Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

wiklasia 14:27, 28 paź 2016

Na ostre przeziębienie wieczorem wymocz stopy w jak najbardziej gorącej wodzie (takiej jaką będziesz w stanie znieść) potem ciepłe skarpety i od razu do łóżka.
Na mnie to działa. Może na Ciebie też zadziała?

Niedługo będę biła Ci pokłony za Twoją wytrwałość i niezmordowanie.

Bo, że kanciki idealne, cisy urokliwe i porządeczek jak przed wizytą teściowej lub inspekcji sanitarnej to już nawet nie wspominam.
Iwk4 14:38, 28 paź 2016

frezja napisał(a)

Posyłam trochę ładnej pogody...u mnie 13 stopni i wszelkie prace domowo-ogródkowe gnają..wiadomo, słoneczko działa cuda. Fajna rabatka cisowa powstaje i ciekawi mnie, co będzie w jej tyłach.

W jej tyłach warzywmik.

Beatko, u mnie też pada. Chciałam skończyć cebulowe, ale to może poczekać. Cisy nie bardzo.
Może M pomoże ci?

Trzymam kciuki, by niebo przestało płakać, a lepiej podlało wszystko już jak posadzisz

BasiaLT 15:19, 28 paź 2016

Beatko ty normalnie niemożliwa jesteś! Taki kawał roboty a tobie mało. Zerknij na zdjęcia z początku sezonu i porównaj i zobacz jaki kawał roboty odwaliłas. Pięknie wszystko się prezentuje. Ten pasek cisów będzie się super przentował, miałaś bardzo fajny pomysł. Aby zapobiec przeziębieniu to najlepiej żebyś sobie zrobiła gorącą kąpiel w wannie i ubierz grube skarpetki na noc. Na siniaki najlepszy jest Altacet. Buziaki ty Przodowniku Pracy jeden ty
Rumianka 16:09, 28 paź 2016

O litości...Beatko w taką podłą pogodę to tylko siedzieć w domu...Trzymam kciukasy, żeby jakieś parszywe choróbsko Cię nie dopadło...Cisy pięknie wyglądają...i zmykaj do domu się ogrzać...
AnnaCh 23:39, 28 paź 2016

Beatko, powiem tylko tyle: miśki może i nie cięte, nie ugładzone, ale piękne Niech zdrowo rosną
blyxa 01:46, 29 paź 2016

Ślę trochę uśmiechu i trochę optymizmu znad morza.
Mam nadzieje, że sadzenia nie przypłacisz przeziębieniem.
Piękny żywopłot się zapowiada
LyraBea 10:40, 29 paź 2016

Buzaczki i pozdrowionka przesyłam. Melduję, że żyję. Wieczorem sobie zastosowałam terapię wysokoprocentową i jestem jak nowa (prawie, bo kręgołup ledwo zipie). Na żywopłot poszlo 27 sztuk cisów. zostało mi...23 szt Już wiem, gdzie je posadzę. Póki co zadołowane w warzywniku czekają na lepszą pogodę i czas.
LyraBea 10:44, 29 paź 2016

anka_ napisał(a)
Beatko a co ile sadziłaś te cisy?

Siniaczków nie zazdroszczę. Co do narzekania, że 'mało' zgodzę się z dziewczynami- Grzeszysz kobieto!

Pozdrawiam, i jestem pod wrażeniem.
Siniaki zaczynają wybarwiać się piękniej niż nie jedno drzewo w ogrodzie
Cisy posadziłam co 57cm liczac od konca pieńka. Dziewczyny radziły co 65cm, ale mi tak jakoś wyszło. Na wiosnę będę mocno formować i według mojej oceny będzie dobrze.
Pozdrawiam obolała, troche zakichana, ale ocalała.
LyraBea 10:46, 29 paź 2016

wiklasia napisał(a)
Ja uważam tak jak Makusia (wszak mentalną siostrą bliźniaczą Jej jestem . Grzeszysz kobieto! Zamiast być z siebie dumną (ileś Ty roboty odwaliła w tym roku w ogrodzie!) to narzekasz i się zamartwiasz. Huknę jeszcze raz: Grzeszysz kobieto!
I zapytaj samą siebie, co Tobą kieruje/steruje, że musisz te wszystkie roboty zamknąć w tym roku. No własnie chcesz, czy musisz? Pamiętaj, nie zawsze jest "musisz". Najlepiej to chyba jest "chcę" i "mogę". A czego nie mogę, nie dam rady to sobie odpuszczam. I to bez wyrzutów sumienia. Nie bądź dla siebie katem i oprawcą.
I nie grzesz więcej. Naprawdę to co wykonałaś to jest ogromnie duuuuużo.
My na Ogrodowisku chyba wszystkie te same grzechy popełniamy
A co mną kieruje? Jakaś dziwnie pojęta ambicja, dążenie do swoiście pojmowanej perfekcji połączone z brakiem dbania o siebie. Muszę nad sobą popracować...
LyraBea 10:47, 29 paź 2016

blyxa napisał(a)
Ślę trochę uśmiechu i trochę optymizmu znad morza.
Mam nadzieje, że sadzenia nie przypłacisz przeziębieniem.
Piękny żywopłot się zapowiada
Odśmiecham się prawie znad morza. Dzisiaj wietrznie, popaduje, ale słoneczko ładnie świeci. Złapię w siatkówkę trochę światła. Fototerapia wskazana. Chociaż tyle.