Cudnie te białe ciemierniki na łezce wyglądają. Krokusy w takiej masie przyciągają wzrok z daleka. A przy katalpie może coś wyjadło cebulki.
Jak Kaia pisze cieszy rozsiewające się dobro. Ciemierniki cuchnące od niej u mnie teraz rosną, a to wnuki twojego. .
Ania jakie stanowisko maja twoje ciemierniki cuchnące? Te zwykłe dobrze u mnie rosną, a tych nie daję rady utrzymać przez zimę.
Plany miałam na dzisiaj ogrodowe i nici bo u mnie strasznie zimny wiatr.
Nie da się nic zrobić na zewnątrz...
Pozdrawiam serdecznie
Piszą, że "do prawidłowego wzrostu i rozwoju, roślina oczekuje jedynie wapiennego, lekko wilgotnego i przepuszczalnego podłoża oraz ocienionego stanowiska."
Na pewno wyleciał mi na rabacie zwykłej, gliniastej, a to co mam to są siewki które przewędrowały i same się tak ulokowały. Nie wiem jakim cudem aż tu je przywiało. Przez pół ogrodu.
W dodatku rosną na rabacie .. kwaśnej Chociaż po kilku latach z tej kwaśności i przy dużym drzewie, to nie ma i drzewa i odczynu kwaśnego. Tak przypuszczam.
Na pewno mają półcień a nawet cień i są na podwyższonej rabacie.
Bo dobre geny mają .. i jednak kwaśno i ciemno mają bo i mech jest ..