Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 18:43, 16 lis 2017

Nowalijka napisał(a)

Mój eM jest ambitny w tych tematach. W końcu historyk. Dziękuję za uznanie

O mój też pokrewnie, stosunki międzynarodowe ale nie pracuje w zawodzie.
eVka 19:32, 16 lis 2017

Teraz pytanie, mam czas na przemyślenia przez zimę, chce zasłonić ten średnio atrakcyjny grill. Fajne byłyby trawy, ale sezonowe więc wiosną łyso. Może cisy albo coś innego zimozielonego by się nadało. TYLKO CO?
O tutaj widać grill i to miejsce przed grillem. Tam gdzie rozkopane i widać wbite widły.

Wzdłuż tarasu będzie rabata, wstępnie myślę o stożkach i kulkach cisowych/buksowych plus stipy i molinie.
Alicja169 20:30, 16 lis 2017

Hej! ten chlebek wygląda smakowicie. Mamy tu na ogrodowisku specjalny wątek o gotowaniu https://www.ogrodowisko.pl/forum/36-ogrodowa-kuchnia, może tam zamieśc przepis na ten chlebek, bo chyba teraz jesienią i zimą warto trochę pokucharzyć
A co do fundacji dla rozrzutnych ogrodniczek - akcję popieram
eVka 20:54, 16 lis 2017

Alicja169 napisał(a)
Hej! ten chlebek wygląda smakowicie. Mamy tu na ogrodowisku specjalny wątek o gotowaniu https://www.ogrodowisko.pl/forum/36-ogrodowa-kuchnia, może tam zamieśc przepis na ten chlebek, bo chyba teraz jesienią i zimą warto trochę pokucharzyć
A co do fundacji dla rozrzutnych ogrodniczek - akcję popieram

Dziękuję Alicja , nie wiedziałam o takim wątku na O. Kucharka ze mnie żadna, nie lubię gotować ale jakoś chleb mnie wkręcił. Zaglądnę na ten wątek. Pozdrawiam
Magleska 11:12, 17 lis 2017

effka napisał(a)

Wyślę Ci na priv wieczorem

Ja też poproszę o przepis chleb Ci wyszedł smakowity

effka napisał(a)
No i mam kolejną rośline na wiosenną listę zakupów: molinia trzęslica modra, jest piękna, zakochałam się w niej u Oli o to zdjęcie
już nawet mam miejsce na nią oło tarasu przy grilu murowanym. Eh przez zimę to ja pięc różnych ogrodów wymyślę...

Też mi sie podoba ta trawa od Oli przepiękny ma teraz kolor .....
Ty już masz na nią miejsce .....a ja może gdzieś wymyślę też
Kasya 11:15, 17 lis 2017

effka napisał(a)
Teraz pytanie, mam czas na przemyślenia przez zimę, chce zasłonić ten średnio atrakcyjny grill. Fajne byłyby trawy, ale sezonowe więc wiosną łyso. Może cisy albo coś innego zimozielonego by się nadało. TYLKO CO?
O tutaj widać grill i to miejsce przed grillem. Tam gdzie rozkopane i widać wbite widły.

Wzdłuż tarasu będzie rabata, wstępnie myślę o stożkach i kulkach cisowych/buksowych plus stipy i molinie.

a noe myslalas zeby ta pergole przedluzyc ? tzn w bok jeszcze 1 przeslo i jeszcze 1 na plecach grilla
wtedy mozna dac tam kratke na pnącza i zasloni sie szybko do samej gory
Magleska 11:19, 17 lis 2017

effka napisał(a)
O tutaj widać grill i to miejsce przed grillem. Tam gdzie rozkopane i widać wbite widły ]quote]

Może jakieś 3 drzewka graby fastigiata ? Albo zimozielone jakieś fajne ? .
Hi hi .....narysowałem Ci 3 drzewka zdolności moje są niesamowite żart ,oczywiście
eVka 11:37, 17 lis 2017

Magleska napisał(a)

Ja też poproszę o przepis chleb Ci wyszedł smakowity

Też mi sie podoba ta trawa od Oli przepiękny ma teraz kolor .....
Ty już masz na nią miejsce .....a ja może gdzieś wymyślę też

Wyślę ci przepis na prv, tylko zakwas musisz mieć, ew. sama zrobić. ale napisze ci wszystko.

Mam miejsce, planuje ją w poprzek tarasu z jednej strony, jakby kończącej rabatę, taką niską ściankę moliniową chce zrobić.
Magleska 11:43, 17 lis 2017

W którym to miejscu na tym zdjęciu ? Nie kumam ,gdzie ....tam gdzie grill ,tzn za nim ?
..... a u mnie ? znajdź miejsce na nią plisss
eVka 11:43, 17 lis 2017

Kasya napisał(a)

a noe myslalas zeby ta pergole przedluzyc ? tzn w bok jeszcze 1 przeslo i jeszcze 1 na plecach grilla
wtedy mozna dac tam kratke na pnącza i zasloni sie szybko do samej gory

Świetny pomysł, musiałabym brata spytać, który to zadaszenie robił, czy jest taka opcja, to by rozbiło monotonię ogrodu. Dzięki!!!