Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 18:46, 09 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Zakupy super
Azalie śliczne kolorki mają
A buki to wiadomo,że piękne na swoje nie mogę sie popatrzeć

Wiolu, dziękuję. Azalie pójdą przed choiny kanadyjskie, jednak nie chcę, żeby tam łyso było. Azalie były takie taniutkie, że chyba pojadę jutro dokupić kilka sztuk.

Wiola, Ty masz buki kolumnowe, prawda?
Iwonka 19:36, 09 maj 2019

effka napisał(a)
Zobaczcie jakie ładne buczki Purple Fointain, prawie kupiłam Chyba na głowie bym sobie go posadziła, bo miejsce w ogrodzie się kurczy.

Miałam ci ja takiego buka Przewrócił mi się pod jesień, miał ponad 10 lat, ryczałam okropnie. Odchorowałam temat i na pewno znów go kupię.
Nie zazdroszczę tych reklamacji. Z korą też miałam ostatnio wtopę, kupiłam jeden worek na próbę, pełno jakichś jasnych patyków było w środku, masakra. Kiedyś Athena była ładną korą, nie wiem jak teraz...
Co do róż to New Dawn ma faktycznie bardzo dobre opinie. Jakiś czas temu też robiłam do niej podejście ale miałam pomyłkę
Czytając jak pakują rośliny, chyba się troszkę wstrzymam z zakupem hortensji, teraz mają najbardziej kruche przyrosty - sama własnym tyłkiem przy plewieniu zniszczyłam sobie kilka Zachorowałam na Great Star

Wani 19:47, 09 maj 2019

Effka a ta trawa w bagażniku to....?
Zazdroszczę zakupów, mnie aż nosi żeby do szkółki pojechać i gdybym tylko była zdecydowana jaką trawę sadzić to bym jutro wyskoczyła. Chyba pójdę za radą Makadamii i wezmę hakone.
Anda 20:11, 09 maj 2019

effka napisał(a)

Tak, dwie róże pnące New Dawn Ewunia, w końcu te dwie Austinki Wallerton Old Hall dałam w inne miejsca, bo mi ich szkoda na garaż a kupiłam twardziele New Dawn. Rosną wielkie akurat na dużą garażową ścianę. Kratki drewniane już są, tylko sadzić

Wiesz, ja zawsze mowie im wiecej tym lepiej

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wiolka5_7 20:13, 09 maj 2019

effka napisał(a)

Wiolu, dziękuję. Azalie pójdą przed choiny kanadyjskie, jednak nie chcę, żeby tam łyso było. Azalie były takie taniutkie, że chyba pojadę jutro dokupić kilka sztuk.

Wiola, Ty masz buki kolumnowe, prawda?

Fajnie,będzie kolorek na tle choin...
Tak Efcia mam 3 buki kolumnowe Dawyck Purple i kolejne w planach na czerwiec

Kora naprawdę kiepskiej jakości,nie dziwię się,że chcesz reklamować...
eVka 20:40, 09 maj 2019

Iwonka napisał(a)

Miałam ci ja takiego buka Przewrócił mi się pod jesień, miał ponad 10 lat, ryczałam okropnie. Odchorowałam temat i na pewno znów go kupię.
Nie zazdroszczę tych reklamacji. Z korą też miałam ostatnio wtopę, kupiłam jeden worek na próbę, pełno jakichś jasnych patyków było w środku, masakra. Kiedyś Athena była ładną korą, nie wiem jak teraz...
Co do róż to New Dawn ma faktycznie bardzo dobre opinie. Jakiś czas temu też robiłam do niej podejście ale miałam pomyłkę
Czytając jak pakują rośliny, chyba się troszkę wstrzymam z zakupem hortensji, teraz mają najbardziej kruche przyrosty - sama własnym tyłkiem przy plewieniu zniszczyłam sobie kilka Zachorowałam na Great Star

Iwona, widziałam katastrofę Twojego pięknego buka. Podobnie jak Ty bardzo bym rozpaczała. Kup nowego. Może uda Ci sie znaleźć spory okaz.
Athena to bardzo ładna kora ale prawie dwa razy droższa, niestety. Chociaż w LM Wiola kupiła bardzo ładną korę. Też tam kupię. Czekam co mi Casto odpiszę. Oj nie podaruję...

Mówisz, że pomyloną różę kupiłaś, ciekawe jak będzie z moją ...

Są sprawdzone sklepy np. Al..r. Mają zawsze dobrze i bezpiecznie zapakowane rośliny. W przypadku sklepów różanych w 100% polecam Hyżego. Porządnie zzapakowane róże, każda donica w osobnym bardzo wysokim kartonie. Ideał. A nie byle jak stłoczone w niskim kartonie jak w sklepie F...i

eVka 20:44, 09 maj 2019

Wani napisał(a)
Effka a ta trawa w bagażniku to....?
Zazdroszczę zakupów, mnie aż nosi żeby do szkółki pojechać i gdybym tylko była zdecydowana jaką trawę sadzić to bym jutro wyskoczyła. Chyba pójdę za radą Makadamii i wezmę hakone.

Kupiłam dla siebie azalie i poziomki i do wielkiej donicy o wysokości 1.5 m przed biurem piękna dużą sadzonkę rozplenicy, turzyce Evergold, bluszcze zielone jednolite i szałwie omszone. Zrobię z tego kompozycję donicową
Hakonki są świetne, gdyby były w sklepie wzielabym je do donic. Kupuj.
eVka 20:46, 09 maj 2019

Anda napisał(a)

Wiesz, ja zawsze mowie im wiecej tym lepiej

Ewa, ja też Mam już kilkadziesiąt róż w ogrodzie a jeszcze rok temu miałam tylko stare trzy krzaki
eVka 20:56, 09 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Fajnie,będzie kolorek na tle choin...
Tak Efcia mam 3 buki kolumnowe Dawyck Purple i kolejne w planach na czerwiec

Kora naprawdę kiepskiej jakości,nie dziwię się,że chcesz reklamować...

Kolorki tak mocne i soczyste że nie chce się wierzyć, że to natura je stworzyła Rozpromienią wiosną ten zakątek
No właśnie, Dawycki masz, pięknie będzie. One są takie dostojne i ten kolorek.

Korą bez komentarza, piszę, żeby ostrzec.
kaz742011 21:24, 09 maj 2019

Dobrze że dowiedziałam się o tej korze. Dzisiaj wysypałam resztki z Atheny. Muszę dokupić. Wiem gdzie nie jechać. Kupię pewnie w LM, tam każda kora jest wysypana do pojemników. Można dotknąć, porównać, powąchać.