Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Mary 19:51, 29 mar 2021

Kasiu,

Próbowałam odnaleźć w zapiskach, czy odrosty akacji pojawiły się w pierwszym roku od ich usunięcia. Nie udało się. Nie robiłam tylu notatek co teraz.
mrokasia 12:58, 30 mar 2021

galgAsia napisał(a)
Cześć, pracusiu Ty jak się rozpędzisz, to wyhamować nie możesz
No ale jak się ma hektary
Fajne te cisy, aż miałabym ochotę Ale w tym sezonie to biję się po łapach i nic nie kupuję. Muszę wreszcie ogarnąć przestrzeń...

Asiulka! Dawno Cię nie było
Kochana, no ja przestrzeń mam ogarniętą, teraz muszę ją czymś wypełnić .

Mary napisał(a)
Kasiu,

Próbowałam odnaleźć w zapiskach, czy odrosty akacji pojawiły się w pierwszym roku od ich usunięcia. Nie udało się. Nie robiłam tylu notatek co teraz.

Marysiu, dziękuję że sprawdziłaś. Mam nadzieję, że brak notatki wynikał z faktu, że akacja nie odrosła .
mrokasia 08:48, 31 mar 2021

Wczoraj po pracy wyszłam do ogrodu - sprzątania ciąg dalszy . Rabatę przy domku ogrodnika ogarnęłam szybciutko a potem wzięłam się za rabaty za domem. No i tu czeka mnie sporo pracy. Wczoraj tylko wycięłam kilka hakonek, perowskię i resztki szałwi oraz przycięłam hortensje. Zostały mi do przycięcia tawuły i turzyca ID. Ale muszę tam gruntowniej podziałać - usunąć kopce po kretach, wypielić porządnie, wysprzątać liście, które spadły z dębu za płotem... Idę .
MiluniaB 08:51, 31 mar 2021

Miłej pracy ogrodowej
TAR 10:02, 31 mar 2021

mrokasia napisał(a)
Wczoraj po pracy wyszłam do ogrodu - sprzątania ciąg dalszy . Rabatę przy domku ogrodnika ogarnęłam szybciutko a potem wzięłam się za rabaty za domem. No i tu czeka mnie sporo pracy. Wczoraj tylko wycięłam kilka hakonek, perowskię i resztki szałwi oraz przycięłam hortensje. Zostały mi do przycięcia tawuły i turzyca ID. Ale muszę tam gruntowniej podziałać - usunąć kopce po kretach, wypielić porządnie, wysprzątać liście, które spadły z dębu za płotem... Idę .

super pogoda wczoraj byla, ja sie opitalalam na hustawce i napawalam pierwszym takim cieplym dniem wiosennym. jutro przychodza bylinki to pomysle o sadzeniu. chce szybko je upchnac, by znowu móc sie obijac czyzby sezon na leniwca
antracyt 10:31, 31 mar 2021

Sezon na leniwca całkiem przyjemny pomysł, tylko całego nie dałabym rady
Miłej pracy Kasiu
galgAsia 11:09, 31 mar 2021

Jacieee, no wszystkie w ogrodach buszują....
Fajnie macie Miłej pracy
mrokasia 12:02, 31 mar 2021

MiluniaB napisał(a)
Miłej pracy ogrodowej

Dziękuję Mirelko, było miło, słonko dziś ładnie grzeje, ziemia wilgotna .

TAR napisał(a)

super pogoda wczoraj byla, ja sie opitalalam na hustawce i napawalam pierwszym takim cieplym dniem wiosennym. jutro przychodza bylinki to pomysle o sadzeniu. chce szybko je upchnac, by znowu móc sie obijac czyzby sezon na leniwca

U nas była taka sobie bo pochmurno ale dość ciepło więc fajnie się pracowało.
Sezon na leniwca - gratuluję! Mam nadzieję, że i ja kiedyś taki sezon będę miała .

antracyt napisał(a)
Sezon na leniwca całkiem przyjemny pomysł, tylko całego nie dałabym rady
Miłej pracy Kasiu

Całego sezonu to i Tarcia nie da rady .
Dziękuję Zuza! Udało mi się w dwie godziny porządnie ogarnąć jedną rabatę za domem, kanty mi tylko zostały .

galgAsia napisał(a)
Jacieee, no wszystkie w ogrodach buszują....
Fajnie macie Miłej pracy

No co, w końcu wiosna, trzeba posprzątać . Wyrwałam się na 2 godziny, odpracuję wieczorem, jakiś pożytek ze zdalnej pracy musi być .
mrokasia 12:06, 31 mar 2021

Na frontowej wyszło mi trochę krokusów . Fioletowe biją po oczach.

Agatorek 18:53, 31 mar 2021

Super wagary .

Jak przycinasz tawuły? (Ile mniej więcej).
Muszę przyznać, że swoich nigdy nie przycinałam