Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

kasja83 07:34, 11 maj 2018

JoannaDe napisał(a)
U mnie straszy. Oby na straszeniu się nie skończyło bo sucho wszędzie jak na pustyni.

Ja jestem na etapie, że dolało i niech sobie da spokój. Jeszcze jeden deszcz i za domem będzie wielkie bagno...posiałam trawę-pewnie nasiona zgniją.
DorKa 07:43, 11 maj 2018

A gdzie fotki z frontowej ? Czasami takie przesadzanie przynosi bardzo dobre efekty. U mnie rozchodniki wcale nie rosły ( Asia Makadamia miała nawet podejrzenie ,że za żyzna ziemia ) i chyba faktycznie bo jak przeniosłam w inne bardziej suche i ubogie miejsce zaczęły śmigać
u mnie nadal nie pada. Latam z wężem i podlewam a licznik bije
makadamia 07:55, 11 maj 2018

mrokasia napisał(a)

Asiu, tawuła z kosówką są na frontowej, tej z conicami . Mam tam też rozplenice hameln i kilka rozchodników o ciemnych liściach kwitnących na kremowo. Aktualnie dosadzam fioletową szałwię i chcę tam jeszcze wsadzić kilka sztuk białych jeżówek. Może dosadzę też kilka seslerii jesiennych w puste miejsca.
Chyba powinno grać, prawda?

Powinno, ale na temat zestawień roślinnych to ja się przestaję wypowiadać, bo właśnie w swoim wątku wstawiłam niezbity dowód, że się na tym nie znam
Makusia 08:07, 11 maj 2018

No właśnie też fotek z frontowej szukam A tu nico! Wstyd i hańba powiadam!
mrokasia 09:09, 11 maj 2018

tulucy napisał(a)
U mnie nie dało rady robić, meszki tną. Ale przynajmniej podlałam solidnie suche rabaty.

No właśnie tną i meszki i komary, ale popsikałam się cała odstraszaczem i o dziwo zadziałał, mam tylko jedno ukąszenie .
mrokasia 09:10, 11 maj 2018

Magleska napisał(a)
nadrobiłam i u Ciebie jestem na bieżąco
popracowane ,a foteczek mało mało ....

.....też tak przesuwam po 15 cm czasem .....najgorszy to ten taki błysk ....że coś lepiej by wyglądało tu lub tu ....hihi ..
..i tak krążymy z tymi naszymi biednymi roślinkami

Madziulka, no popracowane a fotki zaraz będą .
mrokasia 09:11, 11 maj 2018

kasja83 napisał(a)

Ja jestem na etapie, że dolało i niech sobie da spokój. Jeszcze jeden deszcz i za domem będzie wielkie bagno...posiałam trawę-pewnie nasiona zgniją.[/quote

No właśnie, jakoś tak niesprawiedliwe pada - u jednych nic a u drugich przesadnie .
Dziś zamierzam posiać trawnik i na bank przyjdzie ulewa.
mrokasia 09:12, 11 maj 2018

DorKa napisał(a)
A gdzie fotki z frontowej ? Czasami takie przesadzanie przynosi bardzo dobre efekty. U mnie rozchodniki wcale nie rosły ( Asia Makadamia miała nawet podejrzenie ,że za żyzna ziemia ) i chyba faktycznie bo jak przeniosłam w inne bardziej suche i ubogie miejsce zaczęły śmigać
u mnie nadal nie pada. Latam z wężem i podlewam a licznik bije

Dorka, no jak robić foty po ciemku??? Zaraz coś tam wstawię, cyknięte rano .
mrokasia 09:13, 11 maj 2018

makadamia napisał(a)

Powinno, ale na temat zestawień roślinnych to ja się przestaję wypowiadać, bo właśnie w swoim wątku wstawiłam niezbity dowód, że się na tym nie znam

Oj tam, oj tam
mrokasia 09:13, 11 maj 2018

Makusia napisał(a)
No właśnie też fotek z frontowej szukam A tu nico! Wstyd i hańba powiadam!

Makusia, już wstawiam .