Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

malgol 14:21, 01 cze 2022

Zana napisał(a)

Cytuje tylko te ,ale zachwycajace sa wszystkie fotki. Mrokasią, piękny ten Twój ogród A jak Anula zrobi fotki to nie ma ...to tamto Ta ławeczka mnie niezmiennie rozbraja. Musze taką mieć , nie wiem gdzie postawie ,ale jest niesamowicie romantyczna Chowasz ja na zimę?
Ta rózowa roslinka na ostatniej fotce to jakiś rdest?
malgol 14:28, 01 cze 2022

Zana napisał(a)

Czy to żylistek? Nie znam tej roslinki a podoba mie sie
mrokasia 15:05, 01 cze 2022

Gosiek33 napisał(a)

Czy jest jakiś ogrodnik bez podobnego doświadczenia?

Chyba nie...

AnnaCh napisał(a)
OMG, ale miałam nosa, żeby dziś wejść na forum, załapałam się na takie cudne foty
I porównanie rok do roku, no szok po prostu, jednak u kogoś to wszystko szybko rośnie, u mnie tylko chwasty

taaaak, szkoda byłoby przeoczyć takie piękne foty Anuli .
Lubię porównania, podnoszą zazwyczaj na duchu . A co do chwastów - żebyś Ty widziała moje za serbami na brzozowej...

Roocika napisał(a)
Fajne porównania, co Ty dajesz tym roślinom?

Nooo, sadzone były do ziemi z obornikiem . A zazwyczaj coś tam jeszcze im sypnę do dołka, kompostu, mączki bazaltowej, co tam akurat mam. No i rosną . Ale żeby nie było tak kolorowo - mam sporo takich posadzonych w trójkach i każda jest innej wielkości. nie wiem czemu...
mrokasia 15:08, 01 cze 2022

malgol napisał(a)

Cytuje tylko te ,ale zachwycajace sa wszystkie fotki. Mrokasią, piękny ten Twój ogród A jak Anula zrobi fotki to nie ma ...to tamto Ta ławeczka mnie niezmiennie rozbraja. Musze taką mieć , nie wiem gdzie postawie ,ale jest niesamowicie romantyczna Chowasz ja na zimę?
Ta rózowa roslinka na ostatniej fotce to jakiś rdest?

Dzięki Gosiu .
Ławeczka fajowa, tez ja lubię . Chowam na zimę ale nie sądzę by długo przetrwała, bo to tania sosna...
Ta różowa roślinka to rdest wężownik Superba. Bardzo fajny jest .

malgol napisał(a)

Czy to żylistek? Nie znam tej roslinki a podoba mie sie

Tak, to żylistek karłowy Snow Flake. Mam jeszcze różowy Yuki Cherry Blossom.
sylwia_slomc... 15:10, 01 cze 2022

Żylistek śliczny o zawilce zostawiłam pytanie u Joli
malgol 15:15, 01 cze 2022

mrokasia napisał(a)

Dzięki Gosiu .
Ławeczka fajowa, tez ja lubię . Chowam na zimę ale nie sądzę by długo przetrwała, bo to tania sosna...
Ta różowa roślinka to rdest wężownik Superba. Bardzo fajny jest .

Tak, to żylistek karłowy Snow Flake. Mam jeszcze różowy Yuki Cherry Blossom.

Szukam rdestu do pólcienia ,żeby nie nazwać tego cieniem...ten sie nadaje?

Zylistek karłowy czyli jak duży? Juz u Ciebie dorósł do max wysokości?

mrokasia 15:28, 01 cze 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Żylistek śliczny o zawilce zostawiłam pytanie u Joli

Żylistek dziękuje a ja idę czytać Twoje pytanie u Joli
mrokasia 15:31, 01 cze 2022

malgol napisał(a)

Szukam rdestu do pólcienia ,żeby nie nazwać tego cieniem...ten sie nadaje?

Zylistek karłowy czyli jak duży? Juz u Ciebie dorósł do max wysokości?

U mnie on rośnie w półcieniu, trudno mi powiedzieć jak by rósł w cieniu.

A żylistek jest naprawdę karłowy, moje sięgają mi do pół łydki . W katalogu napisane, że osiąga do 60cm.
Agatorek 20:52, 01 cze 2022

Ja się tak nie bawię . U Ciebie to wszystko migusiem się rozrasta. Porównanie rabat pokazuje, że bardzo dbasz o roślinki, a one Ci się odwdzięczają .
Magara 00:13, 02 cze 2022

mrokasia napisał(a)
Wczoraj wykorzystałam okienko pogodowe na przycięcie jałowca płożącego rosnącego pod garażem. Ten jałowiec pochodzi z zamierzchłych czasów kiedy moja wiedza ogrodnicza była zerowa . Wywaliłabym go ale eM ma do niego jakiś sentyment...

Ja też na etapie dyplomatycznych rozmów na temat pozbycia się jałowców. Straaaasznie ciężko idzie. Jedne moje argumenty trafiają, a potem nagle "nie bo nie". Rozwiązań siłowych nie planuję, póki co
Czy ja dobrze kojarzę, że Ty i tak się masy iglastej sporo pozbyłaś i że udało Ci się to, wbrew sentymentom? Tak coś mi się kojarzy parę lat wstecz kiedy zaczęłam podczytywac forum