Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Margo2 22:35, 02 sie 2024

A ja dzisiaj tam byłam, co prawda, ani miodu ani wina nie piłam, tylko wodę, ale i tak było cudownie, ale jak zwykle za krótko.
Dzięki za spotkanie
Aga, trzymam kciuki.
mrokasia 22:53, 02 sie 2024

TAR napisał(a)
U mnie tez ostrogowce po przycieciu kwitna, troche słabiej niz pierwsze kwitnienie ale przyjemnie dla oka. Podobnie trojescie i po raz trzeci jarzmianki. Jarzmianki chyba lubia ciecie, bo po kazdym przybieraja w masie.

Kasia, bardzo urokliwy widoczek z ławeczki, kolorowo i wzrok przyciaga.

U mnie jarzmianki nie chcą rosnąć. Dam im jeszcze jedną szansę, przesadzę na cienistą. Zobaczymy. Jak im się nie odmieni to trudno. Tawułki wyjechały do Ursy i tam podobno rosną jak wściekłe to i jarzmianki mogą. Będzie miejsce na coś nowego .

mrokasia 22:54, 02 sie 2024

olciamanolcia napisał(a)

Kaśka-zarosłaś na maxa
Busz a śliwa jest obłędna

Nie mogę się nie zgodzić .
mrokasia 22:58, 02 sie 2024

JoanNa napisał(a)
No też mi to wydawało sie niedorzeczne, ale mówię zapytam kogos kto już ma takie 'dżungle' przy ścianach bo mi bardzo podoba się taki efekt domu wynurzajacego się z zieleni

Joanna, faktycznie to niedorzeczne. U mnie rabaty pod domem praktycznie z każdej strony. Od muru oddzielone żwirową opaską szerokości ok. 50 cm. Pod garażem rabaty bezpośrednio pod murem. Nie zauważyłam niczego co ten ktoś Ci naopowiadał.
mrokasia 23:00, 02 sie 2024

Margo2 napisał(a)
A ja dzisiaj tam byłam, co prawda, ani miodu ani wina nie piłam, tylko wodę, ale i tak było cudownie, ale jak zwykle za krótko.
Dzięki za spotkanie
Aga, trzymam kciuki.

No wiesz, wino mam, miód tylko w słoiku co prawda, ale też mam, trzeba było szepnąć słówko. A Ty nie chciałaś nic oprócz wody… .
Za krótko byłaś, trzeba powtórzyć .
Magara 23:07, 02 sie 2024

TAR napisał(a)
Farmazony to malo powiedziane. Nie kumam skad ludzie biora takie niedorzecznosci.
Nie, roslin nie. Najlepiej wszystko wybetonowac

O, tak właśnie. A jak w betonie, albo obok,jakieś życie się pojawi - to wiadomo - hektolitry randapu musowo lać

Kasia, zajrzałam dziś do ostrogowców, miałaś rację - będą znowu kwiatki
Rojodziejowa 23:18, 02 sie 2024

Ja mam wrażenie, że co porcja zdjęć to jak skok w czasie o rok na przód tak wszystko puchnie . Za rok będzie wyglądać jakbyś w środku dżungli mieszkała

U mnie ściana zielona tam, gdzie najmniej słońce świeci - między budynkami.
UrsaMaior 23:46, 02 sie 2024

mrokasia napisał(a)

U mnie jarzmianki nie chcą rosnąć. Dam im jeszcze jedną szansę, przesadzę na cienistą. Zobaczymy. Jak im się nie odmieni to trudno. Tawułki wyjechały do Ursy i tam podobno rosną jak wściekłe to i jarzmianki mogą. Będzie miejsce na coś nowego .

Jarzmianki są most welcome
mrokasia 09:10, 03 sie 2024

Magara napisał(a)

O, tak właśnie. A jak w betonie, albo obok,jakieś życie się pojawi - to wiadomo - hektolitry randapu musowo lać

Kasia, zajrzałam dziś do ostrogowców, miałaś rację - będą znowu kwiatki

No widzisz, ostrogowce są na prawdę nie do zdarcia . Super!
mrokasia 09:13, 03 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Ja mam wrażenie, że co porcja zdjęć to jak skok w czasie o rok na przód tak wszystko puchnie . Za rok będzie wyglądać jakbyś w środku dżungli mieszkała

U mnie ściana zielona tam, gdzie najmniej słońce świeci - między budynkami.

Asia, dzięki . Chyba aż taka dżungla mi nie grozi . Ale z pewnością dobre sekatory, nożyce i pilarki się przydadzą .