Tak, to prawda, naszą dużą społeczność ogromnie teraz doceniamy - jest z kim zagrać w planszówy, na kompie, poszaleć na podwórku, pokłócić się Pomysłów mają mnóstwo.Terenu też wystarczająco.
Przedwczoraj zrobili na przykład stację badawczo-obserwacyjną Przywoływali przez głośnik różne gatunki ptaków i kurde, przylatywały Im. Byliśmy w szoku Pliszki, dzięcioły, drozdy, modraszki, kowaliki i inne. Zaopatrzyli się w albumy "Ptaki Polski" i hejaGłośnik postawili na blaszanym wiaderku kilka metrów od siebie. Zajęcie na pół dnia Ta budowla to to kamuflaż
Boszszsz, jak Ty to robisz??? Mnie chwasty na nowej części całkiem zarosły... I trawnik już posiałaś? Zazdroszczę .
Powiedz mi kochana jak oznaczyłaś linie rabat? Obkopaliście wzdłuż linii??? Muszę się za to zabrać, taśma mi ciągle się przesuwa, nie mam jakoś pomysłu...
W takich sytaucjach jak obecnie taka rodzinka plus ogród to skarb. Tym bardziej, że widac że sie lubią .
Świetny pomysł z tymi Ptakami Polski! To od dr Kruszewicza? Uwielbiam słuchać, jak opowiada o ptakach. Muszę też wypróbować Wasz sposób, bo dziewczyny fascynują się różnymi przylatującymi do karmnika, a prawda jest taka, że nie wszystkie znamy!
Ogród prześliczny, fajnie jest być razem w takiej dużej gromadzie! Nas też jest zawsze dużo, ale tym razem każdy był u siebie
Uwielbiam dzieci z wyobraźnią i pomysłami "już nie z tego świata".
Gratuluję twórcom tego uroczego kwartetu.
Bardzo zgrabnie rozplanowaliście przestrzeń. Stare i nowe połączyło się bez zgrzytu.
No właśnie uratował mnie ten kompost, co go nawieźliśmy w tonach jesienią. Zagłuszył większość chwastów. Zimą ładnie wszystko przegniło. A na początku marca wynajęliśmy ekipę, która nam założyła trawnik. Stwierdziliśmy, że to na nas dwoje jednak za dużo przy obowiązkach, które mamy. I błogosławiliśmy ten ruch. Nie wiem, kiedy byśmy sami to wszystko zrobili. Nasadzenia drzew jesienią lekko nas wyeksploatowały A i teraz od lutego cały czas coś działamy, wiesz, jak jest
Rabaty poprosiłam, żeby mi panowie zrobili lekko podniesione, obkopali je dodatkowo. Choć uporczywie pragnęli zakładać mi jakiekolwiek obrzeża