Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Gruszka_na_w... 21:04, 17 sty 2017

A gdzie byłaś, kiedy w Twoim przedszkolu grasowała ospa?
Rób sobie kąpiele w krochmalu albo w wodzie po ugotowanych płatkach owsianych.
Trzymaj sie cieplutko.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AniMa 08:01, 18 sty 2017

Asiu zdrowiej
Zana 08:30, 18 sty 2017

Czytam, że ospa Cię dopadła. Współczuję i kuruj się!
Anda 08:37, 18 sty 2017

Asiu, ospa? No nieźle. Łagodnego i krótkiego przebiegu Ci życzę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
10:17, 18 sty 2017
Asia,życze szybkiego powrotu do zdrowia,dobrze w miarę możliwości się wyleż z tą ospą(to oczywiście teoria;wiem jaka jest realnie możliwość wyleżenia się mając dzieci)

Gdyby Ci się nudziło,gdybyś miała chęć i czas,możesz u mnie naszkicować jak Ty byś poprowadziła linie rabaty w tym moim ciasnym przedgródku-pisałaś swego czasu u mnie w watku,że Twoja koncepcja to byłaby "totalna rewolucja"w stosunku do moich zamierzeń

jestem bardzo ciekawa Twojego pomysłu

każda koncepcja przybliża mnie do ostatecznego celu i wiele mi rozjaśnia
makadamia 11:46, 18 sty 2017

Cześć dziewczyny!
Pożyczyłam laptopa od mamy i piszę do Was czym prędzej.

Przede wszystkim z ulgą donoszę, ze ospa przechodzi w miarę bezproblemowo.
Co prawda obsypało mnie, ale już się goi i nowe nie powstają. Poza krostami, niewielką gorączką i chwilowym bólem gardła - innych objawów nie było.

Nie wiem, czy to zasługa skutecznego leku, wcześnie wziętego, czy jakaś łagodna odmiana wirusa. W krochmalu się nie kąpałam. W ogóle się nie kąpałam, żeby krost nie namaczać i nie roznosić po całym ciele (podobno tak się roznoszą). Rodzina jeszcze ode mnie nie ucieka z krzykiem.

Nie wiem, gdzie to cholerstwo złapałam. W dzieciństwie i brat i siostra przechodzili, a ja nic. Chyba żadnej zakaźnej zresztą nie przechodziłam. A teraz pewnie w przychodni złapałam, jak z młodszym na kontroli byłam.

W związku z tym, że dobrze się czuję i nie mam dostępu do kompa, mam wyszorowane szafki kuchenne, ruszt, piekarnik, wyprasowaną stertę prania i teraz malowałabym ścianę w pokoju syna, gdyby mąż pamiętał o kupnie wałka.
Kobiety nie umieją w chorowanie

Trzymajcie się zdrowo
Kawa 12:52, 18 sty 2017

Asia szalona kobieto tylko nie przezięb tych krostek!!!
zdróweczka życzę i mimo wszystko odpocznij
zoja 12:53, 18 sty 2017

!!!
zgrzytam zębami jak słyszę, że ktoś zamiast leniuchować w chorobie wynajduje sobie tyle prac!
a czemu? bo moja teściowa tak eM nauczyła umierająca lepi pierogi! i eM ode mnie oczekuje takiego samego zachowania /niedoczekanie!/
/oczywiście faceci w rodzinie eM chorują leniuchując - wrrrr.../

Zdrowia życzę!
...i odpocznij trochę
makadamia 13:20, 18 sty 2017

Zoja nie denerwuj się tak
Dzisiaj mam kompa i 12 minęła a ja jeszcze ani prania nie wstawiłam ani obiadu nie wymyśliłam.
Jaki to straszny pożeracz czasu.

A mój mąż, choć też miał zły przykład w domu, to wzorowy jest i też mnie od roboty goni
zoja 13:37, 18 sty 2017

od razu mi lepiej
brawo dla męża
/wałek do malowania pewnie specjalnie się zapmniał )