Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

sylwia_slomc... 23:18, 10 maj 2022

Mieczyki mają takowe tendencje wykładaniem, lepiej je głębiej posadzić, wtedy tak nie tańczą, choć w łące faktycznie stoją lepiej. Ja mieczyków w tym roku wsadziłam prawie setkę, wszystkie w warzywniku, ale mam jeszcze do łąki, i właśnie mi się przypomniało, że nie posadzone jeszcze
tulucy 23:42, 10 maj 2022

Moje mieczyki m wyciągnął w niedzielę z piwnicy z pytaniem: "Co to jest w tym worku? Jakieś cebule?" Na razie odłożyłam, bo chcę posadzić pod ścianą szklarni, a jeszcze dach będą robić. No i wypadałoby szyby umyć najpierw.
olciamanolcia 05:32, 11 maj 2022

Rojodziejowa napisał(a)

A krwawniki jakieś konkretne masz upatrzone?

A skąd! Pojadę do szkółkii zobaczę co bedzie. Chcę taki aby pasował do tych moich nieszczęsnych róż i dwóch hortek. Jeszcze w w ten 'bigos" więcej stipy dam

A w tej mojej lokalnej szkółce to mozna oczopląsu dostać i najlepiej jechać z ograniczonym dostępem go gotówki

O toto mi sie bardzo widzi

https://pl.pinterest.com/pin/166985098674642927/

https://pl.pinterest.com/pin/1125968647960258/
olciamanolcia 05:33, 11 maj 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mieczyki mają takowe tendencje wykładaniem, lepiej je głębiej posadzić, wtedy tak nie tańczą, choć w łące faktycznie stoją lepiej. Ja mieczyków w tym roku wsadziłam prawie setkę, wszystkie w warzywniku, ale mam jeszcze do łąki, i właśnie mi się przypomniało, że nie posadzone jeszcze

O to ja wpadne do Ciebię na tę setkę mieczyków.
olciamanolcia 06:54, 11 maj 2022

Ja mam tylko 70 do posadzenia W laurowisniach same białe czyli 50 a zielone -… nie wiem
Roocika 07:58, 11 maj 2022

To poczytałam Trochę się pośmiałam Ładny ten "biały"
sylwia_slomc... 10:45, 11 maj 2022

olciamanolcia napisał(a)

O to ja wpadne do Ciebię na tę setkę mieczyków.

Nie ma sprawy
Dorii 11:34, 11 maj 2022

Bo w przypadku drzew to akurat poniekąd prawda. Drzewa się korzenią albo szeroko, albo głęboko, albo głęboko i szeroko. Z tego powodu lepiej by dobrać drzewo do stanowiska niż przygotowywać stanowisko pod nie bo nie jesteśmy praktycznie w stanie takowego przygotować jako dołek, albo nawet jako lej w ziemi. I tak w którymś momencie takowy dołek okaże się za mały bo to prawie jakby posadzić drzewo w donicy. I w momencie gdy korzenie dotrą do gruntu rodzimego mogą się zacząć problemy.

Pewnie masz rację ale potem już nic pod takim drzewem nie posadzę i tylko będę musiała trawę nożyczkami wycinać bo kosiarka nie dojedzie. Chwastów nie wyrwę z betonu a tak moja rodzima gleba zachowuje się latem. Poza tym nie wiem czy jakiekolwiek drzewo da radę jak go na start najpierw zabetonuje a zimą będzie stać w wodzie. Warto by jednak na start miało ciut łatwiej i szybko zakorzeniło się na tyle głęboko by nie trzeba było podlewać jak tylko chwilę nie pada.
Wiaan 12:02, 11 maj 2022

olciamanolcia napisał(a)

O toto mi sie bardzo widzi

https://pl.pinterest.com/pin/166985098674642927/

https://pl.pinterest.com/pin/1125968647960258/

Ze stipą obłędne połączenie, romantycznie Pytałam na swojej giełdzie kwiatowej i mają mieć niebawem krwawniki. Widziałam kocimiętkę białą - była fajna, ciekawe czy nie wygląda jak szara.
Rojodziejowa 14:22, 11 maj 2022

Jak byś dała cynk nie musiałabyś kupować, mogłam Ci wysłać

Ja to taki trochę wariat. Wchodzę, widzę, zachciewa mi się i biorę Teraz „tylko” ładnie im miejsce przygotować i wsadzić Jakieś rady?