Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

kasja83 09:33, 09 maj 2018

makadamia napisał(a)
mężowie, mężowie....

Mój twardo tylko koszeniem się interesuje
Ostatnio się zdziwiłam, bo tylko RAZ musiałam go prosić, żeby mi wyciął i wykarczował wisienkę zrobił to już po tygodniu.
Ale szybko wyszedł powód tego podejrzanego zapału. Parę dni później zgadałam się z bratem, że drzewo wiśni do wędzenia jest bardzo dobre. Więc mówię "akurat J. wyciął, możesz wziąć" (bo po co ma u nas leżeć, prawda?). A J. aż podskoczył: "Jakie wziąć?! jakie wziąć? Sam potrzebuję do wędzenia!"
Czy muszę dodawać, że jeszcze wędzarki nie mamy?

Się ciesz....ja to nawet sama sobie koszę

Teraz u mnie w domu armagedon, negocjacje, terror-żądam obrzeżenia nowopowstałych rabat. Mąż żąda czasu, bo go notorycznie nie ma...
JoannaDe 15:14, 09 maj 2018

kasja83 napisał(a)

Się ciesz....ja to nawet sama sobie koszę

Teraz u mnie w domu armagedon, negocjacje, terror-żądam obrzeżenia nowopowstałych rabat. Mąż żąda czasu, bo go notorycznie nie ma...

Tia, ja nie dość ze sama muszę kosić to jeszcze wysłuchuję pretensji ze chce ukraść trochę trawnika na rabaty.

Bo on w siatkówkę chce na trawniku grac...

I tylko z przerażeniem w oczach patrzy na moje porozciągane sznurki wyznaczające nowe rabaty

Eh, ci faceci...
kaz742011 16:05, 09 maj 2018

Ja przy okazji wytyczania podjazdu chciałam wynegocjować małą rabatę. Niestety usłyszałam stanowcze nie . No bo wystarczy tych rabat, kto to bedzie kopał, potem obrabiał itp. Przecież zajmuje to dużo czasu. Żeby chociaż palcem kiwnął to bym zrozumiała, więc nie wiem skąd ten bunt .
mrokasia 21:49, 09 maj 2018

Dziewczyny, no same widzicie, że nie ma lekko .
A conici - pewnie przyjdzie na nie czas, ale nie mogę przeginać - dopiero co udało mi się przewalczyć rabatę pojałowcową .

Dziś liczyłam na deszcz, ale nic z tego - spadło kilka kropel i tyle, choć błyska się do tej pory. Podlewa komu innemu...
Może Wam?
tulucy 21:55, 09 maj 2018

To nie chodzi o trawnik i rabaty... Chodzi o to, że zajmując się rabatami, nie zajmujemy się naszymi biednymi osamotnionymi m. A oni tacy biedni i stęsknieni... Co bystrzejsi szybko łapią, że pomoc w ogrodzie zaprocentuje
UrsaMaior 21:58, 09 maj 2018

Ja wszystko robię kiedy ślubny wyjeżdża A jak wraca, to nie ma czasu protestować haha. Wczoraj znów kawałek rabaty powiększyłam, żeby miejsce na bratki zrobić
tulucy 22:04, 09 maj 2018

Kasiu u mnie sucho tylko straszyło. Udało mi się posadzić wszystkie dzisiejsze dostawy i część wcześniejszych zakupów. A grzmiało cały czas... Nawet kropla nie spadła.
tulucy 22:07, 09 maj 2018

A, Kasia możesz sobie u mnie porównać Guernsey.
kaz742011 22:08, 09 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Dziewczyny, no same widzicie, że nie ma lekko .
A conici - pewnie przyjdzie na nie czas, ale nie mogę przeginać - dopiero co udało mi się przewalczyć rabatę pojałowcową .

Dziś liczyłam na deszcz, ale nic z tego - spadło kilka kropel i tyle, choć błyska się do tej pory. Podlewa komu innemu...
Może Wam?

Zgadłaś . U mnie popadało.
mrokasia 22:12, 09 maj 2018

Mój eM nie protestuje przeciwko rabatom, nawet sam proponuje by je powiększyć . Reaguje natomiast alergicznie na wieść o tym, że chcę coś przesadzić, a histerycznie na informację, że chcę się pozbyć jakiejś rośliny. Wg niego wszystkie są ładne, a jak nie są teraz to będą za jakiś czas, a w ogóle to one chcą żyć itd. Dlatego niekiedy pozbywam się cichcem czegoś. Ale z conicami taki numer nie przejdzie...