Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 09:31, 28 mar 2021

jolanka napisał(a)
Ale błysk
Ja zaczęłam dopiero COŚkolwiek, ilość liści z lasu na rabatach ogromna, a ten mój osobisty platan w rogu to naprawdę przesadził, pierzyna jak na głębokiej Syberii.
A cisy skąd?

Joluś, to tylko 1 rabata . Ale jeśli pogoda pozwoli to spokojnie ogarniemy te nasze włości .
Cisy kupiłam online, to odmiana Anna, która ma rosnąć w formie krzaczastej, będę ciąć w kulę . Na razie to małe pipki ale cena była przystępna a kiedyś urosną.

April 09:42, 28 mar 2021

Widzę że ta odmiana cisa stała się modna
Wiolka5_7 09:43, 28 mar 2021

Fajne ciski Też takie pipki sadziłam w zeszłym roku i już fajnie pogrubiały my cierpliwe ogrodniczki,więc poczekamy aż urosną ...
mrokasia 09:43, 28 mar 2021

Agatorek napisał(a)
Ale super porządeczek .

Johanka77 napisał(a)

Jak ładnie!
U mnie M dziś kosi i wertykuluje, więc ja muszę posprzątać zalegające snopki.
I może posadzę Gaure, jak będę się czuć na tyle dobrze.

My wczoraj przycięliśmy wszystkie miskanty, ja posprzątałam część rabat na nowej części i skosiłam trawnik.
Dziś znacznie zimniej u nas i dość wilgotno choć czasem słońce wychodzi. Nie wiem czy dziś cokolwiek zrobię.
A Ty uważaj na siebie! Ciekawa jestem tej Gaury u Ciebie.

MiluniaB napisał(a)
Kasiu - Mrokasiu fajnie masz obcięte trawy tak półkoliście. Jak cięłam sekatorem też tak miałam, a w tym roku cięte piłą do żywopłotu wyszły płaskie placki. W zasadzie bym mogła poprawić, ale tak mi się nie chcę.
Ostro ruszyłaś z robotą

Starałam się . Ale cięłam właśnie nożycami elektrycznymi do żywopłotu .

Kasya napisał(a)
Elegancko juz masz przed domem
U mnie armagedon...z tymi liśćmi to jakaś masakra

Jeszcze trochę zostało, ale faktycznie, posprzątana główna rabata robi dobrą robotę .
sarenka 09:44, 28 mar 2021

mrokasia napisał(a)

Joluś, to tylko 1 rabata . Ale jeśli pogoda pozwoli to spokojnie ogarniemy te nasze włości .
Cisy kupiłam online, to odmiana Anna, która ma rosnąć w formie krzaczastej, będę ciąć w kulę . Na razie to małe pipki ale cena była przystępna a kiedyś urosną.

O właśnie dziś je oglądałam i zastanawiałam nad zakupem w ogrodniczym blisko mnie są więc...
mrokasia 09:49, 28 mar 2021

TAR napisał(a)
ha, ja dzis skonczylam prace porzadkowe, ciecia itepe i moge skupic sie na sadzeniu i zmianie rabaty przytarasowej. mezaty zaczal wertykulacje, skonczy w tydzien i w kolejny weekend moze z oczkiem podzialamy. jutro wyjezdzaja moje brzozy Long Trunk i chyba w ich miejsce posadze jednak zwykle brzozy, pasuja do reszty i dosc szybko rosna a poniewaz sa pijusami to nieco osusza mi tam grunt, bo zawsze tam chlupie.

Zazroszczę, mi zostało jeszcze z pół ogrodu do posprzątania.
Też mam plany na zmiany. Muszę zabrać miskanty z pojałowcowej. Za bardzo zacieniają mi tuje, które bardzo mi zmarniały. Zamiast miskantów posadzę chyba trzcinniki KF.

Magleska napisał(a)
Kasiu frontowa na błysk

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Front wyczyszczony aż miło popatrzeć.
Szykowałam się dzisiaj na prace w warzywniku, ale deszcz mnie wygnał. Poleguję teraz i odczuwam mięśnie w dziwnych miejscach. Myślałam, że jestem rozruszana.

Frontowa dziękuje .
Warzywnik też jeszcze przede mną.

ajka napisał(a)

Wzorowy porządek. Ślicznie.

Kasya 09:52, 28 mar 2021

Jak spotkam gdzieś te cisy to ze 2-3 kupie
Wole znacznie bardziej niż bukszpany
mrokasia 09:54, 28 mar 2021

TAR napisał(a)
fajny taki czysty i uporzadkowany ogrod nic tylko czekac az wszystko sie zazieleni.

Szkoda, że jeszcze nie cały . Wtedy rzeczywiście można byłoby usiąść i czekać. Na nowej części zrobiło się pustawo, czeka mnie jeszcze zbieranie ścinków miskantowych.

Juzia napisał(a)
A jakie jeżyki dorodne

Powiem Ci, że zaczynam się bać tej ich dorodności .

Wiolka5_7 napisał(a)
Ładnie posprzątana frontowa

mrokasia 10:02, 28 mar 2021

April napisał(a)
Widzę że ta odmiana cisa stała się modna

Właśnie na forum o niej przeczytałam .

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajne ciski Też takie pipki sadziłam w zeszłym roku i już fajnie pogrubiały my cierpliwe ogrodniczki,więc poczekamy aż urosną ...

Nooo, wolałabym sadzić od razu większe ale że środki ograniczone to trzeba ćwiczyć cierpliwość .

sarenka napisał(a)

O właśnie dziś je oglądałam i zastanawiałam nad zakupem w ogrodniczym blisko mnie są więc...

Ja na razie nie byłam w ogrodniczych więc nawet nie wiem czy są dostępne stacjonarnie.

Kasya napisał(a)
Jak spotkam gdzieś te cisy to ze 2-3 kupie
Wole znacznie bardziej niż bukszpany

No właśnie z taką myślą je kupowałam .

sarenka 10:08, 28 mar 2021

Kasiu, to gdzie je zamówiłaś? Ja widzę że są dostępne online więc chyba i stacjonarnie też są...