Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

HannaR 18:14, 13 maj 2019

makadamia napisał(a)

naprzeciw tarasu rozsadziłam parzydła i żurawki, dosadziłabym jeszcze jakąś hortensję ale pasuje mi tam limelight, a ona zdaje się lubi dużo słońca, którego tam nie ma. Możecie polecić jakieś zastępstwo? Może Candlelight będzie lepiej współpracowała?

Mam 8 Candlelight, które na wiosnę przesadziłam z podokiennej (półcień). Rozczarowały mnie one ponieważ w internetach miały wielkie kremowożółte kwiatostany. U mnie były one króciutko kremowo-białe, a potem bardzo szybko różowiały. Na końcu kwitnienia były bardziej koralowe. Sam kwiat ażurowy, łodyga wyprostowana.

Jakby co, to mam do oddania. Tyle, że w tym roku już raz przesadzane - w lutym.
Kasia73 19:35, 13 maj 2019

Ale stron przybyło zdjęcia ogrodu super. Bardzo mi sie podoba rabata limonkowa pięknie świeci
Dziękuję za linki o lipach, sprawa otwarta lico za mała warszawska za duża choć piękna mój ogród ma 10a
Kasia_CS 19:46, 13 maj 2019

tulucy napisał(a)
Ja mam miniaturowe. Jeszcze małe, bo dopiero co sadziłam, ale ponoć małe ma zostać
Jak się ruszę w końcu na ogród, to strzelę mu fotkę.

Jak byłam z Kwartecikiem w ZP, to kupiła jakieś miniaturowe tylko nazwy nie pamiętam... Jeszcze parzydło blekolistne jest ciekawe, Mary z ogrodu bez roweru ma fajny pas z niego, muszę dopytać jak jej się ogólnie sprawuje
Kim 19:47, 13 maj 2019

Asiu dzięki za odwiedziny piękne zdjęcia musiałam duuużo nadrabiać tyle stron przybyło
Ale było warto bo tu i o życiu o wychowaniu dzieci i porady ogrodnicze sama przyjemność czytać
pozdrowienia dla Twoich chłopaków
Monia81 20:05, 13 maj 2019

Asia focie super bardzo mi się podoba kwaśna, co za trawę tam wrzuciłaś, hamlen czy cosik innego???, ja tam nie widzę, żeby było pusto a lipowa boska pozdrawiam
Helen 22:00, 13 maj 2019

makadamia napisał(a)
Rabatka pod tarasem ma swój moment, kiedy wilczomlecz, tawuła i berberys przybrały dokładnie ten sam kolor

Asia, Ty nie wklejaj takich zdjęć, bo ja spać nie mogę
Kasia_CS 23:00, 13 maj 2019

makadamia napisał(a)
Dla porządku tylko pokażę jeszcze mniej lubiany koniec ogrodu:

Znalazłam chyba miejsce na bloomeranga na pniu - pod warunkiem, że uda mi się go wkopać, bo tam karpa po świerku w ziemi została.

No powiem Ci, że odkąd powiedziałaś o cenie tamtego bloomeranga w ogrodniczym, to się szeroko uśmiecham do tych naszych

mar_za 06:46, 14 maj 2019

ja w sprawie hortensji co się nie przebarwiają szybko na różowo

u mnie w półcieniu sprawdza sie Silver Dollar, a teraz posadziłam w cieniu to zobaczymy czy też tak będzie
Helen 07:25, 14 maj 2019

mar_za napisał(a)
ja w sprawie hortensji co się nie przebarwiają szybko na różowo

u mnie w półcieniu sprawdza sie Silver Dollar, a teraz posadziłam w cieniu to zobaczymy czy też tak będzie

Też mam Silver Dollar, mocne krzaczki, bardzo sztywne pędy i ostateczne przebarwienie na rdzawy.
makadamia 08:01, 14 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Ekhem, po dziadku ale z której strony rodziny? Twojej czy po mężu?

Ekhm, nie przyznam się