Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 12:23, 27 mar 2019

Makusia - ale do zdjęć wszystko znika

Ewcia - właśnie tego przekładania nie znoszę

Anula - mój eM tak samo! ja też mam skłonność do odkładania byle jak, ale jednocześnie regularnie robię generalne porządki i wtedy wszystko układam jak trzeba, więc nie ma nawarstwiania się. A on nie. Ostatnio robiłam mu porządki w garderobie, bo miał tam taki bajzel, że już nie dawało się wejść. W związku z tym oczywiście spodnie, marynarki i inne ubrania były rozkładane po wszystkich krzesłach:/

Łucja - w tym zakresie raczej nie pomogę mój mąż ma pretensje, że regularnie wylewam mu herbatę, której nie zdążył dopić, bo akurat sprzątałam blat kuchenny.
TAR 12:58, 27 mar 2019

makadamia napisał(a)
TAR - u mnie problemem jest nie tyle brak miejsca, co właśnie brak porządnych regałów, dopasowanych do pomieszczenia i przedmiotów przechowywanych; a żeby to poprawić, to trzeba zainwestować albo pieniądze (kupić gotowe) albo czas (DIY) a ani jednego, ani drugiego nie ma w nadmiarze

nasze regały kupilismy od firmy, ktora likwidowala magazyny. kosztowaly grosze a sa bardzo porzadne. mezaty za 40 zł. dokupil tez szafe pancerna (troche psioczylam) i w niej trzyma swoje szpargaly, mlotki, srubki, wiertarki itp. bzdety. czasem firmy wymieniaja meble biurowe i wtedy za grosze odsprzedaja te stare, mozna poszukac na aukcjach. na wyposazenie nadalyby sie doskonale
malgol 13:43, 27 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Widzę podobieństwo zachowań naszych emów. Do dziś agrotkaniny z magnolii nie są poskładane w kosteczkę i nie są złożone do szafki.

Bo oni to w chromosomie Y maja zakodowane
Pszczelarnia 14:32, 27 mar 2019

malgol napisał(a)

A to genetyka wszystko usprawiedliwia.
inka74 15:05, 27 mar 2019

U mnie bałagan jest uporządkowany - na całej powierzchni garażu tak, że nie da się tam ani wjechać ani przejść . Połowa bałaganu moja a połowa eMa. Co roku na wiosnę są generalne porządki (ja je robię) a potem do jesieni wracają popierdułki. Nadmienię, że mam domek narzędziowy i niewiele to zmienia.
makadamia 08:36, 28 mar 2019

TAR napisał(a)

nasze regały kupilismy od firmy, ktora likwidowala magazyny. kosztowaly grosze a sa bardzo porzadne. mezaty za 40 zł. dokupil tez szafe pancerna (troche psioczylam) i w niej trzyma swoje szpargaly, mlotki, srubki, wiertarki itp. bzdety. czasem firmy wymieniaja meble biurowe i wtedy za grosze odsprzedaja te stare, mozna poszukac na aukcjach. na wyposazenie nadalyby sie doskonale

Aaa, pamiętam!

Ale tak czy inaczej takie regały biurowe nie wszystko załatwią: bagażnik samochodowy czy kosiarka się nie zmieszczą. No ale to wszystko do ogarnięcia w swoim czasie Najpierw sprzątanie
makadamia 08:37, 28 mar 2019

malgol napisał(a)

Pszczelarnia napisał(a)
A to genetyka wszystko usprawiedliwia.

Usprawiedliwia - nie, wyjaśnia - tak
makadamia 08:38, 28 mar 2019

inka74 napisał(a)
U mnie bałagan jest uporządkowany - na całej powierzchni garażu tak, że nie da się tam ani wjechać ani przejść . Połowa bałaganu moja a połowa eMa. Co roku na wiosnę są generalne porządki (ja je robię) a potem do jesieni wracają popierdułki. Nadmienię, że mam domek narzędziowy i niewiele to zmienia.

Czyli równouprawnienie macie
Brzozowadzie... 10:51, 28 mar 2019

A wiecie, naszła mnie jeszcze jedna myśl, wynikająca z obserwacji sąsiednich domów z garażami. Otóż wszyscy nasi sąsiedzi mają dwustanowiskowe garaże, w których, w najlepszym układzie, parkują maksymalnie jeden samochód, a drugi zwykle stoi obok... Domyślacie się pewnie , dlaczego... Z tego względu odciągamy budowę garażu w czasie, i tak pewnie będę musiała parkować obok niego A może po prostu lepiej od razu zbudować jakiś solidny magazyn. Przynajmniej nazwa będzie adekwatna
makadamia 11:18, 28 mar 2019

Wcale mnie to nie dziwi.
Jak wiele lat temu wchodziłam na muratora, to wiele osób przy budowie domu ograniczało powierzchnię (i koszty budowy) domu, licząc: "jak teraz mieścimy się na 70m2, to na 100 m2 tym bardziej damy radę".
Pół biedy, jak garaż duży, ale np.: w szeregówkach to nawet tej możliwości nie ma