Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

sylwia_slomc... 10:43, 06 paź 2017

W domu sobie poczytam, dzięki
AniMa 10:45, 06 paź 2017

DorKa ja już nawet za farbami byłam się rozglądać Nowe firanki czekają na powieszenie....
makadamia 10:50, 06 paź 2017

mrokasia napisał(a)

Wiesz, może oni nie sprzątają garażu co tydzień a dom przelecą odkurzaczem w piątek wieczorem i już .

Oj, w sprawie garażu to właśnie muszę swojego pogonić, bo już się wejść nie da - w tym roku jeszcze nie był sprzątany

A domy, to mam wrażenie że ja mam najbrudniejszy
makadamia 10:51, 06 paź 2017

iwonkap napisał(a)

szkoda ze nie irobota bo by było bezobsługowo

w następnym domu: w tym mam progi prawie przy każdych drzwiach:/
sylwia_slomc... 10:51, 06 paź 2017

Co do domu to miałam okres w swoim życiu( dzieci uczulone na roztocza) Prawie sterylne warunki zero firan, koców, dywanów codziennie na szmacie i ścieranie kurzu.....cieszę się, ze ten okres już a mną i twierdzę, że dom to nie muzeum
Nie ja mam być dla domu tylko dom dla mnie....mam czas sprzątam , nie mam to czeka, aż będę mieć. Do domowych obowiązków włączyłam chłopaków...też mieszkają i brudzą to niech sprzątają, gdzie powiedziano , że to tylko zajęcie dla kobiet?
W sezonie jest ogród. Dom odgruzowujemy -( generalka z odsuwaniem mebli, trzepaniem dywanów) na święta , a poza sezonem sprzątamy na bieżąco, żeby nie zarosnąć. Jak jest ogród to w domu się tylko śpi , bo praca i robota w ogrodzie skutecznie czas odbierają , to i się nie śmieci tak
makadamia 10:52, 06 paź 2017

DorKa napisał(a)
Wy też tak macie,że jak przychodzi okres zimowy i nie ma pracy w ogrodzie to się za wnętrza bierzecie ? Bo ja tak mam. Tu coś zmienię, przemaluję , przeniosę byle coś nowego się zadziało.

Taki mam plan co roku.
I nawet działał, póki dziecko jedno było.

A teraz się cieszę, jak mi się strych uda odgruzować
sylwia_slomc... 10:52, 06 paź 2017

AniMa napisał(a)
DorKa ja już nawet za farbami byłam się rozglądać Nowe firanki czekają na powieszenie....

Też planuję malować przez zimę
mrokasia 10:53, 06 paź 2017

makadamia napisał(a)

Ja po mamie odziedziczyłam rainbowa.
Jak go mam wyjąć, nalać wody, wsadzić rurę, wylać wodę, opłukać, zakręcić kabel ... to wolę wziąć szczotkę albo przymknąć oko. Dlatego u mnie odkurzacz chodzi raz w tygodniu #fleja?#

Też mam rainbowa i wielbię go miłością dozgonną!
Bez niego przy 4 kotach szwendających się non-stop pomiędzy domem a ogrodem oszalałabym z pewnością. Odkurzam codziennie albo co drugi dzień.
JoannaDe 10:53, 06 paź 2017

DorKa napisał(a)
Wy też tak macie,że jak przychodzi okres zimowy i nie ma pracy w ogrodzie to się za wnętrza bierzecie ? Bo ja tak mam. Tu coś zmienię, przemaluję , przeniosę byle coś nowego się zadziało.

Ja tak mam. Ostatnio nawet do męża mówiłam ze kończy się okres ''podwórkowy'' zaczyna domowy.

Juz mnie nosi żeby farby kupować
makadamia 10:54, 06 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Co do domu to miałam okres w swoim życiu( dzieci uczulone na roztocza) Prawie sterylne warunki zero firan, koców, dywanów codziennie na szmacie i ścieranie kurzu.....cieszę się, ze ten okres już a mną i twierdzę, że dom to nie muzeum
Nie ja mam być dla domu tylko dom dla mnie....mam czas sprzątam , nie mam to czeka, aż będę mieć. Do domowych obowiązków włączyłam chłopaków...też mieszkają i brudzą to niech sprzątają, gdzie powiedziano , że to tylko zajęcie dla kobiet?
W sezonie jest ogród. Dom odgruzowujemy -( generalka z odsuwaniem mebli, trzepaniem dywanów) na święta , a poza sezonem sprzątamy na bieżąco, żeby nie zarosnąć. Jak jest ogród to w domu się tylko śpi , bo praca i robota w ogrodzie skutecznie czas odbierają , to i się nie śmieci tak

Też powinnam już swoich włączać do roboty, ale póki co, więcej z tym kłopotów niż pożytku, więc tylko pilnuję, żeby u siebie sprzątały