Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

_Martini_ 16:35, 25 maj 2017

Angelika, ale z cięciem poczekać chyba jeszcze chwilę? Tym bardziej, że widzę, że kilka sztuk dopiero się zbiera z nowymi przyrostami. To raczej powinnam to zrobić jak wszystkie już będą "po"?

Magda, plac w końcu jest 3x3,5 Taki starczy, aby spokojnie rozsiąść się przy stole. Większy by zabrał tu jednak za dużo miejsca. A pergoli nie planowałam. Docelowo ma być bez niej, chyba, że się okaże, że jest tu za gorąco... Wtedy będę myśleć.
mst 16:37, 25 maj 2017

Piękna kalina,placyk i brzozy brawo!
_Martini_ 16:39, 25 maj 2017

mst napisał(a)
Piękna kalina,placyk i brzozy brawo!

Witaj Magda! Skromne moje progi, ale zapraszam i dziękuję za miłe słowa.
AngelikaX 16:41, 25 maj 2017

_Martini_ napisał(a)
Angelika, ale z cięciem poczekać chyba jeszcze chwilę? Tym bardziej, że widzę, że kilka sztuk dopiero się zbiera z nowymi przyrostami. To raczej powinnam to zrobić jak wszystkie już będą "po"?

Termin cięcia buksów i cisów to czerwiec, więc masz czas
Magda70 16:42, 25 maj 2017

A widzisz a mnie sie gdzieś ta pergola po glowie kolatała...
Najważniejsze abyscie mogli swobodnie siedzieć i wstawac
paulina_ns 16:43, 25 maj 2017

_Martini_ napisał(a)
Paulina, sesleria jest na tej stronie pod różowymi bratkami. rośnie u mnie w kamieniu na froncie.

Martynka zauważyłam a myślisz,że ona nadaje się jako obwódka przez kulkami bukszpanowymi i turzyca frosted curl's, a za nimi limki, czy będzie za wysoka?
_Martini_ 16:46, 25 maj 2017

Właśnie przemknęłam na placu między roślinami i dostałam opr od eM, że po co ja niby te ścieżki żwirowe robiłam?? Ups, zauważył

Ok, będzie cięcie buksów i cisów w dzień dziecka
paulina_ns 16:48, 25 maj 2017

_Martini_ napisał(a)
Właśnie przemknęłam na placu między roślinami i dostałam opr od eM, że po co ja niby te ścieżki żwirowe robiłam?? Ups, zauważył

Ok, będzie cięcie buksów i cisów w dzień dziecka

Mój wczoraj brzoze zauważył i pytał czemu wcześniej nic nie mówiłam,że kupiłam no to mu mówię, żebyś nie mówił,że co chwile rośliny kupuje no to się oburzyl, że przecież to w zartach było taaaa
Zana 16:49, 25 maj 2017

Kaliny to masz zjawiskowe. Cudnie wyglądają. Chętnie bym się na nie pokusiła, tylko te mszyce... Podobno tę odmianę uwielbiają. Placyk też mi się podoba, będzie fajnie jak się brzózki rozrosną.
_Martini_ 16:53, 25 maj 2017

paulina_ns napisał(a)

Martynka zauważyłam a myślisz,że ona nadaje się jako obwódka przez kulkami bukszpanowymi i turzyca frosted curl's, a za nimi limki, czy będzie za wysoka?

Może być za wysoka. Ja mam obwódkę z tuj danica, a seslerię w środku rabaty. Danica ma teraz 30cm, a sesleria po przycięciu tak jak widzisz na zdjęciu też ma 30cm. Zależy jakie te buksy masz duże. Zobaczymy co Ci napisze Mirella, sama jestem ciekawa.