Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod stewardessy

Ogrod stewardessy

kerii 17:25, 03 sie 2018

Kocia śliczna moja córka też sobie znalazła takiego małego słodziaka.
Ja za kotami nie przepadam zdecydowanie wolę psy

Hortek i rododendronów szkoda u nas też susza i co wieczór biegam z wężem po ogrodzie, całe szczęście że mam studnię bo jak by mi tak przyszło z miejskiego podlewać to bym chyba musiała z ogrodu zrezygnować.

Kamcia 18:25, 03 sie 2018

Jolcia, ja niestety studni nie mam. Boję się rachunków za wodę ale muszę podlewać bo inaczej cały mój wysiłek pójdzie na marne.

Zapomnialam napisać, że pojawiło się światełko w tunelu odnośnie mojego nieszczęsnego płotu. Materiał zamówiony I czekamy na dostawę. Może uda się zacząć pracę jeszcze w sierpniu.

gogo 22:26, 04 sie 2018

Witaj Kamilo, trafiłam do Ciebie po instrukcję ukorzeniania hortek. Przez przypadek udało mi się zrobić szczepkę tak jak pokazałaś.
Masz piękny ogród, w moim stylu, czyli żwirek i kamienie. Rośliny piękne, zdrowe, z przyjemnością się je ogląda. Róże pienne cudne, szkoda, że u nas marzną
Fajnie, że wstawiasz zdjęcia z wyjazdów, inni też to robią, a ja , nie ruszając się z domu, też zwiedzam
Współczuję kłopotów z dłońmi, dla każdego, ale szczególnie dla ogrodnika to problem.
Ja też kocham zwierzaki, wszystkie Pozdrawiam.
Kamcia 10:10, 05 sie 2018

Witam Cię w moim ogródku Gogo. Mam nadzieję, że będziesz moim częstym gościem.

Powodzenia z rozszczepianiem hortensji. Mnie osobiście daje to bardzo dużo radości. A tym niecierpliwym, którzy twierdza, że rozszczepianiem hortensji to nie dla nich bo na ich kwitnienie trzeba będzie długo czekać udowadniam, że taka maleńka roślinki może mieć kwiaty jeszcze w pierwszym roku:

To moje rozszczepione hortki wczesna wiosna:

Tutaj po miesiącu. Już w większej doniczce I przeniesione do miejsca polcienistego:

Poczatek czerwca tego roku:

A tu zdjęcie zrobione dzisiaj. Widać zalążki kwiatowe:

la_estrellita 10:36, 05 sie 2018

Moje z patyków też próbowały kwitnąć ale im pourywałam kwiatki. Nie chcę żeby się męczyły na kwitnienie tylko wzmacniały korzenie.
Kamcia 11:31, 05 sie 2018

To może ja też tak powinnam zrobić. Dopiero się uczę I zbieram doświadczenia Ale może masz rację Aga. Jak zakwitną to spozyja energię na kwiatki A tak to może wypuszcza więcej gałęzi albo lepiej się umorzenia co przed zimą jest ważne.
la_estrellita 12:55, 05 sie 2018

Gdzieś na forum przeczytałam żeby urywać ale gdzie i kto pisał to już nie pamiętam.
Kamcia 13:01, 05 sie 2018

Wiem, że dziś niedziela I pracę w ogrodzie powinnam zamienić na leżak ale tawulki juz od tygodni wołają że chcą do fryzjera. Miałam się nimi zająć przed urlopem ale nie wyszło więc wypadło na dziś.

Tak przed podcięciem:

... a tak po:

Kany nadal pięknie kwitną.

Kamcia 13:04, 05 sie 2018

la_estrellita napisał(a)
Gdzieś na forum przeczytałam żeby urywać ale gdzie i kto pisał to już nie pamiętam.

To urwe i ja Chociaż z ciężkim sercem

Aga, dzięki za info, dzięki Tobie zdobyłam kolejną ważną informację.
kerii 13:26, 05 sie 2018

To nie prawda, że na ukorzenione z patyczków trzeba długo czekać na kwitniecie, moje patyczki z tamtego roku całkiem spore krzaczki się zrobiły i już kwitną

Moje tawułki rozcapierzone też na ciecie czekają, ale jakoś się nie mogę zebrać przez to gorąco.