Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

DorKa 11:30, 10 kwi 2019

makadamia napisał(a)

Tiaa, znowu zamieszania narobię, jak ostatnio u Dorki
Ale i tak przyjemności sobie nie odmówię, więc pilnie będę monitorować Twój wątek

Na szczęście pieniądze na komunię mamy odłożone. Powinnam się ograniczać z innych względów, a tymczasem do Zielonych Progów już cała lista gotowa

A póki się tam nie wybiorę, to wydaję pieniądze na takie rzeczy

takie "zamieszanie" jak nazwałaś burzę mózgów jest bardzo potrzebne wiesz przecież A zakupowa różnorodność powala
Anda 11:51, 10 kwi 2019

Jesper Juul to od lat mój "towarzysz" i guru jeśli chodzi o wychowanie i zrozumienie dziecka
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
makadamia 12:21, 10 kwi 2019

Anda napisał(a)
Jesper Juul to od lat mój "towarzysz" i guru jeśli chodzi o wychowanie i zrozumienie dziecka

Słyszę peany na jego temat od lat i już dawno polowałam na jego książki. Ta jest pierwsza i po przeczytaniu wstępu wcale nie jestem zachwycona

DorKa napisał(a)

zakupowa różnorodność powala

niezły rozrzut, prawda?

książek wcale nie miałam w planach, ale po drodze do notariusza mam taką dobrą księgarnię...
dobrze że rzadko do niego muszę chodzić
Kawa 12:24, 10 kwi 2019

a mnie ten krowiak zainteresował
dzieci moje są nie do zrozumienia
makadamia 12:28, 10 kwi 2019

Nie bardzo rozumiem, co to znaczy "nie do zrozumienia". Takie skomplikowane i tajemnicze?

A krowiak to zwykły, niegranulowany obornik. Bardzo się cieszę, że go lokalny sklepik sprowadza i nie muszę daleko po niego jeździć. To pierwsza partia, w ciągu sezonu na pewno jeszcze dwie takie zużyję
malinia 12:38, 10 kwi 2019

makadamia napisał(a)
Nie bardzo rozumiem, co to znaczy "nie do zrozumienia". Takie skomplikowane i tajemnicze?

A krowiak to zwykły, niegranulowany obornik. Bardzo się cieszę, że go lokalny sklepik sprowadza i nie muszę daleko po niego jeździć. To pierwsza partia, w ciągu sezonu na pewno jeszcze dwie takie zużyję

a to bardzo ciekawe nie słyszałam o krowiaku hehhehe

moja dzieci też powoli stają się "nie do zrozumienia " 5 dzien w domu i już je nosi ;-D
DorKa 12:41, 10 kwi 2019

o coś czuję ,że zaraz gorąca dyskusja na temat dzieci się wywiąże uwielbiam Twój wątek
makadamia 12:49, 10 kwi 2019

DorKa napisał(a)
o coś czuję ,że zaraz gorąca dyskusja na temat dzieci się wywiąże uwielbiam Twój wątek

coś czuję że masz rację

malinia napisał(a)

a to bardzo ciekawe nie słyszałam o krowiaku hehhehe

moja dzieci też powoli stają się "nie do zrozumienia " 5 dzien w domu i już je nosi ;-D

aaa, to nie chodzi o to, że one są "nie do zrozumienia", tylko o to, że "nie do zniesienia"! To akurat bardzo dobrze rozumiem.

Starszy dzisiaj zaczyna prawie dwa tygodnie wolnego (skandal!kto to widział w naszych czasach!) i właśnie życie mu zrujnowałam, traumę do końca życia zafundowałam, bo kazałam pięć zdań i jedno dyktando napisać.
Kawa 12:52, 10 kwi 2019

makadamia napisał(a)

haha no tak wiedziałam
krowiaka takiego jeszcze nie spotkałam powiem szczerze

a moje dzieci no cóż może ja nie jestem taką matką jak powinnam
indywidua - aczkolwiek w dobrym tego słowa znaczeniu

moze bardziej nie do zrozumienia przez rówieśników
makadamia 12:53, 10 kwi 2019

Właśnie się zastanawiam, że chyba w zeszłym roku to jednak inny obornik sprowadzali
muszę się dopytać

ja też nie jestem taką matką jak powinnam