Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

MirellaB 23:58, 28 maj 2017

Moje róże posadzone wiosną też bardzo kiepskie. To chyba przez tą paskudną wczesno-wiosenną pogodę. Poczekaj jeszcze obciąć możesz zawsze, ale nie tnij zupełnie krótko. Kilka moich róż nisko przyciętych nie miało skąd wypuścić nowych pędów
Na róże pryskałam już kilka razy. Ekologiczny środek nie dał rady i musiałam pryskać silniejszym.
_Martini_ 17:49, 29 maj 2017

Dlatego właśnie poczekam sobie, poczytam jak u Was sprawdziły się ekologiczne środki i ewentualnie wtedy się zdecyduję. Jakoś średnio jestem do nich przekonana.
Pod te kiepskie dałam skórkę banana i skorupki jajka. Czekam na efekt wow
mirkaka 18:11, 29 maj 2017

_Martini_ napisał(a)
U mnie też mszyca. Zwalczyłam na kalinie. Psikałam też róże, ale widzę, że na dwóch znowu jest.
A propos róż, ze wszystkich kupowanych tej wiosny dwie są kiepskie, ale sie zbierają, a jedna chyba kaput. Nie wiem co zrobić, wywalic czy opitolić nisko i czekać... Nie lubię czekać.

Na wywalenie zawsze jest czas, ale się nie dziwię, jeśli do tej pory nie ruszyła to chyba sucha?
_Martini_ 19:19, 29 maj 2017

Na pewno suche ma trzy gałązki. Jedna jakaś na pół zielona, ale nic się na niej nie dzieje. Dałabym jej czas do przyszłego sezonu, ale jest wsadzona w pierwszym rzędzie, dlatego mnie denerwuje, że będzie puste miejsce.
MirellaB 19:32, 29 maj 2017

Ja ekologicznych oprysków już nie stosuję.
Jak tak bardzo Cię ta róża denerwuje to wymień co masz się przez krzak denerwować
_Martini_ 19:35, 29 maj 2017

Myślę, że na tym się właśnie skończy. Przesadzę ją gdzieś w kąt i zobaczymy czy się zrehabilituje. Nie wiem tylko co w jej miejsce. DLa jednej róży nie będę robiła zamówienia. Poczekam chyba, mąż obiecał przecież wyjazd do Rosarium
anna_t 19:57, 29 maj 2017

_Martini_ napisał(a)
Dlatego właśnie poczekam sobie, poczytam jak u Was sprawdziły się ekologiczne środki i ewentualnie wtedy się zdecyduję. Jakoś średnio jestem do nich przekonana.
Pod te kiepskie dałam skórkę banana i skorupki jajka. Czekam na efekt wow

helo
u mnie ekologia na calego, RT i PW co tydzień na zmianę, do tego gnojówki z pokrzyw co 2 tyg.
powiem tak tymol na mszyce nie dał rady, ale prysłam rozcieńczonym szarym mydłem i jest spokój
MirellaB 20:00, 29 maj 2017

_Martini_ napisał(a)
Myślę, że na tym się właśnie skończy. Przesadzę ją gdzieś w kąt i zobaczymy czy się zrehabilituje. Nie wiem tylko co w jej miejsce. DLa jednej róży nie będę robiła zamówienia. Poczekam chyba, mąż obiecał przecież wyjazd do Rosarium

Na weekendzie różanym w Rosarium się spotkamy?
_Martini_ 20:36, 29 maj 2017

Ania, w ogóle to podziwiam zapał do tych miksturek, bo ja z chemii ogrodowej jestem noga totalna. Bez notatek co i kiedy to leżę i kwiczę. Poczytam sprawozdania u Ciebie i może wtedy się na coś zdecyduję. Tylko czy mi czasu starczy...
A to mydło, to samo mydło z wodą? Na co pryskałaś?
_Martini_ 20:36, 29 maj 2017

MirellaB napisał(a)

Na weekendzie różanym w Rosarium się spotkamy?

No całkiem możliwe. A kiedy to?