Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 17:55, 10 maj 2019

Milka napisał(a)
Już kiedyś było na forum o tej pleśni i korze, nie ma się czym martwić, naturalny proces i roślinom służy

Irenko, bardzo się cieszę, że to napisałaś, w takim razie odwołuję reklamację. Na rabatach kora wygląda bardzo ładnie, tylko ten zapach. Może to zapach kompostowania.
Anda 18:51, 10 maj 2019

Niedowiarek
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 19:11, 10 maj 2019

Dobrze wiedzieć o tej korze, odwołuję niezadowolenie
Jola_M 20:34, 10 maj 2019

effka napisał(a)

Irenko, bardzo się cieszę, że to napisałaś, w takim razie odwołuję reklamację. Na rabatach kora wygląda bardzo ładnie, tylko ten zapach. Może to zapach kompostowania.

Cześć Ewa,
ja w zeszłym roku w LM tez kupiłam taką korę, miała nalot i intensywny zapach, ale to się samo przewietrzyło i przesuszyło na rabacie w parę dni i była ok.
Magleska 20:51, 10 maj 2019

moja kora też miała taki nalot i po rozsypaniu na rabacie szybko jej przeszło

Ewa nie nadążam u Ciebie
ale staram się na bieżąco chociaż fotki oglądać i mam nadzieję ,że w końcu będę częściej

ja jutro planuję chwasty wyrywać -jak nie będzie lało ,bo coś pogoda u mnie marna

Miłego weekendu
Nowa12 20:56, 10 maj 2019

Magleska napisał(a)
moja kora też miała taki nalot i po rozsypaniu na rabacie szybko jej przeszło

Ewa nie nadążam u Ciebie
ale staram się na bieżąco chociaż fotki oglądać i mam nadzieję ,że w końcu będę częściej

ja jutro planuję chwasty wyrywać -jak nie będzie lało ,bo coś pogoda u mnie marna

Miłego weekendu

Też planuję zająć się chwastami jutro i przy okazji pooglądać czy ślimaki coś zeżarły. I chyba wywalę stipę, która mi nie odbija a sesleria jesienna już przyjechała w paczce na jej miejsce. Stipę mam niestety w żwirku i wybitnie nie lubię niczego tam zmieniać bo bajzel po tym straszny na kamieniach.
Nie wiem jak ty sobie z tym radzisz bo masz troche tych kamieni .
eVka 21:30, 10 maj 2019

Milka napisał(a)

Aż ci zazdraszczam, bo ja juz prawie nic nie kupuję, no może niewiele, ostatnio 2 magnolie dokupiłam i może klona kupię
Te buki śliczne, 1 by ci nie wlazł???

Oj a ja ciągle mówię sobie, że nic już nie kupię a widzisz jak to sie kończy
Kochana zawsze coś się jeszcze zmieści, na pewno jeszcze jakieś drzewo upchnę. Nie mam kulistych koron na pniu, więc koniecznie muszę kupić
Buk piękny, on chyba do słońca?
eVka 21:32, 10 maj 2019

Anda napisał(a)
Niedowiarek

Hihi, Ewunia, teraz już mam pewność Twojej wiedzy nigdy nie podważam
eVka 21:33, 10 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)
Dobrze wiedzieć o tej korze, odwołuję niezadowolenie

Ehehe namieszałam niepotrzebnie, jak to ja panikara
eVka 21:33, 10 maj 2019

Jola_M napisał(a)

Cześć Ewa,
ja w zeszłym roku w LM tez kupiłam taką korę, miała nalot i intensywny zapach, ale to się samo przewietrzyło i przesuszyło na rabacie w parę dni i była ok.

Jolu, ulżyło mi bo ten zapach okropny.