Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

MirellaB 16:34, 07 mar 2017

Seslerię Haufleriana masz piękną. Moja sadzona w zeszłym roku wiosną taka rozczochrana się zrobiła i całą ścięłam.

Stokrotki w takim kolorze miałam w zeszłym roku - piękne są
gosika67 19:50, 07 mar 2017

Witaj masz chyba duży areał ogrodu, jak patrzę to taka odległość. Ładnie u Ciebie, Ja też jestem z Wlkp.Pozdrawiam.
_Martini_ 19:56, 07 mar 2017

Mirelko, jak moją seslerię w zeszłym roku przysłali, to miałam mieszane uczucia, kilka ździebełek. Rośnie sobie w pełnym słoncu i aż trudno uwierzyć, że tak zmężniała. Na razie jej jednak nie ścinam, jeszcze chwilę odczekam i zobaczę w jakiej będzie kondycji.

W tym roku dokupiłam Nitidę. Nie wiem czy jednak nie będzie mnie zdenerwował jej niebieskawy odcień, bo ponoc taki ma, o czym nie wiedziałam.
_Martini_ 19:59, 07 mar 2017

kasia_c napisał(a)
Kupiłam. Mają przyjść 4 szt i 2 Pashminy. Dziękuję za sprawdzenie.

Pashminę sadziłam na frontowej jesienią. Jestem mega ciekawa, nie mogę się doczekać efektu.
_Martini_ 20:04, 07 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Witaj masz chyba duży areał ogrodu, jak patrzę to taka odległość. Ładnie u Ciebie, Ja też jestem z Wlkp.Pozdrawiam.

Witaj Gosiu w moich skromnych progach. Areał nie aż tak duży, całość ma niecałe 1200m, z czego mniejsza część jest teściów. Może tak wyszło na zdjęciu. Niby ogród nie duży a ciągle coś zmieniam, szukam, przesadzam i tak w kółko.
Idę do Ciebie.
kasia_c 20:35, 07 mar 2017

Udało się kupić piwonie?
_Martini_ 20:40, 07 mar 2017

Niestety, nie było ani sztuki. Znalazłam orliki, ale tę odmianę już mam i w dodatku rośnie mi juz sporo nowych siewek. Na piwonię zapoluję w czwartek w ogrodniczych. Ostatecznie zamówię w necie, choć jak znam siebie zaraz bede chciala coś jeszcze odrzucić do koszyka.
AngelikaX 21:51, 07 mar 2017

Wpadłam z rewizytą

Z chęcią posiedziałabym na tej ławce - zwłaszcza w taki słoneczny dzień Dużo podziałałaś widząc po fotach - podoba mi się - będę zaglądać
_Martini_ 22:00, 07 mar 2017

O, cześć Angelika, witaj. Na tej ławce odpoczywam, dumam, relaksuję się, opalam, a czasem piję piwko

Dużo się zadziało, a jakby wciąż za mało. Wydawałoby się, że po 4 sezonach to juz bede bąki zbijać w ogrodzie, a ja wiecznie z łopatą latam.

Teraz stoję z robotą w miejscu, bo czekam na zamowione róże. Potem ruszam z kopyta.
gosika67 22:31, 07 mar 2017

A gdzie Ty polujesz n te rośliny? Bo u nas nic ciekawego.