Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 09:27, 13 cze 2019

Gosiek33 napisał(a)
Piękne nasadzenia, cieszy taka dbałość o miejską zieleń. Coraz więcej różnorodnych roślin w różnych miejscach miejskich.... i na rondach w kraju

Tak, zdecydowanie widać, że trend naturalistyczny się umacnia.
Oby jak najszybciej przeszedł do ogródków prywatnych

(my tu na ogrodowisku to w takiej bańce żyjemy; ostatnio zapisałam się do paru grup ogrodowych na fb i zaliczyłam brutalne zderzenie z rzeczywistością)
makadamia 09:29, 13 cze 2019

Kasia73 napisał(a)

Trzcinniki w takiej masie robia wrażenie, ścieżka też super czy to kamienie polne cięte? Efektowne to jest!

Tak mi się zdaje.
Świetnie zrealizowany pomysł

April 10:12, 13 cze 2019

A to jest gdzieś przy Stadionie i metrze Codziennie tamtędy przejeżdżam i nie zwróciłam uwagi Ale gapa...
adewzuol 10:17, 13 cze 2019

Rewelacyjna zieleń miejska.
TAR 10:20, 13 cze 2019

makadamia napisał(a)

(my tu na ogrodowisku to w takiej bańce żyjemy; ostatnio zapisałam się do paru grup ogrodowych na fb i zaliczyłam brutalne zderzenie z rzeczywistością)

no wlasnie tez wymiekłam, niektorzy pokazuja takie koszmarki a cala reszta polubienia pyka. normalnie załam.

jak jeżdze na mierzeje, to po drodze mam gospodarstwo gdzie wystawione sa roznokolorowe łabądki z opon. i wiecie co, ludzie sie tam zatrzymuja i kupuja ten szmelc, dla mnie szok

Ostatnio jechałam przez Gdynie, tez postawili na naturalistyczne nasadzanki, szałwie, lawendy i trawy. fajnie to wyglada
Toszka 10:30, 13 cze 2019

Te czosnki to zapewne Gladiatory lub Giganteum lub inne "duże".
na Filtrowej/róg Nowowiejskiej tez na jesieni zrobili rabaty z werbeny, szałwii, perovskii i traw. Już teraz cudnie kwitną malusie kawałki tuż przy samym torowisku
Koszykowa też obsadzona łączkami
inka74 10:33, 13 cze 2019

Ładnie im wyszła ta zieleń miejska. Coraz więcej jest takich miejsc. Nawet u mnie w Wołominie zrobiono kilka bardzo fajnie wyglądających skwerków
kasiab 10:34, 13 cze 2019

makadamia napisał(a)

Tak, zdecydowanie widać, że trend naturalistyczny się umacnia.
Oby jak najszybciej przeszedł do ogródków prywatnych

Nie rozumiem jaka bańkę masz na myśli? Ostatnio na jednym blogu dziewczyna pokazała swój "ogród" i chociaż pokazała co miała po budowie (gruz beton itd) i pokazała zdjęcie po a cała metorfoza zajęła jej 2 dni to zrobiło mi się słabo... Posadziła róże z rodkami i lawendą na tym klepisku... W komentarzach bardzo się to podobało i ojej jaki efekt wow i teraz doradza innym(!) bo ja pytają o rady za taki efekt (!) Normalnie mogę prowadzić szkółkę roślin w których te wszystkie dziewczyny będą się co roku zaopatrywać
tulucy 10:36, 13 cze 2019

Aleja Solidarności też kwitnie, czochy w trawach, szałwię, perowskie, bodziszki. Na Połczyńskiej trawy i róże.
Toszka 10:37, 13 cze 2019

Kasiu, bańkę, czyli, że forum uczy od podstaw i szykowania ziemi i komponowania eleganckich rabat/nasadzeń. I to widać w wątkowych ogrodach
edit
A blog o którym wspomniałaś to właśnie "zderzenie z rzeczywistością". Jak widać sama już wchłonęłaś się w forumową "bańkę", bo zauważyłaś błędy z bloga