Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Zana 17:29, 01 paź 2017

mrokasia napisał(a)
Iza Ursa namówiła mnie na bodziszki. Najpierw nie chciałam, ale u niej tak ładnie wyglądały, że poprosiłam by mi też kupiła. I to był strzał w 10! Posadziłam na szybko pod karaganą i jestem zachwycona! Widzę je z okna w salonie a one dosłownie świecą! Trudno niestety uchwycić ten efekt na zdjęciach. Jak nic będę na wiosnę zmieniać nasadzenia pod karaganą - wyeksmituję żurawki a w zamian dosadzę silverów i więcej bodziszków .
Iza - dziękuję .

Ps. Anula - specjalnie dla Ciebie zdjęcia w jedynym słusznym formacie .

Super tu wyglądają. Pamiętasz jaka to odmiana, Iza mówiła jak byłyśmy u niej, ale oczywiście już mi z głowy wyleciało.

Format doceniam.
benia9185 11:58, 02 paź 2017

Mrokasiu czytam o tujach i podpinam się pod stwierdzenia wyżej. w środek tuji nie dociera światło i tak sie dzieje .to bardzo naturalne zjawisko.Ja swoje trzepałam w sobotę,zeszło mi troche a ręce mimo długich rękawów całe podrapane! wyglądam jakbym w jezyny wpadła Ale warto sie troche wysilić ,bo wiadomo to co zalega w środkach może do chorób grzybowych prowadzić .Aaa bodziszki pięknie obfocone
Kawa 12:31, 02 paź 2017

nooo kupić powadasz tylko kto mnie do sklepu zaciągnie!

śliczne bodziszki
jolka 20:09, 02 paź 2017

Dołączam do bodziszkowych zachwytów, śliczne są i takie delikatne.
jolanka 20:22, 02 paź 2017

Bodziszki mi się podobają ale... sama nie mam Może nadrobię zaleglości
Margerytka40 20:26, 02 paź 2017

Podpinamm się pod pytanie o odmianę bodziszka. Są w moim ulubionym kolorze
lojalna_ 20:27, 02 paź 2017

Bodxiszki maszczęśliwego urocze. ) Tez je lubię mam białe )))

Tujki warto czyścić tylko komu się chce )))
mrokasia 20:32, 02 paź 2017

MirellaB napisał(a)
Ja nie robię oprysku. Każdego roku jesienią tak samo tuje u mnie wyglądają od środka

Mam ogromnego lenia ogrodowego. Cebulek nie chciałam kupować, ale jednak na kilkanaście opakowań się skusiłam, a sadzić mi się nie chce

Ja chyba w tym roku zaczęłam zwracać bardziej uwagę na to co się dzieje z moimi roślinami . Ale przyjrzałam się i te suche są od środka więc to raczej rzeczywiście normalne zjawisko.

Ja właśnie dziś posadziłam resztę cebulek . Niezbyt dużo tego było ale zawsze coś na wiosnę będzie a więcej to i tak by mi się nie chciało sadzić.
Też mam już lenia ogrodowego.
mrokasia 20:37, 02 paź 2017

Makao_J napisał(a)
Mi te niskie bodziszki też się podobają. Boję się tylko ich rozłogów i ekspansywności. Nie wiem czy wszystkie są aż tak bardzo ale wiem że są. Ale bardzo mi się Twoje podobają.
Potrzebuję czegoś takiego niskiego co rośnie tu pod rozchodnikami.
https://pl.pinterest.com/pin/353251164503412028/

No ja właśnie liczę na to, że będą trochę ekspansywne .
Nie mam pojęcia co to na zdjęciu, przychodzi mi do głowy delosperma albo portulaka.
mrokasia 20:40, 02 paź 2017

Zana napisał(a)

Super tu wyglądają. Pamiętasz jaka to odmiana, Iza mówiła jak byłyśmy u niej, ale oczywiście już mi z głowy wyleciało.

Format doceniam.

Odmiany nie znam, Iza mi kupowała, ale wydaje mi się, że one były bez nazwy... wiem tylko, że to napewno nie jest Roseanne.