Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 12:41, 09 lip 2024

Judith, Agatorek, dziękuję dziewczyny .

Kasya, ten dzwonek to Elisabeth Olivier. Uroczy . Kolorek ma taki nieoczywisty, błękitno-gołębio-biały.

Iwonka, bardzo Ci dziękuję za odwiedziny! Super, że tyle fotek zrobiłaś, fajnie się patrzy na ogród cudzymi oczami . Faktycznie warunki do zdjęć były bardzo średnie ale zdjęcia wyszły fajne .

Monia, dzięki

Tarcia, sprzęcik Izy faktycznie fajny i użyteczny .
Te trawki to rzeczywiście sesleria jesienna. Piękna jest o tej porze.

Juzia, już Ty to nie marudź,że fot mało .
Najbardziej wypasionego zwierza nie ma na fotach. Czarny kot, w domu je jak ptaszek, a wazy ponad 6 kg...

Gosia, tak, to sesleria jesienna. Akurat te rzeczywiście są piękne, sztywne, limonkowe. Na rabacie za domem dwie sztuki w podobnej kondycji a trzecia właśnie taka rozklapciana i bez koloru. Nie wiem o co kaman...
Jeżówki to tak jak Tarcia napisała - Pretty Parasols .
UrsaMaior 13:46, 09 lip 2024

malgol napisał(a)

Też jestem ciekawa czy to sesleria.I jaka? U mnie rozłazi się , jest taka jakby rozklepana... chyba wywalę bo mnie wkurza. a ta piękna , sztywna, limonkowa...

Bo to trawa na patelnię, a nie nasze lasy Ja swoją wywaliłam parę lat temu.
TAR 14:11, 09 lip 2024

UrsaMaior napisał(a)

Bo to trawa na patelnię, a nie nasze lasy Ja swoją wywaliłam parę lat temu.

A woli suchą czy mokrą patelnie? Bo mam obie do wyboru.
mrokasia 14:16, 09 lip 2024

TAR napisał(a)

A woli suchą czy mokrą patelnie? Bo mam obie do wyboru.

Suchą
Kasya 07:17, 10 lip 2024

Kasia, kiedy u was padało ?
April 11:01, 10 lip 2024

U mnie dziś padało o 5.30. Akurat wychodziłam do roboty Ale to tylko parę minut, nie wiem czy kurz zmyło.
Kasiu ale super u ciebie. Fajne zdjęcia Iwonka zrobiła, trochę inne spojrzenie. Choć ty też robisz mega fajne fotki. A fakt że tak dobrze znam ogród na żywo, powoduje bardzo przyjemne uczucie przy oglądaniu zdjęć
Zazdroszczę gości ogrodowych Do mnie aż wstyd zapraszać, od miesiąca ponad nie wyrwałam jednego chwasta. Nie to żeby ich nie było... niestety są, i to mojego wzrostu Tym bardziej wzdycham oglądając twoje wypielęgnowane rabaty.
Pretty Parasols mi w tym roku zakwitły, wreszcie. Już się bałam że to chybiona inwestycja. Są super. Ciekawa jestem co wyrośnie z twoich siewek.
Dzwonek Elizabeth Oliwier mam w cieniu ale chyba mimo to zakwitnie, tylko znacznie później i nie tak obficie. No i w cieniu zwiesza się z donicy, co akurat w tym wypadku jest zaletą. Twój wydaje się że stoi na baczność.
Postaram się w przyszłym tygodniu zrobić rajd po ogrodach po drugiej stronie Warszawy. Obyś nie miała jeszcze dość gości
mrokasia 11:09, 10 lip 2024

Kasya napisał(a)
Kasia, kiedy u was padało ?

Nie pamiętam... W sensie tak porządnie to dawno temu, a takie deszczyki po 15-30 minut to zdarzają się, ostatnio posiąpiło trochę w niedzielę. Ale wczoraj rano konewką podlewałam kalinę Onondagę bo zwiesiła wszytskie liście...
mrokasia 11:13, 10 lip 2024

April napisał(a)
U mnie dziś padało o 5.30. Akurat wychodziłam do roboty Ale to tylko parę minut, nie wiem czy kurz zmyło.
Kasiu ale super u ciebie. Fajne zdjęcia Iwonka zrobiła, trochę inne spojrzenie. Choć ty też robisz mega fajne fotki. A fakt że tak dobrze znam ogród na żywo, powoduje bardzo przyjemne uczucie przy oglądaniu zdjęć
Zazdroszczę gości ogrodowych Do mnie aż wstyd zapraszać, od miesiąca ponad nie wyrwałam jednego chwasta. Nie to żeby ich nie było... niestety są, i to mojego wzrostu Tym bardziej wzdycham oglądając twoje wypielęgnowane rabaty.
Pretty Parasols mi w tym roku zakwitły, wreszcie. Już się bałam że to chybiona inwestycja. Są super. Ciekawa jestem co wyrośnie z twoich siewek.
Dzwonek Elizabeth Oliwier mam w cieniu ale chyba mimo to zakwitnie, tylko znacznie później i nie tak obficie. No i w cieniu zwiesza się z donicy, co akurat w tym wypadku jest zaletą. Twój wydaje się że stoi na baczność.
Postaram się w przyszłym tygodniu zrobić rajd po ogrodach po drugiej stronie Warszawy. Obyś nie miała jeszcze dość gości

Jolusia, chwasty to mamy wszyscy. U mnie może nie ma takich dużych ale za to dywany ze szczawika i chwastnicy... Przecież odwiedzamy się nie po to by obejrzeć ogród pokazowy, przynajmniej taką mam nadzieję .
Fajnie,m że Ci wreszcie te Pretty Parasols zakwitły. Są zarąbiste. Czekam na te siewki z niecierpliwością ale kwiaty to pewnie dopiero w przyszłym roku zobaczę.
Kochana, wpadaj kiedy chcesz .
UrsaMaior 11:21, 10 lip 2024

April napisał(a)

Dzwonek Elizabeth Oliwier mam w cieniu ale chyba mimo to zakwitnie, tylko znacznie później i nie tak obficie. No i w cieniu zwiesza się z donicy

Moje bez problemu kwitną w cieniu i też zwisają. Teraz próbuję je na rabacie pod murem, po mrokasiowym widać, że w słońcu hulają, tylko ciekawe czy na takim suchym miejscu nie będą grymasić...
April 11:44, 10 lip 2024

Iza, tego dzwonka to u ciebie pierwszy raz widziałam. Nawet dostałam kawałek który ciągle żyje Właśnie ten w donicy.
I jeszcze dokupiłam jak tylko spotkałam Tylko muszę poszukać gdzie posadziłam W tym gąszczu nie pamiętam.