Mrokasiu jak widok z tarasu to bałagan heh to co ja mam
pięknie wszystko w pakach aż zadraszczam
u mnie padało wczoraj pół dnia i dzisiaj w nocy ale jeszcze by pasowało
Iza, dzięki . Byliny będą, jak najbardziej - od Aprilka mam anafalisa i przetacznika siwego, Lucy mi daje kłosowca, wieczornika, ostrogowca, ożankę i irysy bródkowe . Mam chyba z 6 swoich jeżówek, rozchodniki zwykłe, dwa przetaczniki, ze trzy lawendy, może podzielę szałwię. Mam jeszcze sporo trawek - stipy od Kwarteta, seslerii od Aprilka, no i swoje siewki rozplenic.Na razie nie kupuję bylin. Jeśli coś kupuję to krzewy.
No, powiedzmy - początek ogrodu .
Z nas dwóch to na południu mieszkasz Ty . Widziałam Twoje kwiecie .
Mam nadzieję, że rośliny będą szybko przybierać. Ale miejscami wieje pustką .
Dzięki Gocha . Trawniczek to najpierw trzeba posiać . A żeby posiać trzeba odchwaścić... a to chwilę jeszcze nam zajmie . Ale chciałabym wyrobić się z sianiem trawy do połowy maja.
Kami, nie kokietuj . Ty przynajmniej masz trawnik .
Ja liczę na zapowiadane na weekend deszcze, choć mieliśmy w planach dalsze rycie. Ale deszcz to priorytet.
Odpaliłam dziś warzywnik . Posiałam pierwszy raz w życiu różności - rzodkiewkę, cebulę siedmiolatkę, szpinak, rukolę, marchewkę, buraczki, sałatę rzymską. Po 15 maja dosieję fasolkę szparagową, cukinię i jarmuż. Bardzo jestem ciekawa efektów tego eksperymentu .
oj Kasiulek jakbym ci pokazała ten "trawnik" to byś padła !
nie zastanawiało cię dlaczego fotki zawsze wykadrowane/?? heheh Ja mam dwa psy w tym chorego owczarka co sika jak suczka to już wiesz jaki mam "trawnik"!
Dziś po południu poszłam popatrzeć co też z pierwszego piętra będą widzieć moi przyszli sąsiedzi. Powiem tak - tragedii nie ma, choć powodów do radości też nie ma.
Ale jak drzewa podrosną i się zagęszczą i jak podrosną tuje - nie będzie źle.
Zobaczcie:
Najbardziej odkryty jest widok na altanę ale pocieszam się, że z perspektywy pierwszego piętra będzie widać głównie jej dach. No i oczywiście widoczny jest basen. Ale tu też rośliny podrosną - basen okala żywopłocik z irgi błyszczącej (ma być do ok. 120cm), mam tam posadzonego derenia China Girl i miskanty ale muszę pomyśleć nad dosadzeniem jeszcze jakichś krzewów bo miskanty mają szansę zacząć osłaniać widok dopiero od lipca chyba...