Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

Magda70 21:45, 16 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
Z Casto. Mam takie pod hustawką i w miejscu pod basenem. Wydaje mi się, że w tym miejscu powinny być te same. One są właśnie 40x40. Dzisaj jeszcze raz poszłam mierzyć, na pewno nie zmieści się taki plac jak sugerujesz 4x4. Zrobimy raczej prostokąt.
A Twoje płyty były z Obi?

Tak, i czekalam na promocję bo normalna cena to było coś ok 24zł a w promocji chyba 16-17 o ile nic nie pomyliłam...

Prostokąt też spoko.
Najlepiej postawcie sobie stól i krzesła ktore mają stać. Wtedy najlepiej będzie widać ile miejsca potrzebujesz. Bo różne są wymiary i kształty krzeseł.
MirellaB 21:55, 16 mar 2017

Magnolie u Ciebie nie rosną? Może za bardzo o nie dbasz
gosika67 22:10, 16 mar 2017

Martini ja mam pierwszy raz magnolię , jeszcze jej nie odkryłam, zawsze o niej marzyłam. Kupię na wiosnę jeszcze 2.
_Martini_ 22:13, 16 mar 2017

Magda, tego stołu jeszcze nie mamy, ale wiem, który chcemy i pod niego bralismy wymiary. A plyty w casto nawet tańsze, ok.14zł. Hmm, może na wiosnę warto poczekać, może będzie promocja. Tylko jak tu czekac, ja to na komunię juz musi wyglądać, a nie taka rozgrzebana piaskownica na środku. No i roslinki chcę sadzić.

Na tego powojnika mam miejsce, a nawet dwa, jesli może być w cieniu. Jeszcze dorzucę innego o jasniejszej barwie na brzozową, tam będę chciała stonowane kolory. Pewnie trzeba będzie zamawiać z neta.
_Martini_ 22:17, 16 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Magnolie u Ciebie nie rosną? Może za bardzo o nie dbasz

Chyba jednak nie. Pierwsza wsadzona jako pierwsza w roślina w ogrodzie, a więc na wygwizdowie totalnym, nie miała szans. Druga przesadzana, więc też bez szans. A trzecia to nie wiem. Dlatego co roku na wiosnę nie mogę sie w ogrodniczych napatrzeć.
A Ty masz?
Magda70 22:21, 16 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
Magda, tego stołu jeszcze nie mamy, ale wiem, który chcemy i pod niego bralismy wymiary. A plyty w casto nawet tańsze, ok.14zł. Hmm, może na wiosnę warto poczekać, może będzie promocja. Tylko jak tu czekac, ja to na komunię juz musi wyglądać, a nie taka rozgrzebana piaskownica na środku. No i roslinki chcę sadzić.

Na tego powojnika mam miejsce, a nawet dwa, jesli może być w cieniu. Jeszcze dorzucę innego o jasniejszej barwie na brzozową, tam będę chciała stonowane kolory. Pewnie trzeba będzie zamawiać z neta.

Mój powojnik też z neta.

Tanie plyty. U nas w casto ich nie było.

Dzialaj z placykiem bo czas ucieka a masz go co raz mniej,,,

ps. Ja o moją magnolię nie dbam (przesadzałam ją trzy lata z rzędu) nie okrywam. I rośnie skubana
_Martini_ 22:22, 16 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Martini ja mam pierwszy raz magnolię , jeszcze jej nie odkryłam, zawsze o niej marzyłam. Kupię na wiosnę jeszcze 2.

Moje malenstwo też opatulone. Jak grzało słońce, to na chwile odkrywałam. Pewnie sobie tak do końca marca posiedzi zawinięta. Myślę sobie, że to szaleństwo z okrywaniem to tylko przy młodych, a potem już sama poradzi. Obecna ma lepsze warunki, zaciszne miejsce, więc łudzę się, że wypuści listki.
_Martini_ 22:27, 16 mar 2017

Magda70 napisał(a)

ps. Ja o moją magnolię nie dbam (przesadzałam ją trzy lata z rzędu) nie okrywam. I rośnie skubana

Ej, to niesprawiedliwe
A gdzie Ty masz magnolię? Nie kojarzę.
Mam teraz kilka zacisznych zakątków, ale już upchnęlam tam inne rośliny
Magda70 22:29, 16 mar 2017

Na tarasie mam kolo lustra.
jolanka 20:42, 17 mar 2017

Ja magnolię okrywalam przez dwa lata. Teraz jej nie okryłam i zobaczymy Tylko niestety chorowała mocno i ciągle musze pryskać masakra jakaś.