Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 21:29, 09 maj 2019

kaz742011 napisał(a)
Dobrze że dowiedziałam się o tej korze. Dzisiaj wysypałam resztki z Atheny. Muszę dokupić. Wiem gdzie nie jechać. Kupię pewnie w LM, tam każda kora jest wysypana do pojemników. Można dotknąć, porównać, powąchać.

Tak, w LM są pokazane u widzisz wydawało mi się, że ta Casto ładniejsza, był tam otwarty jeden worek i było ok...
Iwonka 22:23, 09 maj 2019

effka napisał(a)

Iwona, widziałam katastrofę Twojego pięknego buka. Podobnie jak Ty bardzo bym rozpaczała. Kup nowego. Może uda Ci sie znaleźć spory okaz.
Athena to bardzo ładna kora ale prawie dwa razy droższa, niestety. Chociaż w LM Wiola kupiła bardzo ładną korę. Też tam kupię. Czekam co mi Casto odpiszę. Oj nie podaruję...

Mówisz, że pomyloną różę kupiłaś, ciekawe jak będzie z moją ...

Są sprawdzone sklepy np. Al..r. Mają zawsze dobrze i bezpiecznie zapakowane rośliny. W przypadku sklepów różanych w 100% polecam Hyżego. Porządnie zzapakowane róże, każda donica w osobnym bardzo wysokim kartonie. Ideał. A nie byle jak stłoczone w niskim kartonie jak w sklepie F...i

Najgorsze w tej katastrofie było to, że nie znam powodu. Jeśli to jakaś choroba to boję się sadzić obok tego co był... A pasuje mi tam bardzo. Ktoś mi mówił że Mazan diagnozuje, ale jak go znaleźć?
A czy ten Hyży to z Bilczyc? Szukam właśnie i jeśli tak to mam tam tylko 17 km
nicol21 07:25, 10 maj 2019

Świetny sposób na poprawę humoru i dodatkowo trochę ruchu czyli spalania kalorii - czekolada tego nie da .

Buczki piękne.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
eVka 09:52, 10 maj 2019

Iwonka napisał(a)

Najgorsze w tej katastrofie było to, że nie znam powodu. Jeśli to jakaś choroba to boję się sadzić obok tego co był... A pasuje mi tam bardzo. Ktoś mi mówił że Mazan diagnozuje, ale jak go znaleźć?
A czy ten Hyży to z Bilczyc? Szukam właśnie i jeśli tak to mam tam tylko 17 km

Iwonka, może po prostu ta wichura tak nim zamiotła, że napięcia w drewnie były bardzo wysokie i poszłooo, pękł. Jednak to kolumnowe drzewo.
Rzeczywiście w razie W napisz do Mazana, tu jest kontakt do niego:
https://www.ogrodowisko.pl/wiadomosci/new?user_id=2824
Jak wpiszesz w google hasło: Mazan walerek ogrodowisko to ci wyskoczą jego posty.

Hyży jest z Tarnowca.
eVka 09:57, 10 maj 2019

nicol21 napisał(a)
Świetny sposób na poprawę humoru i dodatkowo trochę ruchu czyli spalania kalorii - czekolada tego nie da .

Buczki piękne.

Oj oczywiście. Pokażę później kompozycję donicową jaką wymyśliłam do biura Pracownicy w szoku, że w końcu komuś się chciało coś tam posadzić...
Brzozowadzie... 10:08, 10 maj 2019

Cześć Ewuś Ja już nie daję rady, nadrabiać u Ciebie Cofam się tylko parę stron i lecę Ty za szybka Jesteś.
A ja w Leśnicy spędziłam weekend majowy To chyba rzut kamieniem od Ciebie, prawda?
Zakupy na poprawę humoru całkowicie rozumiem i popieram
eVka 10:14, 10 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Cześć Ewuś Ja już nie daję rady, nadrabiać u Ciebie Cofam się tylko parę stron i lecę Ty za szybka Jesteś.
A ja w Leśnicy spędziłam weekend majowy To chyba rzut kamieniem od Ciebie, prawda?
Zakupy na poprawę humoru całkowicie rozumiem i popieram

Agatka, nawet nie nie denerwuj, że byłaś w Leśnicy i nic nie napisałaś Choć na kawkę na pół godzinki byś wpadła! Mieszkam 5 minut od Leśnicy, spacerkiem 10 minut, na jej obrzeżach...
No szkoda, może jeszcze będzie okazja Masz tam rodzinkę czy w tym hotelu leśnickim mieszkałaś (oczywiście jeśli mogę spytać)?

Kasia_CS 11:23, 10 maj 2019

Wątek jak zawsze pędzi, ale nadrobiłam. Ładne zakupki w bagażniczku trawka oczywiście przykuwa wzrok Ja ostatnio kupilam 4 worki kory (i to tej fajnej drobniutkiej, o której często na O wspominamy) i niesetety pierwszy rozpakowany też jakiś taki z nalotem.. ale ja to mało kupiłam, przy 50 worach chyba bym się podłamała
eVka 11:44, 10 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)
Wątek jak zawsze pędzi, ale nadrobiłam. Ładne zakupki w bagażniczku trawka oczywiście przykuwa wzrok Ja ostatnio kupilam 4 worki kory (i to tej fajnej drobniutkiej, o której często na O wspominamy) i niesetety pierwszy rozpakowany też jakiś taki z nalotem.. ale ja to mało kupiłam, przy 50 worach chyba bym się podłamała

Trawki są piękne. Piórkówka w połączeniu z carex evergold i szałwią bardzo ładnie wygląda.
Ta kora o której piszesz pdkładowa bardzo fajna jest, widzisz czyli czasami się zdarza nawet w niej pleśń. Niefajnie.

Casto mi odpisali,że przekazali do reklamacji, mam im wysłac fotki a korę nierozpakowaną odwieźć do sklepu albo czekać na koniec reklamacji.
Anda 11:57, 10 maj 2019

Tak sobie poczytałam o tej pleśni i myśle, że pleśń to też bakterie i grzyby rozkładające tą korę, czyli tworzące próchnicę. Nie jest to co prawda fajne, bo z worka to i zapach nie najlepszy, ale to raczej normalny proces rozkładu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies