Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 07:32, 08 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Tiarelkę i ja kiedyś chciałam kupić - bo miałam taki chytry plan poznac dobrze ofertę ZP i każdą jedną roślinę sobie wygooglałam i też moją uwagę zwróciła Może jeszcze kiedyś między moje hosty zawita jak z nimi zrobię jako taki porządek

Jeśli chcesz się wybrać na wspólną wyprawę, to możemy się umówić

AgataP napisał(a)

wcale nie tak rzadko - u mnie jest, dzielę ją bo jest śliczna i bezproblemowa
i zaraz ją wstawię u siebie na wątku dla potwierdzenia słów moich

nie jest jednak tak popularna jak np.: żurawki, do których ciągle nie mogę nabrać serca. Sama mam, doceniam, robią mi dobrą robotę w paru miejscach, ale żebym lubiła, to nie powiem.

Gardener27 napisał(a)
Ja też bardzo lubię tiarelle, niestety nie wszystkie odmiany dobrze zimują w naszym klimacie. Z trzech została mi się tylko jedna 'Spring Symphony' Nie do zdarcia, rośnie nawet na patelni.

Aaa, to może być powód jej małej popularności! U mnie z przemarzaniem o dziwo nie ma problemu. Częściowo to chyba zasługa dużych drzew (mówiłam: sadzić drzewa!), a częściowo baaardzo przepuszczalnej, ciepłej ziemi
Kasia_CS 08:03, 08 maj 2018

makadamia napisał(a)

Jeśli chcesz się wybrać na wspólną wyprawę, to możemy się umówić

Ha! Z przyjemnością! Tylko, ze nie wiem kiedy będę mogła się w najbliższym czasie wybrać-jeśli przed "rozarbuzieniem się", to ja raczej w tygodniu tylko się piszę i pewnie z jakąś rodzinną obstawą muszę w razie Wu a po wszystkim to ciężko mi się określić, bo nie wiem jak z Małą będzie... więc jakby coś to nie czekaj na mnie. A gdybym ja pojechała kiedy Ty nie możesz, to zawsze mogę Ci cos kupić
makadamia 09:06, 08 maj 2018

U mnie w grę wchodzi właściwie tylko sobota i właśnie jak zaczęłam liczyć, to trzy najbliższe mam już w zasadzie zajęte:/. To komunia znajomego, to odrabianie wolnego...
eVka 12:13, 09 maj 2018

Asiuuu, czy mogłabys do mnie zaglądnąć, mam mały kłopot z ustawieniem drzew... a ty takie cuda zawsze wymyślasz, proszę
makadamia 12:19, 09 maj 2018

No właśnie - cuda wymyślam a potem się wstydzę...

Już idę
DorKa 12:41, 09 maj 2018

makadamia napisał(a)

Już idę

już nie bądź taka skromna
eVka 14:19, 09 maj 2018

makadamia napisał(a)

Już idę

Cuda Panie cuda! Dzięki kochana!!! Nie masz się czego wstydzić z tego się nie strzela a zmysł kompozycyjny masz na 100%
makadamia 14:21, 09 maj 2018

A widziałaś, co Ci napisałam?

Dziewczyny - nie wiem jak u Was, ale w Warszawie kwitną akacje pachnie cuuuudownie
Anda 14:27, 09 maj 2018

Na mojej wsi kwitną tylko kasztany Na akacje juz miejsca nie ma
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
makadamia 14:35, 09 maj 2018

Kasztany też kwitną ale nie pachną, więc nimi się tak nie ekscytuję.