Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Kawa 09:41, 22 sie 2019

hej Ewunia
pięknie ci ogród rośnie!
i znowu zakupy !
macham
eVka 10:28, 22 sie 2019

Agi2006 napisał(a)
Super pomysł z ta łąka. Mi też gusta się zmieniają aczkolwiek trzymam się prostych linii. Nie lubię łuków. A Twoją rozanke tez koffam uparcie i skrycie.

Dziękuje Ci bardzo za miłę słowa Łączka bylinowa między brzozami zawsze była w tym miejscu planowana ale nie miałam pomysłu jak ją wykonać i stwierdziłam, że najlepiej chyba będzie połączyć kwitnące byliny z jednorocznymi kwiatkami i stipami Dzięki temu ciągle będzie się coś działo. Podoba mi się takie coś (plus Doorenbosy)
https://pl.pinterest.com/pin/817895982310304203/
https://pl.pinterest.com/pin/520165825691139563/
https://pl.pinterest.com/pin/758223287246529573/

Inspirki mają wprawdzie głównie stipę ale ja chcę dużo bardziej kolorowo i koniecznie ścieżka z nieregularnych łupków/kamieni wiodąca między brzozami

eVka 10:31, 22 sie 2019

Kawa napisał(a)
hej Ewunia
pięknie ci ogród rośnie!
i znowu zakupy !
macham

Kamila, dziękuję! Kolejne zakupy bylinowe zaraz przyjadą, będę się chwalić
Buziaki!
eVka 12:16, 22 sie 2019

Balea fotki klona Bloodgood for you

W czerwcu po posadzeniu, piękny bordowy:

A tu w sierpniu, listki dużo jaśniejsze, jakby wyblakłe i przypalone

Balea 12:33, 22 sie 2019

Effka, nie wyglada az tak zle. To znaczy jeszcze dobrze widac ze to klon bordowy

Obejzalam dzisiaj fotki na google i niektre klony to zeczywiscie az prawie cale ciemnozielone sie robia, nie maja nic bordowego w sobie.

Moj na poczatku byl czerwony a teraz zrobil sie bordowy. Wrzuce fotke.

Ja jestem pewna, ze te kropki na lisciach i wysuszone liski, nie moge byc ze slonca, bo powstaly na poczatku maja, i juz wtedy stal w polcieniu, no i w maju nie mylo zadnych upalow.

W moim ogrodku dosc wiatr wieje, wiec moze przez to. albo za duzo lub za malo podlewalam

eVka 12:45, 22 sie 2019

Balea napisał(a)
Effka, nie wyglada az tak zle. To znaczy jeszcze dobrze widac ze to klon bordowy

Obejzalam dzisiaj fotki na google i niektre klony to zeczywiscie az prawie cale ciemnozielone sie robia, nie maja nic bordowego w sobie.

Moj na poczatku byl czerwony a teraz zrobil sie bordowy. Wrzuce fotke.

Ja jestem pewna, ze te kropki na lisciach i wysuszone liski, nie moge byc ze slonca, bo powstaly na poczatku maja, i juz wtedy stal w polcieniu, no i w maju nie mylo zadnych upalow.

W moim ogrodku dosc wiatr wieje, wiec moze przez to. albo za duzo lub za malo podlewalam

Kiepsko wygląda, to znaczy bordowy jeszcze jest ale lstki bardzo wyschnięte ale ja podejrzewam, że jak mnie nie było 2 tg. w domu w lipcu, rodzice ustawiali zraszanie trawnika tak, że lało mu po liściach, plus słońce i wiatr i taki efekt. Na szczęście na wiosnę odbije z nowymi listkami

Dobrym przykładem jest mój klon Nicholsonii, który całkowicie stracił wszystkie liście (stał jeszcze w donicy), tez zlewany zraszaczami przy okazji podlewania trawy a teraz odbija nowymi pięnymi listkami w kolorze lekkiego pmarańczu, herbaty

Piękny ten Twój klon, wygląda jak szczepiony?
Balea 12:53, 22 sie 2019

Jesli byl lipcem pryskany wada w dzien, to napewno ma popalone listki. Wiatr oczywiscie tez zrobil swoje.

Nicholsoni u ciebie widzialam, tez fajnie wyglada. Taki calkiem inny ten kolor lisci.

Moj klon nie jest szczepiony, kupilam go dopiero w kwietniu. Poprostu ma taki prosty pien a boczne galazki zostaly pousuwane. Tak podejzewam, bo go juz takiego kupilam

eVka 13:13, 22 sie 2019

Balea napisał(a)
Jesli byl lipcem pryskany wada w dzien, to napewno ma popalone listki. Wiatr oczywiscie tez zrobil swoje.

Nicholsoni u ciebie widzialam, tez fajnie wyglada. Taki calkiem inny ten kolor lisci.

Moj klon nie jest szczepiony, kupilam go dopiero w kwietniu. Poprostu ma taki prosty pien a boczne galazki zostaly pousuwane. Tak podejzewam, bo go juz takiego kupilam

Tak, te w najgorsze upały... ale nie mam za złe rodzicom bo nie wiedzieli, że nie wolno.

Nicholsonii ma niesamowity pokrój, taki egzotyczny japoński niski a szeroki.

Fajny ten Twój, takie typowe drzewko.
eVka 17:35, 22 sie 2019

Garaż prawie skończony, jeszcze obróbki dachu, cokoły i kratki na powojniki na niebiesko

A rok temu...

eVka 18:08, 22 sie 2019

Przyszły zakupy z A. ożanki hyrkańskie, odętki wirginijskie Cristal peak white, rdesty himalajskie fat domino, perovskie, krokosmia Lucifer.
Wszystko fajne, spore sadzonki prócz tycich Perovskich, tak małe to przesada... No ale trudno.

a