Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Monka 11:45, 09 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Dziewczyny bo ja znam tylko dwa stany- albo mi się nie chce, i wtedy nawet kiwnięcie palcem to wysiłek, albo mam tę moc

Marta ja znam jeszcze trzeci stan , wracam z pracy i już układam plan co zrobię w domu, ogrodzie czytaj jak to się mówi "urwę diabłu łeb" i co jak ogarnę moje jamochłony - rodzinkę z jedzeniem czar prysł nie mam nic siły i ochoty
AnnaCh 10:03, 10 kwi 2017

Makusia napisał(a)
No i co podziałałaś, bo nico nie piszesz u Ciebie, a pilnuje
Cerber?
Nie za dużo, porobiłam coś, a nic nie widać Niezmiennie ten sam stan zmęczona wracam, a nic nie widać
Makusia 15:18, 10 kwi 2017

Dziewczyny nawiedził mnie dzisiaj stan trzeci: myślenie

I niech mają satysfakcję wszystkie z Was, które o szkielecie pisały, a ja się broniłam. Myślenie spowodowało u mnie wzorowy przykład wku...na to, że:
1) ziemia zła leży, ale skorzystać z niej nie mogę;
2) ziemi dobrej nie będzie, dopóki zła nie zostanie zabrana;
3) zła nie zostanie zabrana, dopóki trochę gleba nie przeschnie u sąsiada;
4) od środy zapowiadają deszcz.....
5) pracownicy budowlani jak zwykle zawalają mi terminy, i już wchodzę na obroty wysokie zahaczając o brak kultury słownej...

Ale:
wymyśliłam cisy na hortkowej wzdłuż ogrodzenia jako kontynuacja cisów z półki. Łyso mi tam. Patrzę przez okno i widzę same topielce i gołe badyle (pączków hortek z okna nie widać).
Postanowiłam zatem, że po liftingu, a w zasadzie inwazyjnej operacji chirurgicznej rabaty będą na niej cisy, przed nimi w szachownicę gracki i hortki, przed nimi sobie wymyśliłam jodły miniatury "cis", gdyż albowiem małe to, a zimozielone i jedną już mam . Chyba, że zbankrutuję do tej pory, to kupię te małe pyrtki kulkowate z tuj lub choiny jeddeloh.
Przed mini iglakami po całej długości topielce żurawki.

Wizja moja moje w realu narzucić konieczność poszerzenia kółka, a zatem znowu trzeba będzie szukać azymuta!
Choć pocieszam się, że może niekoniecznie, bo przed żurawkami było jeszcze sposo miejsca....

Co myślicie?
Toszka 18:40, 10 kwi 2017

i jak to przeczytałam, to instynkta matczyne wzbudziły się we mnie, a że córki nie mam to mogę cię adoptować... za myślenie
kaz742011 20:51, 10 kwi 2017

Pochwałę dostałaś od Toszki to chyba dobrze zaplanowałaś .
AnnaCh 22:26, 10 kwi 2017

Do pewnych rzeczy się dojrzewa
Pamiętam jak mi Kamila kładła do głowy, że na frontowej rabacie mam za mało zimozielonych, uparłam się jak koza.
Zimą mi to nie przeszkadzało, bo primo - nie lubię zimy, secundo - kwiaty hortek były, trawy...
Ale wiosną, masakra, pustynia, dosadzę cisy kolumnowe
anna_t 22:47, 10 kwi 2017

topielce żurawki? to jakas nowa metoda na opuchlaki?utopić?
Margerytka40 22:57, 10 kwi 2017

Hi,hi ja ostatnio nie wychodzę ze stanu trzeciego w połączeniu z drugim i jak tak dalej pójdzie to w połowie sezonu padnę. Jest jeszcze taka ewentualność że zanim padnę wcześniej padnie mi budżet i zostanie już tylko trzeci stan,nie ukrywam-najbardziej męczący
Makusia 15:44, 11 kwi 2017

Toszka napisał(a)
i jak to przeczytałam, to instynkta matczyne wzbudziły się we mnie, a że córki nie mam to mogę cię adoptować... za myślenie

Myślenie ma ogromną przyszłość- zawsze tak twierdziłam
Makusia 15:45, 11 kwi 2017

kaz742011 napisał(a)
Pochwałę dostałaś od Toszki to chyba dobrze zaplanowałaś .

Noooo...to taki ogrodniczy medal