Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

kaz742011 17:53, 16 maj 2019

effka napisał(a)

No tak z projektem zdecydowanie łatwiej. Ja wszystko sama, plus doradztwo ludzi z O. i jakoś leci

I jak widać całkiem nieźle wychodzi .
Iwonka 18:59, 16 maj 2019

effka napisał(a)
Wiem, że ciągle zmieniam koncepcje ale to taka burza mózgów...
Chyba zacznę od wsadzenia drzewa kulistego na pniu koło ścieżki na końcu tej rabatki i obsadzenia go trawkami i kulkami. Zobaczę jak to będzie wyglądać i będę myśleć co dalej...

Masz taką burze mózgów jak ja Ale to dobrze, w końcu coś się z tego wykluje. Jeśli chcesz drzewo kuliste i jesteś do niego przekonana to go sadź. Mnie samej trudno ze zdjęć czy rysunków coś wydumać.
eVka 19:15, 16 maj 2019

kaz742011 napisał(a)

I jak widać całkiem nieźle wychodzi .

Raz wychodzi a raz nie, ale suma sumarum nie jest źle
eVka 19:16, 16 maj 2019

Iwonka napisał(a)

Masz taką burze mózgów jak ja Ale to dobrze, w końcu coś się z tego wykluje. Jeśli chcesz drzewo kuliste i jesteś do niego przekonana to go sadź. Mnie samej trudno ze zdjęć czy rysunków coś wydumać.

Dokładnie, obie mamy zagwozdki z rabatami. Ja też nie umiem za bardzo komuś doradzać, choć się staram, czasami ciężko sobie wyobrazić rabatę.

Tak zrobię.
Magleska 21:53, 16 maj 2019

widzę ,że tu planowanie nasadzeń trwa nie pomogę ,bo ja mam misz masz drzewny
eVka 22:05, 16 maj 2019

Magleska napisał(a)
widzę ,że tu planowanie nasadzeń trwa nie pomogę ,bo ja mam misz masz drzewny

Trwa trwa
Właśnie chyba za bardzo się przejmuję tymi drzewami, ja aż taką estetką ogrodową nie jestem. Mąż stwierdził, że dosadzimy jeszcze jeden wiąz wredei, które stworzą ścianę liści przed kominkiem i żeby nie było tak limonkowo to na końcu rabaty przy ścieżce klon Purple Globe

A i Magda Twój pomysł na rabatkę przy chodniku klepnięty Będą tam Carex Elata Aurea tak jak na dalszej rabacie przy tarasie i pewnie coś jeszcze
mrokasia 22:05, 16 maj 2019

effka napisał(a)

Chyba zacznę od wsadzenia drzewa kulistego na pniu koło ścieżki na końcu tej rabatki i obsadzenia go trawkami i kulkami. Zobaczę jak to będzie wyglądać i będę myśleć co dalej...

Ewcia, skoro klon to priorytet to to jest bardzo dobry plan .
Magleska 22:12, 16 maj 2019

cieszę się z mojej rabaty
Wiolka5_7 22:16, 16 maj 2019

No i fajnie, Tobie Ewcia ma się podobać
eVka 08:37, 17 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Ewcia, skoro klon to priorytet to to jest bardzo dobry plan .

Wczoraj ja byłam klonem kulistyn na rabacie a mąż drugim wiązem wredei i się zmieściliśmy na rabacie Wspólnymi siłami coś wymyśliliśmy, aczkolwiek bardzo bardzo dziękuję za wszystkie rady na O. bo mimo, że może poszłam swoją drogą z tymi drzewami, uświadomiły mi kilka spraw. Za dużo chciałam drzew i różnych a tak zostaja dwa gatunki, więc chyba nie tak źle.