Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

jolanka 22:17, 29 maj 2017

Czytam o ekologii ale pryskalam dzisiaj mszyce na różach nieekologicznie Muszę chyba zpróbować to szare mydlo Najwięcej mszyc bylo na sliwach wiśniowych Masakra, liście poskręcane, nie wiem czy jeden raz wystarczy
MirellaB 22:24, 29 maj 2017

_Martini_ napisał(a)

No całkiem możliwe. A kiedy to?

Jeszcze nie wiem kiedy. Dam Ci znać
MirellaB 22:30, 29 maj 2017

Jutro jedziesz kupić ipomeę?
Moja już posadzona
anna_t 22:41, 29 maj 2017

_Martini_ napisał(a)
Ania, w ogóle to podziwiam zapał do tych miksturek, bo ja z chemii ogrodowej jestem noga totalna. Bez notatek co i kiedy to leżę i kwiczę. Poczytam sprawozdania u Ciebie i może wtedy się na coś zdecyduję. Tylko czy mi czasu starczy...
A to mydło, to samo mydło z wodą? Na co pryskałaś?
tak, kostkę mydła zalałam gorącą wodą żeby rozpuscilo. Nie całe oczywiście ale jak już taki klej się zrobił to na oko rozcienczylam tyle co by opryskiwacza nie zapchac i róże pryskalam
_Martini_ 22:41, 29 maj 2017

Jola, na śliwach? No nie mów! Toż to mój nowy nabytek. I oby mu nic nie było w tym pierwszym chociaż sezonie.

Mirella, muszę jechać jutro, żeby mi nie wykupili dużo tego nie mieli. I jeszcze lobelię.

Nosz kurna, specjanie wymyśliłam dziś pastę jajeczną na kolację, a eM wyrzucił mi skorupki z pięciu jaj! Uduszę!
_Martini_ 22:44, 29 maj 2017

anna_t napisał(a)
tak, kostkę mydła zalałam gorącą wodą żeby rozpuscilo. Nie całe oczywiście ale jak już taki klej się zrobił to na oko rozcienczylam tyle co by opryskiwacza nie zapchac i róże pryskalam

A nie został po tym jakiś nalot na liściach? Taki szybki sposob to może wykorzystam. Jak nie zadziała, to wtedy chemia.
MirellaB 22:47, 29 maj 2017

No jak on mógł wywalić hi hi
Gdzie chciałaś te skorupki zakopać tzn. pod jaką roślinę?

Tak to z tymi eMami jest. Ja odkładam z ekspresu fusy po zmieleniu kawy, żeby podlewać iglaki, a eM zawsze wywala brrrr

Lobelie też kupujesz? To będziemy miały takie same rośliny w donicach
anna_t 22:53, 29 maj 2017

_Martini_ napisał(a)

A nie został po tym jakiś nalot na liściach? Taki szybki sposob to może wykorzystam. Jak nie zadziała, to wtedy chemia.
nie zauważyłam.. po PW jest większy
Spróbuj
_Martini_ 22:55, 29 maj 2017

Teraz chciałam dokarmić powojniki. Skorupki poszły już w kontener, więc po ptokach.
A fusy pod co? Ja taii kawosz, to by się uzbierało.
Mirelko, przecież to Ty mi przypomniałaś o lobelii, u Ciebie widziałam
_Martini_ 22:58, 29 maj 2017

anna_t napisał(a)
nie zauważyłam.. po PW jest większy
Spróbuj

W czwartek mam wolniejszy dzień, to podziałam. Zacznę od pnącej nn, która zamierza w tym roku wreszcie dać czadu, ale niestety mszyca ją też dopadła.