Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

wiklasia 09:41, 28 paź 2016

Ja uważam tak jak Makusia (wszak mentalną siostrą bliźniaczą Jej jestem . Grzeszysz kobieto! Zamiast być z siebie dumną (ileś Ty roboty odwaliła w tym roku w ogrodzie!) to narzekasz i się zamartwiasz. Huknę jeszcze raz: Grzeszysz kobieto!
I zapytaj samą siebie, co Tobą kieruje/steruje, że musisz te wszystkie roboty zamknąć w tym roku. No własnie chcesz, czy musisz? Pamiętaj, nie zawsze jest "musisz". Najlepiej to chyba jest "chcę" i "mogę". A czego nie mogę, nie dam rady to sobie odpuszczam. I to bez wyrzutów sumienia. Nie bądź dla siebie katem i oprawcą.
I nie grzesz więcej. Naprawdę to co wykonałaś to jest ogromnie duuuuużo.
Iwk4 09:54, 28 paź 2016

Beatko, jak stłuczenia?
Dobrze, że zamoczyłaś cisy.
Ładny szpaler będzie
Kawa 10:06, 28 paź 2016

Beatko piękna ta Twoja rabata
mam nadzieję że się za bardzo nie potłukłaś
miśki ładne bardzo takie rozkrzewione
słoneczka życzę i więcej optymizmu
tulucy 10:37, 28 paź 2016

wiklasia napisał(a)
Ja uważam tak jak Makusia (wszak mentalną siostrą bliźniaczą Jej jestem . Grzeszysz kobieto! Zamiast być z siebie dumną (ileś Ty roboty odwaliła w tym roku w ogrodzie!) to narzekasz i się zamartwiasz. Huknę jeszcze raz: Grzeszysz kobieto!
I zapytaj samą siebie, co Tobą kieruje/steruje, że musisz te wszystkie roboty zamknąć w tym roku. No własnie chcesz, czy musisz? Pamiętaj, nie zawsze jest "musisz". Najlepiej to chyba jest "chcę" i "mogę". A czego nie mogę, nie dam rady to sobie odpuszczam. I to bez wyrzutów sumienia. Nie bądź dla siebie katem i oprawcą.
I nie grzesz więcej. Naprawdę to co wykonałaś to jest ogromnie duuuuużo.

Święte słowa!!! Czysta mądrość z tego bije i tego trzeba się trzymać!!!
jolanka 11:57, 28 paź 2016

No to będziesz pamiętać to sadzenie I niech sie tylko nie przyjmą

Kolejna rabata zaczyna wyglądac super
LyraBea 13:16, 28 paź 2016

Cześć Dziewczyny (Faceci do mnie nie zaglądają, to nie witam )Przepraszam, że tak zbiorowo. Później (jeśli nie padnę całkowicie i mnie nie zakopią z tymi cisami) napiszę konkretniej.
Musiałam sobie zrobić półgodzinną przerwę na przebranie ciuchów i gorącą herbatę. Pogody obrzydliwszej nie można sobie wyobrazić na sadzenie cisów. Zacina deszcz, wieje i ogólnie obrazując jest paskudnie. Czuję, że przypłacę zdrowiem sadzenie cisów, ale w żadnym wypadku nie mogę ich tak zostawić, więc działam. Idzie mi powoli, bo obolała po wczorajszym upadku jestem i funkcjonuję na przeciwbólowych. Jednak z każdym posadzonym cisem mi lepiej. Mus to mus. Juz widzę, że kupiłam za dużo cisów. Nie przypuszczałam, że one będą tak rozkrzewione. Trochę zaniedbane, niektóre drapaki, ale po odpowiednim przycięciu wiosną nabiorą kształtów. Celowo zamówiłam trochę więcej sztuk, żeby mieć w czym wybierać, ale wyjdzie mi chyba na to, że dużo ich za dużo, z czego się nie martwię. Trochę ogrodzenia czeka jeszcze na żywopłot... Tak więc "płaczę" i sadzę a niebo płacze nade mną...
tulucy 13:23, 28 paź 2016

Beata pokuruj się potem jakimiś rozgrzewaczami. Bo u mnie sobotnie wyjście skończyło się zwolnieniem i leżeniem plackiem... A robota czeka... I róże z gołym korzeniem też... Aż się boję o nich myśleć...
zoja 13:30, 28 paź 2016

Beata super to wygląda!
szkoda, że tak wiele Cię to zdrowia kosztuje - mam nadzieję, że po tej akcji solidnie odpoczniesz, bo inaczej to Ty się totalnie zaharujesz
anka_ 13:46, 28 paź 2016

Beatko a co ile sadziłaś te cisy?

Siniaczków nie zazdroszczę. Co do narzekania, że 'mało' zgodzę się z dziewczynami- Grzeszysz kobieto!

Pozdrawiam, i jestem pod wrażeniem.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
frezja 14:21, 28 paź 2016

LyraBea napisał(a)

Posyłam trochę ładnej pogody...u mnie 13 stopni i wszelkie prace domowo-ogródkowe gnają..wiadomo, słoneczko działa cuda. Fajna rabatka cisowa powstaje i ciekawi mnie, co będzie w jej tyłach.