Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 19:36, 16 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dzisiaj wpadł mi w oko zbierający się do kwitnienia krzew forsycji. Na termometrze 15 stopni na plusie. jedynym minusem jest silny wiatr.

No zaszokowałaś mnie tym mocno.
U nas dla odmiany dziś wiatru nie było
Anda 19:56, 16 lut 2024

Rojodziejowa napisał(a)

O zawiniątku nic nie raportowali

Bożenka, dogoniłam Cię!

Na pierwszy rzut oka pomyślałam, że to kompostownik z dżdżownicami kalifornijskimi
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kordina 20:31, 16 lut 2024

Rojodziejowa napisał(a)

O zawiniątku nic nie raportowali
Bożenka, dogoniłam Cię!

O Ty! A ja chyba ze 2 lata temu miałam w takich sadzonki wysiane w marcu i w dzień wynosiłam na dwór (tu Krakowianki będą miały ubaw z dwór-podwórko ) a na noc do domu. Te duże pudła są świetne. Potem umyłam i są w szafie z ubraniami
U Ciebie jak zawsze równiutko, nawet dziurki w pudle, ja ciachałam po folii na oślep jak nożownik
Rojodziejowa 20:59, 16 lut 2024

Najbardziej zaawansowane u nas to są irysy.
Muszę na jesień je w Lidlu znów wytropić, bo wygląda na to, że się namnożyły.

Jaskry nie przetrwały mi mrozów w szklarni. Następnym eazme będę pamiętać, że muszę je do ciepełka

To teraz na tapetę biorę zawilce

I dziś jeszcze stipa pójdzie w ziemię.
Rojodziejowa 21:00, 16 lut 2024

Anda napisał(a)

Na pierwszy rzut oka pomyślałam, że to kompostownik z dżdżownicami kalifornijskimi

Dżdżownice kalifornijskie jeszcze u mnie nie mieszkają
Rojodziejowa 21:02, 16 lut 2024

Kordina napisał(a)

O Ty! A ja chyba ze 2 lata temu miałam w takich sadzonki wysiane w marcu i w dzień wynosiłam na dwór (tu Krakowianki będą miały ubaw z dwór-podwórko ) a na noc do domu. Te duże pudła są świetne. Potem umyłam i są w szafie z ubraniami
U Ciebie jak zawsze równiutko, nawet dziurki w pudle, ja ciachałam po folii na oślep jak nożownik

Właśnie stwierdziłam, że nawet jakbym to zimowe sianie w przyszłości porzuciła, to pojemnik przyda się nawet z dziurkami do czego innego
Kordina 21:21, 16 lut 2024

Asiu, a zawilce nowo zakupione? Bo moje zostawiłam w donicach od południowej strony pod murem domu, zasypałam korą i widzę, ze mają się ku życiu
Rojodziejowa 21:39, 16 lut 2024

Kordina napisał(a)
Asiu, a zawilce nowo zakupione? Bo moje zostawiłam w donicach od południowej strony pod murem domu, zasypałam korą i widzę, ze mają się ku życiu

Bożenko, to te wieńcowe z bulwek.
Rosa Chiaro
Rarity

Jesienne widziałam, że też się budzą, a wielkokwiatowych na razie ni widu ni słychu.
sylwia_slomc... 23:18, 16 lut 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Najbardziej zaawansowane u nas to są irysy.
Muszę na jesień je w Lidlu znów wytropić, bo wygląda na to, że się namnożyły.

Jaskry nie przetrwały mi mrozów w szklarni. Następnym eazme będę pamiętać, że muszę je do ciepełka

One pięknie przyrastają, u mnie jeszcze nie powychodziły, a u Ciebie już spore
Rojodziejowa 11:08, 17 lut 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

One pięknie przyrastają, u mnie jeszcze nie powychodziły, a u Ciebie już spore

Chyba je za gęsto posadziłam! Dzielisz je od czasu do czasu?