Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Margerytka40 20:45, 27 wrz 2017

Od razu humory lepsze jak trochę słoneczka. Nawet roślinki jakby piękniejsze .
mrokasia 20:51, 27 wrz 2017

Magleska napisał(a)

Też jutro będę sadzić cebule dalej ..... dzień wolnego trzeba wykorzystać
Piekniutkie fotki zrobiłaś em zadowolony ze swojej rabaty podokiennej ? Siada z sąsiadem ? .......Świetna jest ta lady U - muszę pomysleć ,gdzie by ją dodać u siebie
A i trawniczek masz piękny mój nadal taki sobie ,ale psica wszędzie leje i wypala

To już jest nas trzy do sadzenia tych cebul .
Em z rabaty zadowolony choć ze względu na pogodę nie miał szans na posiedziawki z sąsiadem.
Lady U jeszcze nie pokazała swoich możliwości, pewnie w przyszłym roku. Ale i tak robi wrażenie . Świeci w słońcu z daleka.
Trawnik dziękuje .
mrokasia 20:55, 27 wrz 2017

AnnaCh napisał(a)
Kasiu, super kadry
U mnie cebulki niestety jeszcze leżą i czekają na lepsze czasy

Hej Aniu
Mam nadzieję, że lepsze czasy szybko nadejdą dla Twoich cebulek .
mrokasia 20:56, 27 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)
Od razu humory lepsze jak trochę słoneczka. Nawet roślinki jakby piękniejsze .

A żebyś wiedziała, dokładnie tak jest
babka 21:07, 27 wrz 2017

Jest bjuti i za domem i przed nim a rozplenice powodują u mnie przyspieszone tętno, piękne są. W dziń kiedy kupiłam moja hameln Wy zaczęłyście się chwalić LU .... wrrrr, pośpieszyłam się
Z cebulkami tez jutro startuję ale niewiele czasu na to mam bo pracę kończę dopiero o 15,30
mrokasia 09:30, 28 wrz 2017

babka napisał(a)
Jest bjuti i za domem i przed nim a rozplenice powodują u mnie przyspieszone tętno, piękne są. W dziń kiedy kupiłam moja hameln Wy zaczęłyście się chwalić LU .... wrrrr, pośpieszyłam się
Z cebulkami tez jutro startuję ale niewiele czasu na to mam bo pracę kończę dopiero o 15,30

Ola .
Rozplenicę LU napewno gdzieś u siebie wciśniesz - tam przy grabach masz trochę miejsca chyba .
A dużo masz tych cebul do posadzenia?
Zana 11:25, 28 wrz 2017

Sadzisz? U mnie już 50 sztuk w ziemi siedzi
mrokasia 11:30, 28 wrz 2017

No wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć - przyjdziesz i dasz mi kopa w d..ę

Zaraz idę, musiałam rano coś pracowego ogarnąć i właśnie skończyłam .
Wrzucę coś na ruszt i idę .

Problem w tym, ze nie wiem gdzie co posadzić i najpierw muszę podumać. Zacznę chyba od krokusów bo mają być na frontowej w kilku plamach przy brzegu.

Ile Ci zostało?
Zana 11:32, 28 wrz 2017

Na oko trochę ponad 200
mrokasia 16:21, 28 wrz 2017

No dobra, posadziłam trochę cebul - 80 krokusów na frontowej (mix biało-fioletowy), 48 tulipanów Flaming Flag i 15 czosnków (mix) na podokiennej oraz na drugiej podokiennej 24 tulipany Exotic Emperor.
Mogłabym więcej ale musiałam pojechać na zakupy i głodna się teraz zrobiłam.
Na jutro zostało mi posadzenie gdzieś 30 tulipanów Angelique, 40 irysków i 20 czosnków. Aha i mam jeszcze trochę szafirków. Tulipany pójdą na hortensjową, czosnki też choć nie wiem czy wszystkie. Iryski wsadzę chyba gdzieś za domem i szafirki też.
Nie jest źle.
Ciekawe czy tych Exoticów nornice mi nie zeżrą, bo czasem harcują na tej rabacie a nie sadziłam w koszyczkach...