Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

Anda 16:17, 25 lip 2017

Nad morzem pada? Oj... Niedobrze. Wybieram się do Kołobrzegu niedługo.
Jesteś z Gn.?

Powojników znawcą nie jestem, ale powojniki lubią mieć w miarę żyzną glebę, więc coś o podobnych wymaganiach byłoby fajne, np. Veronica, Alchemilla, może nawet szałwia. A jeśli trawy to jakieś mniejsze Pennisetum ładnie by wyglądało.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
_Martini_ 16:37, 25 lip 2017

No pogoda nie do pozazdroszczenia Jednak my co roku mamy pecha. Będziemy się poważnie zastanawiać nad zagranicznymi wycieczkami teraz jak dzieciaki już podrosły.
Tak, z Gniezna. Widzę u Ciebie w avatarku też wlkp

Dzięki za pomysły. Jako, że ograniczam gatunki, zostałabym raczej przy rozplenicy. Pomyślę.
MirellaB 16:50, 25 lip 2017

Powojnika nie mam ani jednego, więc Ci nic nie doradzę.

Liliowce u mnie kwitną już z dobre 2 tygodnie i jeszcze długo będą kwitły

Od wczoraj u nas pada
Anda 16:53, 25 lip 2017

_Martini_ napisał(a)
No pogoda nie do pozazdroszczenia Jednak my co roku mamy pecha. Będziemy się poważnie zastanawiać nad zagranicznymi wycieczkami teraz jak dzieciaki już podrosły.
Tak, z Gniezna. Widzę u Ciebie w avatarku też wlkp

Dzięki za pomysły. Jako, że ograniczam gatunki, zostałabym raczej przy rozplenicy. Pomyślę.

Gniezno znam bardzo dobrze Mam tam rodzinę. Pochodzę z WR

Pennisetum to rozplenica
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
_Martini_ 17:33, 25 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Powojnika nie mam ani jednego, więc Ci nic nie doradzę.

Liliowce u mnie kwitną już z dobre 2 tygodnie i jeszcze długo będą kwitły

Od wczoraj u nas pada

Powojniki uwielbiam. U mnie chyba na drugim miejscu obok róż.
Z czym masz posadzone liliowce? Moje rosną na brzegu rabaty, niefortunne miejsce, więc muszę przesadzić. Mam je od wiosny, pomyślałam, że pierwszaki pewnie nie będą miały takiego obfitego kwitnienia.
Z jednej strony to się cieszę, że pada, bo ogród się sam podlewa. Byle grzyby nie zaczęły się panoszyc na różach.
patrycja 17:50, 25 lip 2017

Anda napisał(a)

Pennisetum to rozplenica

Kochane Gniezno. WR
_Martini_ 17:57, 25 lip 2017

Anda napisał(a)

Pennisetum to rozplenica

Świat jest jednak mały
Tak wiem wlasnie, że to rozplenica. Nawet kilka dni temu trzymałam w rece doniczkę, ale jednak nie uległam pokusie. Coraz lepiej mi to wychodzi, dumna jestem
_Martini_ 17:59, 25 lip 2017

patrycja napisał(a)

Kochane Gniezno. WR

WR winiary? Ty też?
Anda 18:16, 25 lip 2017

WR Września
tulucy 19:35, 25 lip 2017

Moje powojniki mają nóżki w bodziszku (już niedługo) przywrotniku, Głowience Webba, jarzmiankach, brunnerze. Pod każdym prawie co innego mam