Asiu, ja do Ciebie z pytaniem technicznym
Nigdzie nie ma w normalnej cenie mojego piaskowca do powiekszenia patio, a juz kupienia go w odpowiednim ksztalcie na sciezki (dlugie i chude) to jakis koszmar, bo nie znalazlam

Generalnie kupienie w ilosci tylko 5-10m2 w przyzwoitej cenie jest praktycznie niemozliwe.
Ale szukam.
Na sciezke myslalam o zwyklym cemencie

, czyli to, co popularne na forum, krawezniki. Jak sie juz znajdzie takie bez zaoblen, to problematyczna jest cena

W tej samej cenie znalazlam kafle z granitu. Na plus cena, 2cm grubosci, wiec moge sama przeniesc i ulozyc, jednoliete wymiary, np 800x 20, cena za 5m (to 30 sztuk) nie zabija, nizsza niz mojego piaskowca, a taka sama jak kraweznikow w sumie ale trzeba konserwowac, zalecaja przed polozeniem primer (a ja nie chce na cement, chce luzem na ziemi/piasku/zwirze.
No i nie wiem, czy warto sie w granit bawic. Moglabym ew przemyslec wyniane calosci, patio tez, zeby sie nie zarlo. I ciagle nie moge uwierzyc, ze krawezniki to nie jest tania opcja

Jakby co, to drewniane patio w moich warunkach pogodowolokalowych sie nie sprawdzi, za mokro, wszystko gnije w tempie zastraszajacym