No jak by nie było, to racja Świdośliwy piękne ale nie na tyle, żeby rezygnować z kulistych drzewek Kocham kuliste formy roślin w ogrodzie, jakoś mnie do nich bardzo ciągnie.
Haniu, bardzo Ci dziękuję za rady i poświęcony czas Ekran cisowy chyba zostanie, bo zafiksowałam się na jego punkcie, nie za wysoki, jak wiem może za 1 -1,2 m.
Ewunia
też nie jestem escetką ogrodniczą co u mnie widać
sadzę to co mi się podoba i chce rosnąć choć nasadzenia gdzieś sie powtarzają
jeżeli chcesz kuliste drzewo to posadź
nie każda rabata musi być uporządkowana nasadzeniowo - chyba lepiej spełniać swoje marzenia nawet dotyczace tego kulistego drzewka
Kamila święte słowa. Jednak ogród jest dla nas. Mimo wszystko czasami potrzebna jest obiektywna opinia kogoś z zewnątrz, bo człek się zafiksuje i nic już nie widzi, tak jak ja
U mnie mnstwo nasadzeń sę powtarza, drzewa też. Ta kulka klonowa będzie miała siostrę w innym kolorze na innej rabacie, jako powtórzenie formy.
Dokładnie. Ogród ma spełniać nasze marzenia i nam się podobać, choć spojrzenie z zewnątrz może się przydać.
Ja dzięki Toszce radykalnie przycięłam mojego brabanta. Wcześniej sama nie widziałam, że on jest nieproporcjonalnie wielki. Tak sobie rósł i rósł...
Inne dziewczyny pomogły mi podjąć decyzje, co do rabaty podokiennej. Ale i tak wszystkie decyzje podejmowałam w zgodzie z WŁASNYM sumieniem .
Cały mój ogród to Ogrodowisko i jego rady, bez niego byłoby hmmm, nie byłoby
Nie miałabym tej mojej pasji ogrodniczej gdyby przypadkiem tu nie wpadła szukając informacji o płytach brukowych tarasowych. Wyświetlił mi się pin, kliknęłam - ogrodowisko - wątek "Ogród zmyślony", no i wsiąknęłam na amen