ładnie puszczają. Bywa, że zapomnę o podlewaniu, jak coś trafia do ziemi...
Magara 23:24, 24 kwi 2025

Asia, przeglądałam ich poradnik odnośnie roślin, które zamówiłam. Wniosek - do ziemki od razu.
No ale oni nie mają przymrozków o tej porze roku Mnie te zapowiadane, przynajmniej u mnie, hamują we wszelkich działaniach. Chociaż dzisiaj nowości dostarczone przez kuriera posadziłam
Ale z tymi kłączami to cała głupia jestem Bo jak dam w doniczki, to co z nimi?
Szklarni nie mam, oj nie mam...

Nic to, pomyślę o tym jutro
Zobaczymy co przyjdzie
Rojodziejowa 23:41, 24 kwi 2025

Ale w sumie, przecież ta ziemia trochę chroni je przed przymrozkami… A zapowiadaną masz jaką temperaturę? Zanim one się z rej ziemi wyklują, to już będzie ciepło.
Magara 23:49, 24 kwi 2025

Obserwuję trzy prognozy - żadna się nie sprawdza Zapowiadane mam minus 1. Nie wierzę nic a nic Mamy kwiecień. U mnie przymrozek w maju to norma. A i taki z 3go czerwca pamiętam
Monia81 07:33, 25 kwi 2025

Ależ pięknie te tulipanki z grabami wyglądają cudnie patrzę sobie na tą wisienkę tybetańską, jakoś mi wcześniej umknęła, potrzebuję cosik w jedno miejsce, może jak będzie w ogrodniczym to się skuszę, bo korę ma super dekoracyjną, dobrze, że o niej wspomniałaś plany około szklarniowe super, mało fotek wrzucasz a masz co pokazać
anuska2507 08:48, 25 kwi 2025

U nas równo rok temu był taki przymrozek, że wszystko zmroziło: zawiązki owoców na drzewach, przyrosty na cisach i choinach, hortensje, rzepak. Niektórzy twierdzą, że w najzimniejszym momencie nocy temperatura mogła spaść nawet do -10. Mam nadzieję, że takie spadki w tym roku się już nie powtórzą, bo szkoda byłoby znowu stracić plony.

Melduję, że wczoraj dotarły moje łubiny Zastanawiam się, czy chwalić się małżonkowi, że zamówiłam kwiotki za granicą czy lepiej nie
Makao 09:10, 25 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)

Jak nie jest tragicznie to poczekałabym do jesieni. Wycinaj to chore, podlej na grzyba i obserwuj.

Oki tak zrobię. Dzięki
Makao 09:14, 25 kwi 2025

U nas nadają-1. Oby tylko tyle było ale muszę przygotować szklarnię i kwitnącą wiśnię na mrozy. Wiśnia młoda więc chyba agrowł okryję. Liczę że ziemia w szklarni dobrze się nagrzała i rośliny dadzą radę
Rojodziejowa 09:37, 25 kwi 2025

Magara napisał(a)
Obserwuję trzy prognozy - żadna się nie sprawdza Zapowiadane mam minus 1. Nie wierzę nic a nic Mamy kwiecień. U mnie przymrozek w maju to norma. A i taki z 3go czerwca pamiętam

U mnie zawsze ze dwa stopnie niżej niż pokazują prognozy. No zobaczymy. Do Eryka się śmiałam, że musi mi jakąś instalację włączającą alarm w telefonie, gdy temperatura spada poniżej zera

W maju też miewamy przymrozki.
Rojodziejowa 09:58, 25 kwi 2025

Monia81 napisał(a)
Ależ pięknie te tulipanki z grabami wyglądają cudnie patrzę sobie na tą wisienkę tybetańską, jakoś mi wcześniej umknęła, potrzebuję cosik w jedno miejsce, może jak będzie w ogrodniczym to się skuszę, bo korę ma super dekoracyjną, dobrze, że o niej wspomniałaś plany około szklarniowe super, mało fotek wrzucasz a masz co pokazać

No właśnie większość albo jeszcze nie ogarnięta, albo niedokończona więc nawet fotki nie ma jak zrobić, żeby nie było jakiegoś dziadostwa na zdjęciu

Nad wiśnią myślę, bo jeśli już to chyba bym chciała 3 sztuki od razu

A jak jedną to bezodmianową