Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

elka_ 09:18, 22 maj 2017

_Martini_ napisał(a)
No i placyk. Wymaga jeszcze korekty, ale z grubsza tak póki co wygląda. Do moich wizji mu baaaaaardzo daleko. Proszę, powiedzcie, że rośliny szybko urosną Generalnie nie ma być widać gleby. Bukszpany jeszcze dosadzę, żeby wykończyć obwódkę, jednak cały czas myślę czy te darowane mają tu zostać.

Wszystko takie małe jeszcze :-I

Marti, placyk bardzo elegancki, huśtawka kusi w pobliżu, z grilla zapachy się unoszą Pięknie!

Rośliny urosną ani nie spojrzysz i będziesz musiała ciąć, ciąć i ciąć a może nawet przesadzać
_Martini_ 10:20, 22 maj 2017

Elka, mogę ciąć, ciąć i ciąć, byle już nie przesadzać, please

Na placu obwódka już ukończona. Teraz mnie denerwuje, że nierówna, ale czekam cierpliwie. Te co przycięłam mają brzydki teraz kolor. Obserwuję, czy nie usychają.
AngelikaX 11:02, 22 maj 2017

Bukieciki bardzo gustowne

ps. a mi pod nosem właśnie pachną frezje...
_Martini_ 12:12, 22 maj 2017

Dziękuję
Frezje uwielbiam. Chciałam wyhodować w zeszłym roku, ale one są ciężkie w uprawie.
Joku 12:31, 22 maj 2017

Zerknęłam w okolice knautii, trochę siewek wypatrzyłam.
kamila66 12:48, 22 maj 2017

Wczoraj w "odlotowym ogrodzie" mówił o kalinach, że kwitną na zeszłorocznych pędach. Trzeba je chyba tak traktować tak jak hortensje ogrodowe.
Najważniejsze aby trzymać się "instrukcji cięcia kalin" wtedy podobno bardzo dobrze kwitną
MirellaB 16:24, 23 maj 2017

Ale piękny bukiecik - bardzo mi się podoba

A co tam ogrodowo u Ciebie dalej się dzieje?
_Martini_ 20:39, 23 maj 2017

Joku napisał(a)
Zerknęłam w okolice knautii, trochę siewek wypatrzyłam.

Jolka, tracę resztki nadziei. Czy to co poniżej to siewka? Jest tego trochę w tych miejscach gdzie siałam.
_Martini_ 20:41, 23 maj 2017

kamila66 napisał(a)
Wczoraj w "odlotowym ogrodzie" mówił o kalinach, że kwitną na zeszłorocznych pędach. Trzeba je chyba tak traktować tak jak hortensje ogrodowe.
Najważniejsze aby trzymać się "instrukcji cięcia kalin" wtedy podobno bardzo dobrze kwitną

Dzięki za informację. Nie wiedziałam, że one mają jakąś instrukcję. Chcę je trochę skorygować, bo niektóre pędy wybujałe, a chciałabym wszystkie równe gęste.
Czyli zaraz po kwitnieniu?
_Martini_ 20:42, 23 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Ale piękny bukiecik - bardzo mi się podoba

A co tam ogrodowo u Ciebie dalej się dzieje?

Dziękuję. Bukieciki wszystkie jeszcze równo stoją. Już 11 dni. I nie zamierzają więdnąć

A ogrodowo się relaksuję, siadam w pobliżu lilaków i napawam się aromatami I plewię chwaściory, bo przechodzą pod płotem z pola.