Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

makadamia 15:22, 10 maj 2018

tawułka z kosodrzewiną ładnie wyglądają. Jakaś zwiewna trawka przydałaby im się do kompletu

a w sprawie opadów to ja chyba zabiorę się za mycie okien. to niezawodny sposób na ściągnięcie deszczu
mrokasia 15:24, 10 maj 2018

Anda napisał(a)
Śliczne kwiaty ma powojnik

To prawda, takie delikatne, choć chyba wolałabym bardziej nasycony kolor...
mrokasia 15:25, 10 maj 2018

kaz742011 napisał(a)

Sprzęt jeszcze nie podłączony . EM próbuje poskładać go do kupy. Na szczęście popadało więc ogród nam podlany. W razie jakby co to uruchamiamy wodę z domu . Hydrofor mam tylko do podlewania ogrodu wodą ze studni .

Dobrze, że to nie jedyne źródło wody . Powodzenia w uruchamianiu!
mrokasia 15:26, 10 maj 2018

Catalinasdiary napisał(a)
U mnie też padało niecałe 5 minut, więc poszłam wężem podlewać i pogryzło mnie to to latające g****. Ja tam uważam, że Twoje conici są spoko, ładne i puchate.
Też mam dwie, i nie mam z nimi problemów.

No właśnie, strasznie zaczęło coś gryźć, trzeba się będzie odymiać .
mrokasia 15:32, 10 maj 2018

makadamia napisał(a)
tawułka z kosodrzewiną ładnie wyglądają. Jakaś zwiewna trawka przydałaby im się do kompletu

a w sprawie opadów to ja chyba zabiorę się za mycie okien. to niezawodny sposób na ściągnięcie deszczu

Asiu, tawuła z kosówką są na frontowej, tej z conicami . Mam tam też rozplenice hameln i kilka rozchodników o ciemnych liściach kwitnących na kremowo. Aktualnie dosadzam fioletową szałwię i chcę tam jeszcze wsadzić kilka sztuk białych jeżówek. Może dosadzę też kilka seslerii jesiennych w puste miejsca.
Chyba powinno grać, prawda?

A mycie okien to i mnie czeka, szczególnie na poddaszu mam całe w żółtym syfie sosnowym...
JoannaDe 16:44, 10 maj 2018

U mnie straszy. Oby na straszeniu się nie skończyło bo sucho wszędzie jak na pustyni.
kaz742011 21:15, 10 maj 2018

mrokasia napisał(a)

Dobrze, że to nie jedyne źródło wody . Powodzenia w uruchamianiu!

Nie wiem kiedy to nastąpi. Może w sobotę, bo moj mąż cierpi na poważny brak czasu w tygodniu .
mrokasia 21:49, 10 maj 2018

Ha, właśnie wróciłam z ogrodu. Wieczór, po upalnym dniu, okazał się być bardzo przyjemny i idealny do pracy. No i w związku z tym skończyłam frontową . Po delikatnej zmianie miejscówek kilku roślin (dobrze, że eM nie widział, że znów przesuwam coś o 15 cm ) i dosadzeniu fioletowej szałwii okazało się, że na te białe jeżówki to tam za wiele miejsca nie ma... Może uda mi się wcisnąć ze trzy sztuki, nie więcej, a już byłam gotowa kupować przynajmniej 8 sztuk .
tulucy 22:32, 10 maj 2018

U mnie nie dało rady robić, meszki tną. Ale przynajmniej podlałam solidnie suche rabaty.
Magleska 06:34, 11 maj 2018

nadrobiłam i u Ciebie jestem na bieżąco
popracowane ,a foteczek mało mało ....

.....też tak przesuwam po 15 cm czasem .....najgorszy to ten taki błysk ....że coś lepiej by wyglądało tu lub tu ....hihi ..
..i tak krążymy z tymi naszymi biednymi roślinkami