Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

AniMa 10:29, 06 paź 2017

Mój eM też już się nauczył Ostatnio wsadzałam cisy...zapytał przed kopaniem czy nie potrzebuję coś dokupić do dołka. Nawet sam pojechał, kupił i przywiózł...
makadamia 10:30, 06 paź 2017

AniMa napisał(a)

Jeszcze odnośnie nauki forumowej...
Na HGTV oprócz Mai leci jeszcze kilka innych ogrodowych programów...boli mnie zwłaszcza jeden - amerykański- "specajlista" wynajduje rodzinę, którym pomaga zmienić chyba w 3 dni zaniedbany ogród - efekt przeważnie "ŁAAAŁ", ale....jak widzę jak wsadzają rośliny prosto z doniczek do suchego dołka czasami wcześniej nawiercanego wiertłem, to mnie przerażenie bierze...

A na O. to pierwsza lekcja: przygotowanie podłoża

Raz oglądałam ten program i też zwróciłam na to uwagę
AniMa 10:30, 06 paź 2017

makadamia napisał(a)

No ja tam nie wiem - jak się nie kleję do podłogi to jestem dużo szczęśliwsza

Ja często chodze na boso...tylko coś się przyczepi - to oda razu miotła albo odkurzacz w ruch...No cóż...mania
makadamia 10:35, 06 paź 2017

roma2 napisał(a)
Ho ho jaka tu dyskusja ciekawa! Fajnie! Hania-Gruszka jak zwykle w punkt! Pamiętam moje początki z Ogrodowiskiem. Miałam ochotę wszystko u siebie wywalić i robić od nowa . Zwyciężył pragmatyzm, czyli: posadziłam i rośnie, wywalać zdrowych roślin nie lubię, lat mi coraz szybciej przybywa i ogólnie rzecz biorąc, mimo, że nie "Ogrodowiskowo" (tak, tak! istnieje styl Ogrodowiskowy), to lubię ten mój mały świat. Posadzone przy domku ogrodnika hortensje, każda z innej parafii. Po pobycie na forum, chciałam wykopać i posadzić jednakowe. Dobrze, że czas mi nie pozwolił, bo lubię ten zakątek taki jakim jest. .

Tak, Hania to dobrze określiła: zachłyśnięcie się

roma2 napisał(a)
Aaa (nie chcę Cię martwić) siatka nie chroni przed złodziejami. Nam ktoś w tej głuszy pociął siatkę i zabrał grilla. Pewnie na złom, bo złomowato wyglądał. Nie przepadam za jedzeniem grillowanym, mąż też, to nawet nie szkoda grilla, ale pociachanej siatki już tak. Pięknie tam masz!!!

Wiemy o tym i dlatego są i inne zabezpieczenia. Tym bardziej mnie irytuje ta siatka
roma2 napisał(a)

Edit: Uwielbiam czytać Megi i jej drugą stronę ogrodu! I nawet moje własna łączka tegoroczna mi się podobała. Ale ona sama z siebie była ładna, bez mojego udziału.

Megi by powiedziała: taka najlepsza
DorKa 10:35, 06 paź 2017

Ja niestety też dlatego odkurzacz w ciągłym ruchu jest
makadamia 10:36, 06 paź 2017

AniMa napisał(a)

Ja często chodze na boso...tylko coś się przyczepi - to oda razu miotła albo odkurzacz w ruch...No cóż...mania

i dlatego ja nigdy nie chodzę na boso
makadamia 10:38, 06 paź 2017

DorKa napisał(a)
Ja niestety też dlatego odkurzacz w ciągłym ruchu jest

Ja po mamie odziedziczyłam rainbowa.
Jak go mam wyjąć, nalać wody, wsadzić rurę, wylać wodę, opłukać, zakręcić kabel ... to wolę wziąć szczotkę albo przymknąć oko. Dlatego u mnie odkurzacz chodzi raz w tygodniu #fleja?#
makadamia 10:39, 06 paź 2017

anbu napisał(a)

Bez przesady
Mieszkam 15 minut od czeskiej granicy, zjeździliśmy ten kraj wzdłuż i wszerz.... jakichś znaczących różnic nie widzę

I mnie się tak wydawało, ale już siedzę cicho, bo Toszka się chyba zirytowała
DorKa 10:39, 06 paź 2017

Wy też tak macie,że jak przychodzi okres zimowy i nie ma pracy w ogrodzie to się za wnętrza bierzecie ? Bo ja tak mam. Tu coś zmienię, przemaluję , przeniosę byle coś nowego się zadziało.
iwonkap 10:41, 06 paź 2017

makadamia napisał(a)

Ja po mamie odziedziczyłam rainbowa.
Jak go mam wyjąć, nalać wody, wsadzić rurę, wylać wodę, opłukać, zakręcić kabel ... to wolę wziąć szczotkę albo przymknąć oko. Dlatego u mnie odkurzacz chodzi raz w tygodniu #fleja?#

szkoda ze nie irobota bo by było bezobsługowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies