Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Brzozowadzie... 11:35, 30 wrz 2019

No Kasiu, szacun, serby piękne, Ginnal piękny (też muszę sobie takiego gdzieś dorwać)! Podziwiam!
kwartet 12:08, 30 wrz 2019

Kasiu bardzo dziękuję za wizytę pomimo styrania po sadzeniu serbów(no chyba na akord żeście sadzili ). Składam podziękowania reszcie grona obecnego , kto tam się modlił o pogodę dostaje dodatkowe całusy( ma chody ten ktoś, chyba że to taki zbiorowy sukces).
Klon przedni super rozgałęziony,tak stałaś nad moim z głodem w oczach że myślałam że trzeba będzie kopać ale trafiłaś ci się naprawdę sztuka do pozazdroszczenia.
Miśki piękne, serby miśkowate teraz tylko kopać,wsadzać a w zimę dalsza planistyka.
Gosiek33 13:00, 30 wrz 2019

Co jedno polowanie to piękniejsza zdobycz

Świetnie wyglądają serby, nie wiem czy na zimę wapnem ich nie pomaluj, bo komuś wydadzą się w sam raz na domową choinkę
mrokasia 13:14, 30 wrz 2019

galgAsia napisał(a)
A no to gratulacje - witaj w ginnalowym klubie! Będzie Pani zadowolona

No mam taką nadzieję!!!

tulucy napisał(a)
Świetny tfu tfu tfu na szczęście nie lubię klonów

April napisał(a)
Klonik super, ładnie się przebarwia. Mój przebarwił się na żółto. Wg tego co mówiła Iwonka, to zawsze już będzie jesienią żółty. Ale to nic, mi pasuje.

Ten egzemplarz na razie ma listki i żółte i z czerwonymi tonami. Zobaczymy co będzie dalej. Ale żółty dla mnie też byłby OK .

effka napisał(a)
Ooo Ale okaz! W takim tempie to Ty niezłą kolekcję drzew skompletujesz
Ten klon się tak na ognisto czerwono przebarwia? Cudo!

Kochana, plan na ten rok wyczerpany, nie mówiąc o finansach... jeszcze tylko 3 Dorenboosy chcę kupić i finito.
Zobaczymy jak będzie z tym przebarwianiem. Obok w szkółce stał jeszcze jeden, malutki i ten był już cały czerwono-bordowy.

Kasya napisał(a)
Potwierdzam, serby ładniutkie, równiutkie i klonik wypasiony

Dzięki Kasiu, super, że wpadłaś . Szkoda tylko, że jesteś zwyciężczynią w konkursie na najkrótsze odwiedziny . Trzeba to będzie naprawić w następnym sezonie.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ciebie strach wypuścić na miasto. Co wyprawa, to większy okaz.

A tak jakoś wyszło...

Kasia_CS napisał(a)
Brzydkie serby, fuj fuj jakie tłuste

Robią wrażenie i cisy z poprzednich stron pochwalę, bo misiowate cuda dorwałaś my przesadziliśmy jedną tuję z innego miejsca i obawiam się, że padnie.. rzuciłam jej superfosfatu, ale chyba podleje jeszcze nawozem fosforowo-potasowym na wszelki.. fajne te zakupy ostatnio robisz

Serby dziękują, oby się tylko wszystkie przyjęły.
Musze podjechać dziś po superfosfat bo mi się skończył a polecany na ukorzenianie florovit p-k, który zamówiłam przez neta nie przyjdzie . Paczka uległa destrukcji w transporcie i sklep zrezygnował z wysyłek tego towaru...
Trzymam kciuki za Twoją tujkę.
Toszka 13:19, 30 wrz 2019

To Fostar zamów. Superfosfat zawiera sporo wapna. Pod kwaśnolubne to nie za bardzo.
mrokasia 13:26, 30 wrz 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
No Kasiu, szacun, serby piękne, Ginnal piękny (też muszę sobie takiego gdzieś dorwać)! Podziwiam!

Agatko, nabytki dziękują . Do ginnala przekonały mnie Twoje słowa, że z tymi nasiennikami wygląda fajnie (a mamy przecież podobne upodobania kolorystyczne ) no i obejrzenie go w realu u Kwartecika . No i jak trafił się taki fajny egzemplarz to co się miałam zastanawiać? Będzie gwiazdą na środkowej .

kwartet napisał(a)
Kasiu bardzo dziękuję za wizytę pomimo styrania po sadzeniu serbów(no chyba na akord żeście sadzili ). Składam podziękowania reszcie grona obecnego , kto tam się modlił o pogodę dostaje dodatkowe całusy( ma chody ten ktoś, chyba że to taki zbiorowy sukces).
Klon przedni super rozgałęziony,tak stałaś nad moim z głodem w oczach że myślałam że trzeba będzie kopać ale trafiłaś ci się naprawdę sztuka do pozazdroszczenia.
Miśki piękne, serby miśkowate teraz tylko kopać,wsadzać a w zimę dalsza planistyka.

Aniu kochana, to ja dziękuję za gościnę i za cierpliwość . I za możliwość przekonania się, że ten klon, który przyciągnął moją uwagę i na który tak pożądliwie patrzyłam to właśnie klon ginnala .

Wsadzanie dóbr powinno się zrealizować w tym tygodniu jak pogoda pozwoli. EM mnie pogania, bo rośliny stoją . Ale musimy najpierw wyznaczyć rabaty bo tak to nie wiadomo co gdzie sadzić. A tu rzeczywistość rozjechała się z moim projektem i kicha. Projekt nie uwzględniał drzwi z kuchni i umiejscowienia zbiornika na deszczówkę. Muszę pokombinować też z rabatą przy domu i tą rabatką - pipką przy tarasie... A musi przestać padać bo najlepiej będzie wyznaczyć to w terenie a nie na papierze. Nie nudzi Ci się w domu przypadkiem ???

Gosiek33 napisał(a)
Co jedno polowanie to piękniejsza zdobycz

Świetnie wyglądają serby, nie wiem czy na zimę wapnem ich nie pomaluj, bo komuś wydadzą się w sam raz na domową choinkę

Zdobycze dziękują .

A Ty mnie tu nie kracz bo wykraczesz i co będzie?
mrokasia 13:27, 30 wrz 2019

Toszka napisał(a)
To Fostar zamów. Superfosfat zawiera sporo wapna. Pod kwaśnolubne to nie za bardzo.

O dzięks, zaraz popatrzę .
TAR 13:54, 30 wrz 2019

wiedzialam, ze jednak zdecydujesz sie na Ginnala, jest boski. chyba tez kupie jak gdzies dorwe. nie mam szans jednak na takie okazy. u nas bryndza a ceny jak za zloto.

i w ogrodzie nic robic nie moge, od wczoraj żabami rzuca wrrrrr.
mrokasia 16:16, 30 wrz 2019

TAR napisał(a)
wiedzialam, ze jednak zdecydujesz sie na Ginnala, jest boski. chyba tez kupie jak gdzies dorwe. nie mam szans jednak na takie okazy. u nas bryndza a ceny jak za zloto.

i w ogrodzie nic robic nie moge, od wczoraj żabami rzuca wrrrrr.

U nas też wieje i deszczem smaga .
A Tobie ten Ginnal się trafi tak samo jak Akashi .
mrokasia 19:46, 30 wrz 2019

Tak się zastanawiam - wyrwie mi tę kalinę z przytarasowej czy nie??? Czy "tylko" złamie??? I nie wiem - zostawić jak jest czy upalikować do jakiegoś mega sztywnego kija?