Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

kasiab 10:44, 13 cze 2019

Toszka napisał(a)
Kasiu, bańkę, czyli, że forum uczy od podstaw i szykowania ziemi i komponowania eleganckich rabat/nasadzeń. I to widać w wątkowych ogrodach
edit
A blog o którym wspomniałaś to właśnie "zderzenie z rzeczywistością". Jak widać sama już wchłonęłaś się w forumową "bańkę", bo zauważyłaś błędy z bloga

no i wszystko jasne... Dobra ja też doradzam sąsiadom chociaż nie mam niczego u siebie żeby pracowali nad ziemią bo jest wyjałowiona i tylko dobrze zrobią roślinom za rok, dwa jak będą tworzyć ogrody. W kwestii nasadzeń nawet nie próbowałabyn się odzywać bo nie mam żadnej wiedzy na ten temat i nie wezmę za to odpowiedzialności na pewno.
sylwia_slomc... 11:08, 13 cze 2019

On czosnkach w łące nie pomyślałam, dzięki
UrsaMaior 11:36, 13 cze 2019

A na jakie blogi zaglądacie, dziewczyny? Kaszanki i fajne, wszystko jedno.
TAR 11:39, 13 cze 2019

niektorzy sa nienaprawialni, moim nowym sasiadom kiedy zapytali doradzilam czym maja prysnac na zdobniczke. to sasiad "zapobiegawczo" prysnął tez na inne drzewa (zdrowe) i grzyba w cyprysie też prysnął tym srodkiem na zdobniczke. rece opadaja. pytam sie go czy jak jest zdrowy to tez łyka antybiotyki? jak nie to po co pryska? to nie witaminy. przekaz mało uprzejmy ale mam nadzieje skuteczny

chyba poszukamy nowej dzialki
Gosiek33 11:45, 13 cze 2019

TAR napisał(a)
niektorzy sa nienaprawialni, moim nowym sasiadom kiedy zapytali doradzilam czym maja prysnac na zdobniczke. to sasiad "zapobiegawczo" prysnął tez na inne drzewa (zdrowe) i grzyba w cyprysie też prysnął tym srodkiem na zdobniczke. rece opadaja. pytam sie go czy jak jest zdrowy to tez łyka antybiotyki? jak nie to po co pryska? to nie witaminy. przekaz mało uprzejmy ale mam nadzieje skuteczny

chyba poszukamy nowej dzialki

Znowu Cię bierze? Mierzeja przekopana
TAR 11:48, 13 cze 2019

Gosiek33 napisał(a)

Znowu Cię bierze? Mierzeja przekopana

no bierze, bierze, nie umiem w miejscu usiedziec znalazlam fajne miejsce nad jeziorem, las, duze dzialki wiec i sasiedzi nie tak zaraz przy plocie, no i ładny projekt. nawet meżaty nie protestuje. zobaczymy co z tego wyjdzie. w weekend jedziemy ogladac dzialke

jak to mowia do 3 razy sztuka
Toszka 11:51, 13 cze 2019

Tar, tylko sprawdź jakiej tam klasy ziemia, bo może okażać się, że plażę kupiłaś
UrsaMaior 12:19, 13 cze 2019

Heheheh
TAR 12:27, 13 cze 2019

Toszka napisał(a)
Tar, tylko sprawdź jakiej tam klasy ziemia, bo może okażać się, że plażę kupiłaś

bez badań geologicznych nie kupuje ziemi tam akurat sa lasy mieszane, sporo wilgoci, w poblizu jeziora, rosnie duzo brzoz ale i sosen. w raporcie rdoś napisane łegi debowo wiązowe, żyzne buczyny, kwaśne buczyny (to w okolicy)
amatorodniczka 13:15, 13 cze 2019

Ta zieleń miejska piękna, ładne czosnki, ale trzcinniki najbardziej mi wpadły w oko
kto wie żeby uzyskać taki pełny efekt co ile je sadzić?

Tutaj też ładny leśny ogród https://www.hendrikshoveniers.nl/projecten/weelderige-bostuin-bilthoven