Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

olciamanolcia 11:08, 03 cze 2022

Przetacznik i kocimietka piekne! Kiedyś miałam przetaczniki ale zaginęły nie wiadomo gdzie ...
mrokasia 12:52, 03 cze 2022

LIDKA napisał(a)

Kasia to dobrego dnia. Znajdż chwilke na nic nierobiebie

Dziękuję . Znajdę . I wzajemnie.

Zana napisał(a)

Szczęściara Pogoda jest super, podziałasz! Ja mam weekend z imprezą rodzinną i gośćmi, tak więc ogrodowo d..a
Te irysy może Ci kolorem nie pasują, ale do otoczenia pasują bardzo. Optuję za ich zostawieniem.
No i bonsajową pokazuj

Ja sobotę też mam imprezowo-wizytową ale podobno ma padać.
Irysy zostają, faktycznie dobrze wyglądają w tym miejscu choć świadomie nie wybrałabym takich kolorów .
Bonsajową zaraz cyknę. Tylko u mnie na froncie remont, panowie się kręcą więc fota będzie mocno robocza .

DariaB napisał(a)
Kasiu miłego, wolnego dnia Cudaśne te Twoje roślinki!

Dziękuję i wzajemnie .

olciamanolcia napisał(a)

Dobrze masz! Ja się szykuję na jutro do ogrodu- tulipany pościnam bo straszą, chwasty powyrywam z nowego trawnika-ostatnio z tego mojego 20m2-go nowego kawałka wyrzuciłam ich całą taczkę no i ... lawendę dosadzę ale tylko trzy krzaczki

To prawda, dobrze mam. Choć tak naprawdę to dopiero teraz wyjdę do ogrodu bo musiałam kilka spraw załatwić z rana.
Tfu, tfu, lawenda .

olciamanolcia napisał(a)
Przetacznik i kocimietka piekne! Kiedyś miałam przetaczniki ale zaginęły nie wiadomo gdzie ...

Mnie zanikły takie różowe niskie.
mrokasia 13:03, 03 cze 2022

No to pokazuję bonsajową. Wiem, że to mało ogrodowiskowa koncepcja, nie musicie chwalić ale na nic lepszego nie wpadłam. Mam nadzieję, że jak roślinki podrosną to będzie fajnie i co najważniejsze psy tego nie zdemolują.
Helen 13:32, 03 cze 2022

Mnie się podoba. Rozrośnie się szybko.
Margerytka40 13:47, 03 cze 2022

Ja też stosuję takie zmyłki kamienne dla mojego biglusia. DziałająW zeszłym roku poukładałam pod hortensją kosmatą bo wykopał jamę, że korzenie w powietrzu były. Rośliny zarosną i będzie ok. Nie wiem czy nie lepiej by było większe te kamienie. Zamiast grupki jeden, dwa większe. Jak ma zarosnąć to pewnie i tak to bez znaczenia
Basieksp 13:49, 03 cze 2022

Dlaczego mało ogrodowiskowa, mi też się podoba myślę, że psiaki nie poradzą sobie z tymi kamieniami i płytkami
mrokasia 16:22, 03 cze 2022

Helen napisał(a)
Mnie się podoba. Rozrośnie się szybko.

Też myślę że jak trochę rośliny podrosną to będzie lepiej wyglądać. Być może dosadzę jeszcze trochę Raureifów.

Margerytka40 napisał(a)
Ja też stosuję takie zmyłki kamienne dla mojego biglusia. DziałająW zeszłym roku poukładałam pod hortensją kosmatą bo wykopał jamę, że korzenie w powietrzu były. Rośliny zarosną i będzie ok. Nie wiem czy nie lepiej by było większe te kamienie. Zamiast grupki jeden, dwa większe. Jak ma zarosnąć to pewnie i tak to bez znaczenia

No niestety, zwierzaki mają swoje prawa. Ja trochę wrzuciłam na luz .
Kamienie wykorzystałam takie jakie miałam .

Basieksp napisał(a)
Dlaczego mało ogrodowiskowa, mi też się podoba myślę, że psiaki nie poradzą sobie z tymi kamieniami i płytkami

No mało ogrodowiskowa, taki skalniak czyli moda sprzed wielu lat .
Zobaczymy jak to zda egzamin. Zawsze przecież można przerobić .
Martka 20:30, 03 cze 2022

Mrokasiu, bardzo sprytnie to z kamieniami ogarnęłaś, roślinki są zabezpieczone i całość w dodatku wygląda Zawsze możesz dołożyć kamyk i dosadzić, taka otwarta koncepcja z efektem na teraz i potem, super i niech rośnie! Ja bym oczywiście dorzuciła jakieś ze trzy hakonechloa. Ale mam na ich punkcie obsesję, więc wiesz

Anda 20:40, 03 cze 2022

Kasiu, rabata ładna, trochę japońska. Również myślę, że hakone tam by dobrze wyglądały.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 21:05, 03 cze 2022

Martka, Anda, dzięki dziewczyny . Hakone by faktycznie dobrze wyglądała ale po pierwsze miałam sporo Raureifów a hakonek nie, po drugie z Raureifami mi się podoba bo jakoś tak delikatnie, zwiewnie to wygląda a po trzecie, w sumie najważniejsze - obawiam się, że psy by mi wygniotły te hakonki...
Pożyjemy, zobaczymy . W kazdym razie rabata wygląda sto razy lepiej niż z ID a to już jest powód do zadowolenia .