Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

inka74 10:21, 28 mar 2021

Ooo, ja w piątek lokalnie kupiłam 10 sztuk cisków... Anna na obwódkę niską. I 2 sztuki na kulki. One mają takie ładne, drobne i miękkie igły.
sarenka 10:23, 28 mar 2021

inka74 napisał(a)
Ooo, ja w piątek lokalnie kupiłam 10 sztuk cisków... Anna na obwódkę niską. I 2 sztuki na kulki. One mają takie ładne, drobne i miękkie igły.

Kupiłaś u K.? Mogłabyś pokazać jakiej wielkości są sadzonki?
TAR 10:47, 28 mar 2021

mrokasia napisał(a)

Starałam się . Ale cięłam właśnie nożycami elektrycznymi do żywopłotu .

ja tez i jakos tak samoistnie jeze wyszły

mrokasia napisał(a)

Powiem Ci, że zaczynam się bać tej ich dorodności .

co planujesz? moze skopiuje pomysl, na dzien dzisiejszy wywalilabym wszystkie rozplenice, kobyly nie trawy
Johanka77 10:54, 28 mar 2021

Muszę zapamiętać te Anki
Johanka77 10:57, 28 mar 2021

mrokasia napisał(a)

My wczoraj przycięliśmy wszystkie miskanty, ja posprzątałam część rabat na nowej części i skosiłam trawnik.
Dziś znacznie zimniej u nas i dość wilgotno choć czasem słońce wychodzi. Nie wiem czy dziś cokolwiek zrobię.
A Ty uważaj na siebie! Ciekawa jestem tej Gaury u Ciebie.

.

Kasia powiem Ci, że chyba wczoraj trochę przesadziłam.
Nawet wieczorem pokasływałam...
Ale napiłam się siemienia lnianego i odpuściło.

Dziś u nas też jest mokro i zimno.
M nawozi trawnik, a ja może posadzę Tęgosze do donicy. Nic więcej.
Bojam się
jolanka 10:58, 28 mar 2021

mrokasia napisał(a)

Joluś, to tylko 1 rabata . Ale jeśli pogoda pozwoli to spokojnie ogarniemy te nasze włości .
Cisy kupiłam online, to odmiana Anna, która ma rosnąć w formie krzaczastej, będę ciąć w kulę . Na razie to małe pipki ale cena była przystępna a kiedyś urosną.

Fajne
Ja wczoraj podcinałam te baccaty, które kupiłam w ub roku do kształtowania w kulki. Niektóre to nawet fajnie już wyglądają. Anna wygląda na dobrą do formowania od razu „kuleczkowo”.
mrokasia 11:10, 28 mar 2021

TAR napisał(a)

co planujesz? moze skopiuje pomysl, na dzien dzisiejszy wywalilabym wszystkie rozplenice, kobyly nie trawy

no kobyły, ale chyba póki nie będę musiała to ich nie ruszę, boje się

Johanka77 napisał(a)
Muszę zapamiętać te Anki

Johanka77 napisał(a)

Kasia powiem Ci, że chyba wczoraj trochę przesadziłam.
Nawet wieczorem pokasływałam...
Ale napiłam się siemienia lnianego i odpuściło.

Dziś u nas też jest mokro i zimno.
M nawozi trawnik, a ja może posadzę Tęgosze do donicy. Nic więcej.
Bojam się

Sama pisałaś, że należny się dotleniać i spacerować podczas lekkiej infekcji. Spacerować a nie działać ogrodowo!

jolanka napisał(a)

Fajne
Ja wczoraj podcinałam te baccaty, które kupiłam w ub roku do kształtowania w kulki. Niektóre to nawet fajnie już wyglądają. Anna wygląda na dobrą do formowania od razu „kuleczkowo”.

Myślę, że dwa-trzy lata i będą już fajne kulki .
sylwia_slomc... 13:32, 28 mar 2021

mrokasia napisał(a)
Dziś udało mi się podziałać w ogrodzie ponad 5h. Ledwo żyję i zastanawiam się co będzie jutro rano .
Ale jestem bardzo zadowolona. Uprzątnęłam frontową - przycięłam rozplenice, tawuły, szałwie, jeżówki i rozchodniki. Potem na małej rabatce przy furtce przycięłam limkę, turzyce, trzcinnki i krwawnicę. Potem przeniosłam się pod garaż i przycięłam tawuły. A na końcu wycięłam 4 miskanty na pojałowcowej . Mam 10 pełnych worów.
Jutro do popołudnia ma nie padać więc zamierzam przyciąć hortki na pojałowcowej i miskanty na nowej części. O ile dam radę podnieść się z łóżka .
A jak tam u Was dziewczęta ?

Kawał dobrej roboty I jak wstałaś na drugi dzień? Ja dopiero porządki rabat zaczynam
mrokasia 09:00, 29 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kawał dobrej roboty I jak wstałaś na drugi dzień? Ja dopiero porządki rabat zaczynam

Wstałam . I nawet coś tam podziałałam .
Dziś pada więc nic po pracy nie zrobię. Ale wtorek, środa i czwartek mają być ładne i ciepłe .
galgAsia 12:58, 29 mar 2021

Cześć, pracusiu Ty jak się rozpędzisz, to wyhamować nie możesz
No ale jak się ma hektary
Fajne te cisy, aż miałabym ochotę Ale w tym sezonie to biję się po łapach i nic nie kupuję. Muszę wreszcie ogarnąć przestrzeń...