Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

ajka 22:06, 03 cze 2022

Fajne bodziszki i zawilce. Chyba nie widziałam jeszcze odmiany, która by mi się nie podobała

A bonsajowa też bardzo mi się podoba. Cóż, z psami nie jest łatwo utrzymać piękny ogród.
mrokasia 22:58, 03 cze 2022

ajka napisał(a)
Fajne bodziszki i zawilce. Chyba nie widziałam jeszcze odmiany, która by mi się nie podobała

A bonsajowa też bardzo mi się podoba. Cóż, z psami nie jest łatwo utrzymać piękny ogród.

Dzięki Aniu .
mrokasia 23:05, 03 cze 2022

Rabata pod żywopłotem sąsiadów dojrzewa .

A przy drugim domku zakwitły iryski.

Wykopałam dziś stąd dwa trzcinniki KF bo były zbyt zwaliste i teraz dumam co w zamian. Czy próbować z którąś wysoką molinią czy raczej iść w jakieś byliny. Bardziej widzą mi się byliny, chętnie niebieskie lub fioletowe, do kolan lub trochę wyższe, kwitnące po irysach. Jakieś propozycje? Przychodzą mi do głowy przetaczniki.

Widoczki z ławeczki pod brzozami .
W lewo

I w prawo

Agatorek 07:50, 04 cze 2022

Rabata po ID podoba mi się . Też stosuje kamienie jako odstraszacze .
Agatorek 07:51, 04 cze 2022

Nowe pstryczki super. Te Twoje rabaty już takie wyrośnięte. Pięknie
Martka 08:14, 04 cze 2022

Bujny poranek u Mrokasi. Iryski w pięknym towarzystwie, dlaczego ich nie posadziłam?
mrokasia 17:43, 05 cze 2022

Agatorek napisał(a)
Rabata po ID podoba mi się . Też stosuje kamienie jako odstraszacze .

Dzięki, przybijamy piątkę!

Agatorek napisał(a)
Nowe pstryczki super. Te Twoje rabaty już takie wyrośnięte. Pięknie

No rośnie to wszystko jak na drożdżach. Niektóre rośliny mnie zdumiewają. Np. nabyte w zeszłym roku dzwonki - miały formę niskiej kupki liści i wysokich łodyg z kwiatami, a w tym roku ta kupka liści sięga mi do kolana...

Martka napisał(a)
Bujny poranek u Mrokasi. Iryski w pięknym towarzystwie, dlaczego ich nie posadziłam?

Iryski coraz bardziej niebieskie . Posadź bo warto .

Dziś mam piękny ogrodowy dzień. Mam pomoc i we dwie zrobiłyśmy mnóstwo . Przede wszystkim odchwaściłyśmy rabatę brzozową, tam chwasty były powyżej kolan już. Obleciałyśmy też sporo kancików pieląc przy okazji rabaty. EM do spółki z sąsiadem wyczyścił placyk pod altanką i placyk basenowy. Zjedliśmy obiad na tarasie a eM rozłożył basen . Lubię takie dni . I porobione i poodpoczywane .

mrokasia 19:04, 06 cze 2022

Ciąg dalszy wczorajszych działań. Wypielone to trzeba teraz sypnąć obornika i zasypać korą .
mrokasia 22:39, 06 cze 2022

Aaaa, słuchajcie, to możliwe żeby mi się dereń kousa wysiał??? Znalazłam pod moim Schmetterlingiem malutką roślinkę z trzema listeczkami wyglądającymi jak kousowe.
Martka 23:14, 06 cze 2022

Myślę, że tak! Szukałam kiedyś sadzonki Milky Way, zdziwiłam się najpierw, że tak tanio sprzedają, po kilka zł, potem okazało się, że to tylko nasiona  
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies